שירות מלא וזכויות..

DeadGardens

New member
שירות מלא וזכויות..

היי, אני צעירות-יולי 06. שנה וחצי בצבא.. אני משתחררת השבוע בעקבות נישואין רציתי לדעת אם אני מקבלת את ההטבות של חייל משוחרר והאם משחררים אותי בדרגת סמל ואני נחשבת כאילו שירתתי שירות מלא. מעבר לכך, מתי ואיפה מסבירים בכלל על כל הדברים האלו? בכנס משתחררים או שבבקום מקבלים את הכל? תודה :)

Haunted

New member
היי

אכן תקבלי זכויות של חיילת משוחררת לכל דבר. לגבי הדרגה - לדעתי לא, כי עד כמה שזכור לי בנות מקבלות דרגת סמל אחרי שנה ו-8. אלא אם כן את משרתת בתפקיד שבו בנות מקבלות סמל בשלב מוקדם יותר. (למשל מדריכות שדה למניהן, שמקבלות סמל אחרי שנה ו-4) בכנס משתחררים, חוץ מהביתן של כל מוסדות הלימודים והעבודה, יהיה גם אולם הרצאות שבו ידברו נציגים של היחידה להכוונת חיילים משוחררים. הם ישמחו לענות לך על כל שאלה. מזל טוב על השחרור והנישואין

DeadGardens

New member
לא הבנת

השאלה שלי אם אני נחשבת כאילו שירתתי שירות מלא ויהיה לי כתוב בתעודת שחרור שירות מלא

בתעודת שחרור יהיה כתוב לך../images/Emo184.gif

ששירת 1 שנים ו6 חודשים.. למה שיהיה לך כתוב שעשית שנתיים אם עשית שנה וחצי?

DeadGardens

New member
זה מה ששמעתי

שאחרי שנה וחצי זה נחשב לשירות מלא ושאני משתחררת עם זכויות של חייל משוחרר

Ricca1

New member
תשובות

זה נחשב לפטור מטעמי נישואין, ויהיה רשום לך כמו שרשום לכל מי ששירת כמה זמן הוא שירת. זכויות של חייל משוחרר מקבל כל אחד לפי חודשי השירות שהוא שירת, וזה מה שאת תקבלי ביחס לחודשי השירות שלך.

DeadGardens

New member
בשלישות אמרו לי ש...

שאני משתחררת עם זכויות של חיילת משוחררת רגילה כאילו שירתתי שנתיים כי בגלל ששירתתי שנה וחצי זה נחשב לשירות מלא

Ricca1

New member
שלישות

את מקבלת פטור, לכן השירות שלך מסתיים בעקבות הפטור. בקשר ל"זכויות" ה"זכויות" זה סה"כ סכום כסף קטן שאת מקבלת אחרי סוף השירות על כל חודש ששירתת, שמתווסף למענק ולפיקדון שתקבלי בסופו של דבר. לא יודע על איזה זכויות את מדברת כי אין שום "זכויות" מיוחדות שמקבלים לאחר שירות מלא, שלא מקבל מישהו ששירת למשל שלושה חודשים והשתחרר. (עבודה מועדפת, אבטלה, מקבל גם מי ששירת חודשיים). אלא אם כן השחרור הוא על אי התאמה, ואז לא מקבלים ברוב המקרים את הכסף של הפקדון והמענק.

Haunted

New member
זה לא פטור

אלא קיצור שירות. וזה דווקא די נפוץ. הרבה חיילים מקבלים קיצור שירות עקב כל מני סיבות (לימודים, נישואין, מעבר לחו"ל וכו'). ל-DeadGardens, כמו שכבר נאמר, את לא הולכת לעשות שירות מלא אז אין סיבה שתחשבי כאחת שעשתה. אבל את תקבלי את אותן זכויות של חיילת שעשתה שירות מלא.

DeadGardens

New member
אז זהו

שבשלישות אומרים לי שאם הייתי מתחתנת לפני לא הייתי מקבלת מענקים של חייל משוחרר

למעלה