שירים ומשמעויות

dory30

Well-known member
אוהבים לדעת את הסיפור שמאחורי השירים שאתם שומעים, לא משנה באיזו שפה? זה עוזר להבין או מקלקל?

dory30

Well-known member
לפעמים כן. תלוי עד כמה הסיפור מעניין.

dory30

Well-known member
עוזר מאד ולדעתי גם מאד מאד חשוב.
השאלה היא באיזה פורום. אם את מקשיבה עם עצמך, זה לא בהכרח מעניין. אבל אם את משתמשת בזה לצורך מקצועי זה יכול להיות סיפור אחר. אני סתם אוהב טריוויה. למשל השיר הזה הוא לא על תפוחים, אלא על יחסים בין הזמרת להורים שלה:

in bal1

Well-known member
השאלה היא באיזה פורום. אם את מקשיבה עם עצמך, זה לא בהכרח מעניין. אבל אם את משתמשת בזה לצורך מקצועי זה יכול להיות סיפור אחר. אני סתם אוהב טריוויה. למשל השיר הזה הוא לא על תפוחים, אלא על יחסים בין הזמרת להורים שלה:
בשום פורום מיוחד.לדעתי חשוב להקשיב למילים א' כי ההנאה גדולה יותר.ב' אולי לדעת מתי להאזין לו.
לדוגמא לפני כמה שנים להקת הדג נחש הוציאה שיר עצוב."עוד אח אחד ירד אל הקבר."ומישהו רצה לשים את השיר הזה בחתונה שלו.
נראה לך שזה מתאים? זה פשוט בזמנו הושמע הרבה ברדיו.
או השיר של רמי קליינשטין "קחי לך תפוחים ותמרים"לפני הרבה שנים חשבתי שזה שיר אהבה נחמד.עד שמישהי אמרה לי זה שיר אהבה עצוב,על אשה שהולכת לשוק והרוכלים מנסים לעודד אותה על זה שבן הזוג שלה מצא לו מישהי צעירה ממנה.

dory30

Well-known member
לדוגמא לפני כמה שנים להקת הדג נחש הוציאה שיר עצוב."עוד אח אחד ירד אל הקבר."ומישהו רצה לשים את השיר הזה בחתונה שלו.
נראה לך שזה מתאים? זה פשוט בזמנו הושמע הרבה ברדיו.
אכן, נשמע מקאברי (מערבית- מוקאברה זה בית קברות). חבר טוב שלי התחתן לפני 12 שנה והבהיר שממש לא מעניין אותו מה שיר החופה. קצת תמוה, בהנחה שאין בכוונתו להתגרש. שיהיה.

למעלה