שירים של שלום באנגלית

Shlosi

New member
שירים של שלום באנגלית

אהלן מעריצים יקרים. פרט ל Under tropical moonlight מהאלבום באנגלית, אני לא מכיר אף שיר שלו... מישהו מכיר? יכול לעזור למעריץ במצוקה?

Roger waters10

New member
היי

אם תדפדף בדפי הפורום תראה שפתחנו ת'נושא כשהכותרת שלו הוא ה"התקליט האנגלי" וברוך הבא לפורום ד"א :)

Shlosi

New member
תודה רבה

סוף סוף יש לו אתר!!! איזה כיף :) כששיפצתי את הפטיפון והכנסתי אותו לחדר, האלבום הראשון שניגנתי היה abbey road האלמותי ואחריו במקום של כבוד היה חתונה לבנה. עד אותו רגע חשבתי ששלום סתם זקן. עד אותו רגע :)

נר2

New member
רשימת השירים מתוך התקליט באנגלית

צד א' end of the road here and now so long take of my shoes maya צד ב' never kissed the sun peaceful love god knows lihi's song under tropical moonlight you do need some sleep אישית מאוד אוהבת את התקליט הזה. יש בו שירים טובים מאוד שלרבים יש גרסאות בעברית משבלול, תמוז וערב ערב. מי שיכול להתעלם מהמבטא והשפה בטוח יהנה ממנו. רק שדי קשה למצוא אותו כך שהמחיר בהתאם אבל בהחלט שווה כל גרוש. תנסה לפרסם בפורום יד שניה.

נר2

New member
הוא לא יצא מעולם ע"ג דיסק

לא באופן רשמי בכל אופן אבל המילה האחרונה שמורה רק למישהו אחד.. לפי דעתי (ואל תאכלו אותי אח"כ) כל הקסם של התקליט הזה הוא שישאר כל כך נדיר ולא יצא מעולם ע"ג דיסק ככה רק מי שבאמת אוהב את המוזיקה יוכל להעריך אותו. just my 2 cents....

LEATHER REBEL

New member
לא מדוייק

המילה האחרונה אינה שמורה לו בלבד. הוא לא בעל הזכויות על החומר, ולפיכך, אם הליקון (נציגי בעל הזכויות בישראל) יאמינו שיש פה כסף אמיתי, הם יוציאו דיסק אפילו אם שלום יתנגד. אני מעריך שישאלו אותו... אבל יש גם מצב שלא. ולמען הסדר והצדק: לפחות אלבום אחד של אריק איינשטיין הועלה על CD ללא רשותו. הוא זעם וזעף, אך לא יכל לעשות דבר, כי הזכויות על החומר לא שייכות לו.

איזה עצוב זה.

זה שירים שלו, אבל הזכויות לא.. כן ,ככה זה, אבל זה עדיין עצוב ומעצבן כל פעם מחדש כשאני שומע על משהו כזה. מוציא את כל היופי מהאומנות.

LEATHER REBEL

New member
ועוד בעניין...

הזכויות על רוב שיריו המוקדמים בעברית שייכות לאסף אמדורסקי. מדובר בכל שירי "השלושרים", "שבלול", "פלסטלינה" ועוד שירים שכתב לאחרים. לא, אין פה כל טעות. כידוע, אביו של אסף הוא בני אמדורסקי ז"ל, מהדודאים, שבין היתר היה גם מו"ל. בשנת 1969 שלום הצעיר היה חייל משוחרר טרי, עוזב-קיבוץ לחוץ בכסף... ובני אמדורסקי, חוץ מזה ששיתף אותו בלהקת "השלושרים" הציע לו הצעה מפתה. חנוך מעביר אליו את הזכויות על כל השירים שיכתוב מאותו רגע ועד לשנה מסויימת, ובתמורה שילם לו אמדורסקי האב 1000 לירות ישראליות (המטבע החוקי בישראל עד שנת 1981). זה היה סכום נכבד באותם ימים. חנוך הסכים וחתם. הוא כתב באותן שנים מספר אגדי של להיטים לזמרים שונים... ובאמת, לפני כמה שנים, אחרי שאמדורסקי האב הלך לעולמו, חנוך ניסה,באמצעות בית משפט, לפתוח מחדש את אותו חוזה למען יוכל ליהנות מפרי עמלו דרך אקו"ם... אבל לא הצליח. אמדורסקי האב היה בעל חזון... ואמדורסקי הבן? אני אישית לא ממש מחזיק ממנו כמוסיקאי, ואנו גם יודעים שלא מכר הרבה תקליטים... אבל עכשיו למדתם על אחד ממקורות הפרנסה שלו. אגב, לא רק חנוך חתם עם אמדורסקי האב על חוזה מסוג זה. יש עוד כמה וכמה... והכל נעשה באופן חוקי לגמרי!

