שירים\קטעים דומים

forever changes

New member
שירים\קטעים דומים

דבר שתמיד מעניין אותי לשמוע קטעים משירים או שירים בכלל שדומים אחד לשני, שלא חייב להיות קשר של ההתעקות השפעות וכו' סתם קטעים שנשמעים דומים באופן עצבני. לא עולה לי כרגע בראש שום קשר כזה בפסיכאדליה כי אני לא מכיר הרבה, אבל בסיגנון אחר, eric clapton - double trouble - led zeppelin - since iv been loving you התיפוף בשני השירים זה אותו דבר, ג'ימי פייג' ואריק קלפטון מנגנים דומה מאוד רק אריק קלפטון סבלני יותר אבל יש דמיון שומעים את ההבדל שאצל אריק יש המון המון רגש ואצל ג'ימי יש טכניקה מדהימה, שומעים שהם היו באותה להקה פעם. שני השירים לדעתי פשוט גדולים אם הייתי צריך לבחור 100 שירים שניהם היו בפנים פשוט מצויינים.

melancholy man

New member
שני בלוזים מעולים

הדמיון בינהם הוא בכך שהם מנוגנים באותו סולם זה הכל. ואגב, קלפטון ופייג' היו שניהם חברים ביארדבירדס אבל מעולם לא היו ביחד באותה להקה.

forever changes

New member
לא יודע אני שומע את הדמיון

לא רק בסולואיים אלא בעיקר בתיפוף כאילו הקליטו אותו תיפוף לשני השירים.

melancholy man

New member
זה בלוז

ובלוז (במיוחד מהסוג הזה) בניגוד לרוק זה ז'אנר עם "חוקים" מאוד ברורים שמגדירים אותו ומקצב לא משתנה. מכאן הדמיון, לא יודע, לא מצליח לשמוע שום דבר מעבר לזה, אולי זה אני?

Jflyaway

New member
זה לא רק אתה

בלוז זה בלוז. אוזן בלתי מנוסה בבלוז לא תבדיל. וכמו שאמרתי, גם לגבי גראז' - הכל כל כך דומה, ועדיין, זה כמו עם הסינים... כל הסינים דומים עד שאתה חי עם קבוצה יום יום, ורק אז אתה מתחיל לזהות כל אחד כאינדבידואל...

forever changes

New member
אפשר אולי לשמוע איזשהי תבנית קבועה

בבלוז, אולי האוזן שלי לא מספיק מאומנת או מה שזה לא יהיה, אבל אי אפשר להסיק מזה שכל השירים דומים לדעתי ..

Jflyaway

New member
GARAGE ROCK ושירים "דומים"

כל תמלילי שירי הגראז' דומים, ולעיתים גם מהלך האקורדים... ואיזה יופי שהם דומים
בגראז' של 1965 1966 , בתשעים אחוז מן המקרים מסתמן סיפור דומה לזה: 1. בחור מכיר/הכיר בחורה 2. יש/הייתה ביניהם אהבה 3. היא עוזבת/עזבה או בוגדת/בגדה 4. הבחור מבועס מן החיים. 5. הבחור שר (לה) בגוף ראשון את תחושותיו בקיצור: YOU'RE NO GOOD BABE

modulo1000

New member
וכאן אמליץ על האוסף NO NO NO

שיצא בחברת ARF ARF שכל כולו על guy gets dumped and longs for girl הליבל בכלל מציע אוצרות מומלץ לשוטט ברחובותיו (אני מחזיק 70 אחוז ממה שמוצע שם)

למעלה