שירים שלי + שאלה

Hosh17

New member
שירים שלי + שאלה

שלום אני בת 17 וחצי כותבת ומלחינה התחלתי לנגן על גיטרה לא מזמן.. לפני קצת יותר מחצי שנה אף פעם לא למדתי אצל מורה אלא מספרים ואינטרנט ומהראש וכל זה וגם קצת מחברות הבעיה היא שכשאני מלחינה אז רוב השירים שלי מורכבים יוצאים 2-4 אקורדים. זה נורמאלי? ראיתי שירים עם הרבה יותר אקורדים הנה הדף שלי במיי מיוזיק.. ההקלטות באיכות די גרועה וכרגע הם רק שירה + גיטרה אז תסלחו לי חח כאן

shlomielvislevy

New member
כל אחד מלחין ומנגן איך שהוא אוהב

יש שירים עם אקורד אחד בכלל..אני ישים פה קישור חחמאיפה את? למדת מוזיקה? ואת יכולה להשתמש בחוברות לימוד כדי ללמוד יותר אקורדים...אבל בכללי אהבתי תמוזיקה.

מרי לי

New member
היי HOSH

שמעי, לדעתי אם למדת הכל לבד ואת עדיין לא בטוחה בתוצאות שלך, לפחות דבר אחד אני יכולה להגיד לך אם תלמדי עם מורה נכון זה רק יעזור לך, ולעבוד עם עצמך את כבר יודעת. ואני יכולה לחשוב לפחות על שיר אחד גדול שבנוי על 2 אקורדים ולא יותר ובכל זאת, מן הסתם, תמיד יותר כייף לכתוב משהו מסובך יותר ולהתגאות בו אם תלמדי גיטרה עם מורה ועם הכוונה, או לפחות תלמדי אקורדים מסובכים יותר תוכלי ללמוד מהלכי אוקרדים שלמים ולהשתפר בהצלחה ואת מוזמנת להשאר איתנו מריה

yaelhr

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo45.gif../images/Emo6.gif

אני חשבתי בדיוק על אותו שיר כשקראתי את ההודעה שלה. XDD

BolraK

New member
ברוכה הבאה

מממ... הייתי מגיב לך על השירים בשמחה אבל בקושי הצלחתי לשמוע אותם... את חייבת מיקרופון חדש דחוף.

yaelhr

New member
../images/Emo210.gifהממ.. כמה טיפים.

דבר ראשון, אני חייבת להגיד שבשביל מישהי שמעולם לא למדה באופן מסודר זה באמת אחלה. ולגבי מספר האקורדים, זה ממש לא מדד לשיר טוב, ויש אינספור להקות שכל השירים שלהם מתבססים על בערך 3-4 אקורדים. (ראי משינה, שייגעצ, oasis ועוד המון..) הייתי ממליצה לך לקחת כמה שיעורים אצל מורה. רק בשביל להתפתח גם מעט בתחום הפריטות השונות על הגיטרה, כי שמתי לב שאת משתמשת בפריטה די משעממת וחוזרת על עצמה בשירים שלך, וגם בשביל ללמוד עוד אקורדים, ועל הקשר בינהם, מה שיעזור לך 'לפלפל' קצת את השירים שלך. חוץ מזה אני אומר שוב, השירים אחלה, אבל יש הרבה מקום לשיפור
בהצלחה בהמשך..

ttg

New member
אל תדאגי

מאוד כדאי ללמוד הרמוניה/תיאורה. אבל ברגע שתדעי "אקורדים" תגלי שבעצם יש 3-4 מצבים בסיסיים שכל השאר נגזרות שלהן. ותגלי שכל מיני אקורדים מרשימים הם בד"כ או אקורד פשוט על באס שונה או אקורד פשוט עם "תיבול" / צלילי מתח :). מהאזנה קלה לקישור במקביל לאקורדים הייתי מנסה ללמוד קצב וסוגי פריטה שונות. עצם זה שזה מטריד אותך זה כבר טוב. בד"כ המקצוענות מגיעה ממודעות עצמאית ורצון לשיפור. :)

למעלה