שירים

star_female

New member
שירים

בעקבות צפייה בגרסה היפנית של העונה הראשונה (או יותר נכון חצי ממנה) וכמה שרשורים פה בפורום, נתקפתי צורך לתרגם את השירים... ואחרי שהסתובבתי קצת במאמרים שמתי לב שאין אפילו שיר אחד של העונה הראשונה מתורגם לעברית, וכמעט שאין שירים מתורגמים לאנגלית! בהמשך לשרשורי האון-טופיק שנפתחים פה בזמן האחרון, הנה השירים של העונה הראשונה... אני שמה את שיר הפתיחה, שירי הסיום, שירי האמצע (שיר ההתפתחות ועוד שיר אחד שהיה באחד הפרקים), והשיר של הדיג'ימונים (לא שמעתי אותו בסדרה עצמה אבל הוא ממש חמוד!). שירי הדמויות יבואו בהמשך (זה הרבה עבודה ^^; ). קרדיט מגיע ל-animelyrics.com על המילים ביפנית ועל חלקים מהתרגום לאנגלית (השתדלתי לתרגם הכל מיפנית, אבל היו כמה מילים שלא הכרתי ולא מצאתי...).

star_female

New member
Butter-Fly

Butter-Fly - פרפר / וואדה קוג'י (שיר הפתיחה של Digimon Adventure) ============================================= אני אהפוך לפרפר שמח וארכב על הרוח הנוצצת אבוא לפגוש אותך בקרוב עדיף לשכוח מהדברים המיותרים אין לנו זמן להשתטות למה אתה מתכוון, וואו וואו, מעניין אם זה יגיע לשמיים אבל, וואו וואו, אני אפילו לא יודע מה התוכניות שלי למחר אחרי חלום אינסופי בעולם הריקני הזה נראה שהמחשבות האהובות שלנו עומדות להפסיד אבל אפילו עם הכנפיים הלא מהימנות האלו, שמכוסות בתמונות שנוטות להישאר אני בטוח שנוכל לעוף, על האהבה שלי אני אהפוך לפרפר עליז וארכב על הרוח הכנה אבוא לראות אותך בכל מקום מילים עמומות הן באופן מפתיע שימושיות אני אצעק בזמן שאקשיב לשיר מצליח למה אתה מתכוון, וואו וואו, מעניין אם זה יהדהד בעיר הזו אבל, וואו וואו, אין בשביל מה לצפות אחרי חלום אינסופי בעולם האומלל הזה אולי לא להשתמש בהיגיון זה לא כל כך רע אבל אפילו עם הכנפיים המוזרות האלו, שצבועות עליהן תמונות שנראה שישארו אני בטוח שנוכל לעוף, על האהבה שלי אחרי חלום אינסופי בעולם הריקני הזה נראה שהמחשבות האהובות שלנו עומדות להפסיד אבל אפילו עם הכנפיים הלא מהימנות האלו, שמכוסות בתמונות שנוטות להישאר אני בטוח שנוכל לעוף, כן אחרי חלום אינסופי בעולם האומלל הזה אולי לא להשתמש בהיגיון זה לא כל כך רע אבל אפילו עם הכנפיים המוזרות האלו, שצבועות עליהן תמונות שנראה שישארו אני בטוח שנוכל לעוף, על האהבה שלי

star_female

New member
I Wish

I Wish - אני מקווה / מאדה איי (שיר הסיום הראשון של Digimon Adventure) ================================================== כשאני מביעה משאלה לכוכב נופל ומשתפת את הרוח בגאווה שלי אני רואה מחר שלא יוכל להימחק על-ידי היום, בטוח... אני מקווה למה אנחנו כאן? תגיד לי מיד יש יותר ממה שנראה לעין, לא? בגלל שאני רועדת מהקור אני מכסה את ידי בז'אקט לפני שאני שמה לב, הוא נהיה שקוף והופך לתקווה כשהגשם של העתיד מרטיב את לחיי אני נזכרת להיות מלאת תשוקה, כמו ביום ההוא, בזמן ההוא כשאני מביעה משאלה לכוכב נופל ומשתפת את הרוח בגאווה שלי אני רואה מחר שלא יוכל להימחק על-ידי היום, בטוח... אני מקווה אם אני אדליק מתג אני אוכל גם להתאהב עד אתמול האמנתי שזה נס אם אני אסתובב אני אמצא את לבך משתקף בעיניך ובגלל זה אני מאמינה עכשיו שזה נהדר לחיות כשהגשם של העתיד מרטיב את העיר אני נזכרת לזהור כמו ביום ההוא, בזמן ההוא כשאני מביעה משאלה לכוכב נופל ומשתפת את הרוח בגאווה שלי תראה, המשאלות הקטנות יתגשמו, בטוח... כשהגשם של העתיד מרטיב את לחיי אני נזכרת להיות מלאת תשוקה, כמו ביום ההוא, בזמן ההוא כשאני מביעה משאלה לכוכב נופל ומשתפת את הרוח בגאווה שלי אני רואה מחר שלא יוכל להימחק על-ידי היום