'זה כמעט חולני, אני אומר לעצמי'..

תודה על שיתוף המידע..זה מעניין, עוד סיבה לא לאהוב את אמדורסקי :) סתם אנלא אוהב את המוזיקה שלו.

LEATHER REBEL

New member
מה בדיוק חולני בזה?

שלום חתם, אף אחד לא הכריח אותו לעשות דבר! אם אמדורסקי האב לא היה משתף אותו בשלושרים, אני לא בטוח שהיה מגיע למה שאנו יודעים היום שהגיע. כולנו חכמים בראיה לאחור, כמובן. מי לא?

Shlosi

New member
אתה צודק

זה לא חולני בכלל, זאת פשוט החלטה ששלום לקח, ותיפלו עלי כמה שאתם רוצים, אני חושב שזאת אפילו החלטה חכמה. הוא חתם על חוזה שלמעשה נתן לו את האפשרות להיות מי שהוא, ואת האינספור הזדמנויות לכתוב חומרים לו ולאמנים אחרים. אז היום הוא לא נהנה מהזכויות שלהם, אבל אין דבר כזה להרוויח מכל הכיוונים. ובקשר לאסף אמדורסקי, דבר ראשון הוא עושה דבר מאוד חכם. יש לו את הזכויות של שלום, למה שהוא יתן לו אותן? אני משוכנע שאם לאחד מכם היו זכויות של אמן מצליח לא הייתם מסכימים לוותר עליהן. אין מה לעשות- היום כל העולם הוא במרדף מתמיד אחרי כסף. זה מה יש. ובקשר ליכולות של אמדורסקי, נראה לי שקצת נסחפתם, גם הוא לא הסגנון שלכם, אני בטוח שאתם יכולים להעריך אותו כמוזיקאי יוצר, החל בתחילת דרכו בתערובת אסקוט ועד היום. נראה לי שההשמצות עליו היו בגלל הכעס על הזכויות שהוא "לקח", ובגלל שלא שומעים אותו כמעט ברדיו אז אתם לא ממש זוכרים את השירים שלו. לא צודק?

לא לא צודק.

אני בכלל לא שומע רדיו. בכלל. את המוזיקה שלי אני מכיר מאינספור דרכים אחרות וטובות יותר. לאמדורסקי נתנתי צ'אנס כמה פעמים ולא הצלחתי להתחבר. קורה. לא את כולם אוהבים. לגבי שלום- תתפלא, אני מסכים איתך ששלום לקח החלטה נכונה. אני מניח שבדיעבד הייתי עושה דבר דומה(ואני אפילו מחכה לגאון שיקלוט שיש בי פוטנציאל מסחרי..) מה שכן- אמרתי שזה כמעט חולני, זה די חבל שאמן כזה גדול אין לו את הזכויות על שירים שלו. לא מבחינה כספית. תקרא לי תמים אבל אני ממש לא מסכים שהעולם במרדף מתמיד אחרי כסף. יש ויש. רק שיהיה לו את המילה האחרונה.

Shlosi

New member
אוקיי

בנוגע לאמדורסקי לא התכוונתי שכולם צריכים לאהוב אותו, אבל פשוט ההשמצות עליו היו קצת מוגזמות. אני אומר שגם אם אתה לא אוהב אמן מסויים בדר"כ אתה יכול להעריך את העבודה שלו גם אם אתה לא מתחבר אליה... ובשר לזה שהעולם תמיד אחרי הכסף- לא תמיד. אבל בדר"כ לצערנו...

אוקיי

לא השמצתי.. ממש לא. אני מעריך עבודה של אמן באשר הוא אמן, גם לא אמדורסקי, גם אם שם משפחתו הוא בוסקילה. רדיפה אחרי כסף אני לא מעריך. בלי קשר אליו. זהו.

למעלה