שירים שמזדהים

FakePlasticTree

New member
שירים שמזדהים../images/Emo85.gif

שלום לכל חברי הפורום
ברשותכם, הייתי רוצה להעלות שאלה, אם אפשר... האם יש שירים/מילים של רדיוהד שאתם מזדהים איתם? ולמה? בקשר לתשובה האישית שלי: 1. creep - כי אני לגמרי מרגיש ככה. זה השיר שמשך אותי ללהקה. 2. just - כי גם אני נרקסיסט לא קטן. 3. no surprises - ההמנון של החיים שלי. "such a pretty house and such a pretty garden" 4. stupid car - כי יש לי בעיות עם הנהיגה. 5. how to disappear completely - כשאני פשוט רוצה להיעלם. "I´m not here, this isn´t happening" "in a little while I´ll be gone" 6. street spirit - קשה להסביר למה בדיוק... זהו, זה בערך הכל. תודה.

polyethylene

New member
הזדהות ../images/Emo187.gif

Street Spirit - בגלל שכמה שהשיר הזה כל כך שקט, עצוב, אובדני, סופני, __________ (
השלימו את החסר), עדיין, הוא נגמר במשפט שהוא הדבר הכי לא צפוי בשיר " Immerse your soul in love ", השיר הזה מלווה אותי מיום הוצאת האלבום בארץ ואף פעם לא נמאס לי ממנו, הוא המוטו שלי, לא משנה כמה חרא וקשה, תמיד להישאר אופטימיים.
Exit Music - ולו רק בגלל המשפט "we hope that you choke", איזה משפט גאוני, אני מזמזמת אותו לפעמים בחדר אוכל בעבודה לכמה טיפוסים לא אהובים במיוחד...
Subterrean Homesick Alien - בגלל הפשטות שלו.
Nice Dream - בגלל ההרמוניה הווקאלית.
How To Disappear Completely - גם, כשאני חושבת על רצון להיעלם / להיות קצת עם עצמי בלי הפרעות מיותרות.
Idioteque - שיר מדהים, קצב טוב, שמה אותו לשיפור מיידי של המצב רוח.
Knives Out - בגלל המוסיקה, בגלל הקליפ, בגלל המילים "If you´d been a dog, they would´ve drowned you at birth".
Polyethylene parts 1 &2 - כי זה שיר מדהים
וזהו...

Fish in the sea

New member
Optimistic

"The best you can is good enough" כ"כ פשוט,כ"כ ממצה,כ"כ יפה. מספר חודשים לפני שקיד איי יצא,והיו באינטרנט רק את שמות השירים זה היה השם שישר לכד לי את העיין.אופטימיסטיק.מילה כ"כ יפה בעיניי. כמובן שבעיקר המשמעות אבל גם הצליל שלה.אני חושב שזה גם השיר האהוב עליי ביותר בקיד איי.(ו...בספר מחזור של סוף י"ב יש לי תמונה עם שרשרת שכתוב עליה אופטימיסטיק כשברקע פוסטר של קיד איי). ורק אזכיר עוד את המשפט מ-lucky: "it´s gonna be a glorious day I feel my luck could change" גם הוא,פשוט ולא מתוחכם ועם זאת מרגש וחודר להפליא. אני חושב שזה המשפט האהוב עליי מכל השירים של רדיוהד. מה שמשותף לשני הציטוטים שהזכרתי זה ששניהם מסמלים אופטימיות אך לא אופטימיות מושלמת ושמחה.כאילו בשניהם יש מודעות למצב המעט עגום אך רצון,כוונה ואמונה להפוך אותו ליותר טוב. ככה אני מבין אותם לפחות.
Queen-love of my life

skin blues

New member
../images/Emo141.gif optimistic..

אולי השיר האהוב עליי של רדיוהד. אני תמיד מזכירה לעצמי ולסובבים אותי שאפשר לנסות כמיטב יכולתנו, וזה מספיק. לא צריך לשאוף להגיע למקומות בלתי אפשריים ולענות את עצמנו כשאנחנו נכשלים. ובכלל המשפט הזה כתוב לי בכל מקום THE BEST YOU CAN IS GOOD ENOUGH עוד שיר הוא let down השיר הזה כל כך טעון רגשית... כל מילה..... ולסיום אני אהיה לא מקורית (זאת כבר הפעם השניה בהודעה הזאת) ואני אגיד ש how to disappear completely i´m not here i´m not here

ryonatan

New member
אני בשוק!

איזה מיתוס נשבר לי פה... הייתי בטוח שהשורה באופטימיסטיק היא YOU CAN TRY THE BEST U CAN THE BEST U CAN IS ´NOT´ ENOUGH ואז זה מתאר תסביך שהיה לו עם ההורים שלו כשהוא היה קטן וכל מה שהוא עשה לו היה בסדר בשבילם ובגלל זה יצא לנו כזה אמן פסיכי שאנו כה אוהבים שקוראים לו תום יורק

lide

New member
LIFE IN A GLASS HOUSE

השיר הזה מראה לי כמה יפה זה לכתוב, להלחין, להיות מוזיקאי, ובעיקר לא להתחבר לסוף של השיר:Only only only only only only only only only only.... There´s someone listening in MORNING BELL : זה ממש נותן לי תחושה של רחוף... Release me Release me Please........ Release me Release me. PARANOID ANDROID : איך לקרוא לזה!!! איך לומר את זה במילה אחת,"אהבה" אי לא מפסיק לשמוע את השיר הזה, אין לו סוף. FAKE PLASTIC TREES : השיר הזה מצליח להוציא הרבה כעס ממני, זה התחושה שאני מרגיש כל הזמן שאני שומע את אותו השיר. Anyone Can Play Guitar : לאהוב את הפשטות.