star_female

New member
Breave Heart

Breave Heart - לב אמיץ / איומי מיאזאקי (שיר ההתפתחות של Digimon Adventure) ========================================================== כל אחד יכול לוותר ולברוח אם רק ניתנת לו שנייה, אז תמשיך ללכת יש משהו שרק אתה יכול לעשות כדי שהכוכב הכחול הזה לא יאבד את אורו תפוס את החלומות שהיו לך! הגן על החברים האהובים שלך! כדי שתוכל להתחזק יש כוח לא ידוע בליבך כשהאש שלו תידלק כל משאלה, זה לא שקר בטוח תתגשם הראה לי את ליבך האמיץ לא כל יום הוא שטוף שמש אז גם כשיורד גשם וקר, תפתח מטרייה אין מפה שמסבירה איך לחיות ובגלל זה אנו חופשיים אפילו אתה יכול ללכת לכל מקום רוץ מהר יותר מהרוח! כוון גבוה יותר מהשמיים! כדי שתוכל לפגוש אתה חדש אומץ לא ידוע ישן בליבך כשתשים לב אליו הגשם השוטף את ליבך בטוח יפסיק הראה לי את ליבך האמיץ תפוס את המחר הזוהר! הגן על אהוביך! כדי שתוכל להתחזק שבור את האני החלש שלך! הרוס את החומות שנמצאות בדרכך! דפיקות הלב החמות שלך יהיו לך לנשק האמן בליבך

star_female

New member
Keep On

Keep On - המשך / מאדה איי (שיר הסיום השני של Digimon Adventure) ============================================== אני אמשיך לרוץ בלי להסתכל לאחור, יום שטוף שמש אני לא אכנע לכאב של ברכיים משופשפות, הרפתקאה אני אתמודד עם עתידי, אין ממה לפחד החיוך שלך מרטיב את גרוני היבש אפרד מהפחדנית שחיה בתוך ליבי כדי שאוכל להתחזק הפעם יש לי אומץ להמריא אפרוש את כנפי ליבי אל העתיד הלא נודע מעתה אני בדרך לשמיים חסרי הגבולות ההרפתקאה אל החלום רק התחילה לה לה לה... לה לה לה... אני אחזיק את ידך ונעוף, שמי לילה כחולים הקול השמח והחיוך שלך מהממים, גן עדן גם אם אלך לאיבוד בחושך, לא אוותר ולא אפסיד אני אמצא את קרן האור הישרה אין לי זמן להראות את דמעותיי! מעתה לא אראה את דמעותיי אפתח את עיני ליבי אל העתיד הלא נודע הפעם יש לי אומץ להאמין יש לי אומץ להתחיל תמיד לה לה לה... לה לה לה... אם רק אסתכל כלפי מטה אני לא אגיע למטרתי הנפלאה, מלאת התקווה אני אמשיך לרוץ, אמשיך לנסות, אני אתחזק! הפעם יש לי אומץ להמריא אפרוש את כנפי ליבי אל העתיד הלא נודע מעתה אני בדרך לשמיים חסרי הגבולות ההרפתקאה אל החלום רק התחילה לה לה לה... לה לה לה... לה לה לה... לה לה לה...

star_female

New member
Seven

Seven - שבעה / אגאווה היסאו (שיר הילדים / שיר אמצע של אחד הפרקים ב-Digimon Adventure) =================================================================== הו, שבעה, נסו להיות חופשיים הו, שבעה, נסו להיות חופשיים בתוך נוף מוזר מעט היה לנו כוח לא מיוחד החלום שראינו יום אחד, הקול שהרגשנו איפשהו הם לא שקר, נקבל הכל האם אפשר להמשיך כמו עכשיו, כמו עכשיו? עם ההרגשה של לרצות ללכת בחזרה גם כשבכינו, גם כשצחקנו, יש דברים שלא השתנו אבל האמנו, ונלך יד ביד כשהרגשנו שנוכל לעשות הכל בזמן אז האמנו, והלכנו יד ביד הו, שבעה, נסו להיות חופשיים הו, שבעה, נסו להיות חופשיים ההרגשה המסתורית שהזכירה בדידות היתה כמו להיסחף מבולבלים התבוננו למרחקים, כאילו נזכרים החזקנו חזק במעט האומץ שהיה לנו האם אפשר להמשיך כמו עכשיו, כמו עכשיו? עם ההרגשה של לרצות לחזור אחורה גם כשבכינו, גם כשצחקנו, יש דברים שלא השתנו אבל האמנו, ונלך יד ביד כשהרגשנו שנוכל לעשות הכל בזמן אז האמנו, והלכנו יד ביד הו, שבעה, נסו להיות חופשיים הו, שבעה, נסו להיות חופשיים הו, שבעה, נסו להיות חופשיים הו, שבעה, נסו להיות חופשיים

star_female

New member
Shinka de GUTS!

