שירים ושערים

שירים ושערים

אם פלוני מחבר מוזיקה לשירים, אז הוא מלחין שירים. ומה פלמוני צריך לעשות כדי שנגיד עליו שהוא מלחים שירים? וחידה קלה בענייני שירים (חשבי על תשובה לפני שאת מגלגלת למטה) מה פירוש לאבטח שיר? לאבטח = לשבש שיר. ...והנה יש לנו פועל שנקרא על שם של אתר.
שבולת
ועוד חידה קלה: מה הוא הפועל הנפוץ ביותר שקרוי על שמו של אתר במרשתת?

ועניין לגמרי אחר

אם אני רוצה לשלוח למישהו מסר באיציק (איציק=אייסיקיו) אז בעצם אני מתכונן להציק לו...

גנגי

New member
רצוי להבחין

בין מציקים סדרתיים (שאכן הפועל הנכון לגביהם הוא "להציק") לבין מאצקים סדרתיים, שמאצקים אבל לא הצקה באמתחתם ולא מצוקה היא שמחתם. מעתה הווה אומר: אם לא תתאצקי איתי אציק לך.

אטיוד5

Active member
לעיניין האבטחה ...

זה כנראה מלשון האתר אבטיח שנקרא על שם "אהבתיה" של שלמה ארצי. כלומר, להכניס לשיר מילים שלא תוב(נ)נה. מבחינתי, זאת ממש לא בעיה, לא צריך להתאמץ בנושא אבטחה. ממילא בכל שיר יש איזו מילה או שתיים שאינני מבין.

../images/Emo127.gif

יש ויש. בשירים של שלמרצי למשל בכלל לא משנה אם תערבב את המילים תוסיף ותחסיר. אף אחד לא ירגיש בהבדל, וגם בוודאי יתקבל משהו לא פחות הגיוני מהמקור... גזר הולך לאיבוד דרך מברשת...

אטיוד5

Active member
איתי אין לך ויכוח ...

כי אינני מכיר מילים של שירים. אבל יש לי חברה פה ברשת שסוגדת לשלמה ארצי בחשאי. ולא רק בגלל שהוא חתיך, אלא גם בגלל המילים של השירים. היא מדברת על הסתלבטות נפלאה, מוללות נהדרת בשפה ועוד ועוד.

למעלה