shalt5

New member
Just

בגלל עבודת הגיטרות הנהדרתשל ג´וני, שלוקחת אותי כל פעם מחדש למחוזות אפלים וקסומים, שלא מהעולם הזה. שגרמה לי לבכות, מילולית, בפעם הראשונה ששמעתי אותו בגלל הנרקיסיזם שכל כך בולט אצל כל כך הרבה אנשים מסביבנו בגלל הקליפ אולי הטוב ביותר שנוצר בהיסטוריה של הרוק (מי אמר שלהיסחף זה רע), שאחרי הפעם הראשונה פשוט גורם לך לשבת ולבהות במסך כמה שעות ועדיין מעביר צמרמורת כל פעם שרואים אותו (exit music (for a film שבנוסף לשיר הוא גם חוויה מיסטית-דתית, כששומעים אותו דרך דולבי סראונד בחדר חשוך לאור נרות ובכלל, כמעט כל השירים בthe bends.. כל כך מלאים ברגש, אני שומע את הדיסק הזה ויוצא ממנו פשוט סחוט רגשית. כאילו שחובטים בנשמה שלך כמו בפיניאטה עד שכל מה שהיה כלוא בפנים פשוט משתחרר החוצה שלכם, Nati

Major Thom

New member
אני חושבת שהוא שר ככה בכמה הופעות..

אבל לא בטוחה
וציטוט קט שתמיד חשבתי שקשור לדרך העשייה של אופטימיסטיק:
And I´m deliberately just writing down all the positive things that I hear or see. I´m not ble to put them into music yet and I don´t want to just force it." [taken from follow me around - thom yorke´s quotes]​
super furry animals - night vision

ההודעה שלך..

סתם...רציתי להגיד לך שקראתי את הודעתך ואני ממש מסכימה איתך:) הרבה זמן אני חושבת לי שאופטימיסטיק זו מילה ממש מיוחדת ויפה!באמת! וסופסוף מצאתי מישהו שמסכים איתי בעניין הזה וזה ממש נחמד! אז יום טוב לך ! מי שלא תהיה! מיכל

Fish in the sea

New member
סתם...

יום טוב גם לך.מישהי מהסביבה. אממממ...על איזה סביבה מדובר?
the flaming lips-one more robot/sympathy 3000-21
שמיעה ראשונה,קניתי אותו לפני שעה קלה.נשמע מעניין ומיוחד.

ההזדהות שלי...

1.Pranoaid Androaid שיר כל כך כל כך יפה..... אני יכול לשמוע אותו שוב ושוב ושוב ולא יימאס עליי...... God Loves His Children Yeah.. 2. exit music שיר כל כך מרגש.... כל כך טוב.... בעיקר הסוף שם.. we hope your rules and wisdom choke u now we are one in everlasting peace... we hope that u choke.... we hope that u choke... 3. True Love Waits - אין מילים....... פשוט יצירת אומנות בהתגלמותה.. 4. Just - שיר כ"כ נכון... מה שקרה לי בערך..... ( כל הסיפור שבשיר. הלריקס..) 5.Lucky ואוו.... רק אחרי שמיעה של כמה פעמים קלטתי את הכל.. כמה שהשיר טוב וכמה אני דפוק שלא שמתי לב מקודם.... its gonna be a glorious day. i feel my luck..... (וכו´...) 6. Morning bell- שיר כל כך יפה... עשה לי את זה ממש... וד"א ביצוע יותר יפה מקיד א´.... 7. Creep - איך לא...??????? אמממ... וזהו בערך... אבל ממש כל השירים טובים... היה קשה להחליט... בקיצור אין שיר של רדיוהד שהוא לא טוב..!

שירים שמזדהה

זה קשה כי לא תמיד אני מבין מה הכוונה שלהם אז אני לא יודע אם אני מזדהה או לא, ולפעמים אני מעדיף לא לפרש את השיר בצורה שנוחה לי אלא לפי מה שהם התכוונו. ובכל זאת: קריפ - גם עם האופן הציני שאפשר לפרש אותו וגם אם המילים עצמם כמו שהן נאמרות. יש מצבים שבאמת אני מרגיש ש איי דונט בלונג היר, למשל אתמול בערב זה היה ככה - מפגש של אנשים מהצבא... anyone can play guitar - מסכים לחלוטין עם כל הציניות שבשיר. no ripcord - אם רק היה אפשר להאיט קצת. dollars and cents - ברור למה, למרות שאני לא חושב שיש משהו שאפשר לעשות. זה יספיק. איך תמיד כשאני נעלם לכמה ימים, הפעם בגלל בזק, יש שינויים (כותרת הודעה נצבעת בכחול במקום וי) וגם יש מלא חדשים? פעם שעברה כשנעלמתי אז שמו את הפרסומת המזויעה לטובורג וכל הפורום הפך ירוק אדום מגעיל. elbow - red

Esmena

New member
יש ימים של Gust,

ויש ימים של Fake Flastic Trees (היום עוד לא ברור:)

למעלה