Shinka de GUTS! - נתפתח עם אומץ! / הדיג'ימונים (שיר הדיג'ימונים של Digimon Adventure) ================================================================= אגומון: לא משנה כמה היריב חזק, לא אפסיד בעתיד אני לא אהיה קטן יותר מעכשיו גאבומון: להיות מגניב זה ההיפך של להיות נחמד אומץ אמיתי וכוח רצון בוערים בסוד כולם: בגלל שאנחנו ביחד אנחנו נתחזק, אם נשים את הלבבות שלנו ביחד ברכות אנחנו לא מפחדים מהמחר הלא נודע, נסתכל רק קדימה אגומון: טאיצ'י, תמיד נהיה חברים, אני אגן עליך! אגומון, התפתח! גריימון! גאבומון: יאמאטו, אתה ביישן, אני מבין רגשות חזקים! גאבומון, התפתח! גארורומון! פיומון: בכל מקום אני אעוף מתחת לאותם שמיים יום אחד אתפוס את הקשת הנוצצת פאטאמון: אני מאמין שמאחורי העננים האלו יש עולם עליז שבו מלאכים צוחקים כולם: בגלל שאנחנו ביחד אנחנו נתחזק, אם נחזיק ידיים חזק נוכל לרכב על הרוח החזקה, נמשיך לעוף פיומון: אבל סורה, אני אוהבת אותך! פיומון, התפתחי! בירדראמון! פאטאמון: אל תבכה, טאקרו, תהיה אמיץ! פאטאמון, התפתח! אנג'מון! טנטומון: אוכל טעים, שמיים כחולים, כולם שמחים אין על מה להתלונן, נלך לאט לאט גומאמון: אני לא אתעייף, אני לא אתפנק, אני לא אעשה יותר מדי אם תירגע, תוכל לפרוץ את החומה בקלות כולם: בגלל שאנחנו ביחד אנחנו נתחזק, אם נתרכז יותר חזק נוכל לראות נוף מהנה, נלך חסרי דאגות טנטומון: קושירו-הן, אתה באמת חכם. טנטומון, התפתח! קאבוטרימון! גומאמון: זה בסדר, ג'ו, אתה מנהיג מצויין. גומאמון, התפתח! איקאקומון! קריין: קורומון, טסונומון, פיוקומון, טוקומון, מוצ'ימון, פוקאמון, טאנמון קדימה, כולם להתפתח אגומון, גאבומון, פיומון, פאטאמון, טנטומון, גומאמון, פאלמון שוב להתפתח גריימון, גארורומון, בירדראמון, אנג'מון, קאבוטרימון, איקאקומון אה, רגע, מי עוד היה? פאלמון: אני, זאת אני! בשביל מימי אני לא אפסיד! פאלמון, התפתחי! טוגמון! פאלמון: אומרים שגם לאנשים יפים יש צרות אבל אני עדיין אוהבת להיות שמחה ולא אשכח לחייך! כולם: בגלל שאנחנו ביחד אנחנו נתחזק, אם נרחיק את הדמעות מהר נתמלא בכוח לא ידוע, נאמין בעצמנו בגלל שאנחנו ביחד אנחנו נתחזק, אם נשים את הלבבות שלנו ביחד ברכות אנחנו לא מפחדים מהמחר הלא נודע, נסתכל רק קדימה

Digi Lista

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo51.gif../images/Emo45.gif

משישי אחרי שכתבתי את ההודעה האחרונה כאן הלך לי המודם(משמע יום כיפור עבר בניתוק מוחלט מהאינטרנט ובשינוי התוכניות,מזל שיש לחברות טלפונים ושיש ספרים בעולם אחרת הייתי מטפסת על הקירות!)ורק אתמול קנינו חדש מהחנות של 'בזק' בעפולה ועד עכשיו הייתי בבייביסיטר כמו כמעט כול יום שלישי ולא הספקתי להכנס,המודם החדש אמור להיות משוכלל יותר מהענתיקה שנהרס אבל בתכל'ס כול עוד האינטרנט עובד השאר פשוט לא מטריד אותי... בכול מקרה התכוונתי להגיד כול הכבוד טלי על ההשקעה בשרשור(כן ירבו
) ובכלל לאחרונה באמת קיימת כאן מגמה מאוד מוצלחת לדעתי,אני מתכננת להכניס הכול למאמרים ולקישורים המומלצים(תיכננתי ביום כיפור אבל כאמור הלך המודם) וכמובן גם לקרוא את שאר מה ששי כתבה בשרשור למטה ובכלל מה שנעשה כאן. אני אוהבת את השירים היפניים-המון פעמים ואת זה טענתי גם בעבר מדובר בשירים עם משמעויות אדירות וחבל כול כך שהם לא ממש קיימים גם כשמעבירים לאנגלית ומשם לעברית... כול הכבוד טלי

למעלה