שירים בעירקית

שירים בעירקית

אני מחפש תקליטורים או קלטות של שירים בעירקית, אבל לא שירים עירקים של חפלה וכו' אלא עותבת. מנגינה שקטה, ג'לרי בגדד, יש חנות או מקום שמוכר את זה עדיין?

אני הייתי מנוי

אני הייתי מנוי במרכז ליהדות בבל באור יהודה, לא מצאתי את סוג המנגינה אותו אני מחפש. בדרך כלל יותר מקובל השירים של החפלה העירקית, אולי בשוקי העיר עכו או יפו יש את השירים האלה? או אין סיכוי כזה?

אתה מוכן להיות יותר ספציפי

אולי זה לא המקום בפורום לכתוב פירסומת ובתי מסחר, אז תכתוב לי במסר אישי כתובת מדוייקת להשיג שירים בעירקית.

mongol1

New member
אזה אתה מחפש בדיוק?

זמרים מוסלמים או ישראלים? יש לי דיסק של נאזם אל ראזלי הופעה שלו יש לי גם דיסקים של זמרים ישראלים ששרים בעירקית כמו יוסי שועה או יעקב נשואי, אזה בדיוק? אם אתה רוצה יש פה אתר של שירים בעירקית www.iraqvoice.com www.4iraqis.com צריך לחפש שם מקווה שעזרתי, תפנה אלי בקשר למה שאתה מחפש

מוסלמים

אני אוהב את המנגינה הזאת של נאזם אל ראזלי, אם יש זמר ישראלי במנגינה כזאת זה על הכיפק, אבל אני מאמין שיש יותר מבחר בזמרים מוסלמים, אכן נתתי לי אתרים שעזרו לי מאוד, ועל כך אני מודה לך. אבל אם אתה יודע איפה מוכרים דיסקים או קלטות זה יעזור לי

mongol1

New member
אפשר למצוא

כמו שכתבו בתקווה,במרכז יהדות בבל, בשוק הכרמל ראיתי פעם

אני אבדוק שוב

במרכז ליהדות בבל אין מיגוון בשירים כאלה. בכרמל ובתיקווה לא בדקתי, אבל בהיזדמנות הראשונה אני אחפש...

mongol1

New member
במרכז ליהדות בבל בטוח יש

אבל זה יותר זמרים יהודיים

לאלון רגב ../images/Emo141.gif

סוג השירים שאתה מעוניין בו, להפתעתי, גיליתי לאחרונה, שהוא הפותח ונהיה משגש, בזכותם של היהודים בעיראק. צריך להרים טלפון, לרשות השידור ערבית, ולהסביר להם שאתה מעוניין במוזיקה עיראקים עתיקה שהוכנה ע"י זמר עיראקים יהודיים כמו דאוד אלכוויתי, אני בטוח שהם יספקו לך שפע של הקלטות, בגלל שעד לפני כ 10 שנים, היתה שעה מסויימת בערב בכמה ימים בשבוע של מוזיקה עיראקים כזו. ב 1951 , 85 אחוז מהזמרים ברשות השידור העיראקית היו יהודים, שכולם עלו ארצה. נאט'ם אלע'זאלי בא אח"כ. שים דגש על דאוד אלכוויתי, כי הוא היה הכי מפורסם מכולם. לצערי רובם לא בחיים, כיום.

יש אפשרות?

רשות השידור מוכרת שירים כאלה? אני גם זוכר שבעבר היו שירים כאלה,והם נעלמו לאט לאט. הכל הפך להיות מנגינה אך ורק של חפלות. ואני מחפש את המנגינה השקטה יותר.

ronen60

New member
הם יספקו תמורת תשלום?

האם זה מקובל לרכוש דרכם? מה המס' טלפון של הרשות השידור.

mongol1

New member
דאוד אל כוויתי ז"ל

המצלת לי אליו בזמנו באמת זמר טוב הנכד שלו מוכר מהטלווזיה דודו טסה כדמוני

נאזם

New member
"חזי טוקיו" בשכונת התקווה

יש לו מבחר עשיר של כל סוגי המוסיקה העירקית .

mongol1 -שירים עירקים

תהנה,מאוד נוגע ללב ועצוב אבל מה לעשות אלו השירים שלדעתי מייצגים את השירה העירקית העתיקה המוסלמית והיהודית

למעלה