שירים

noamgot

New member
שירים

שלום לכולם אני מניח שהיו הרבה בקשות כאלה, אבל לא הוצאתי מהן יותר מדי.... אני צריך, באופן מפתיע, רשימה של שירים שנוכל להשתמש בהם בטקסים במסע (עוד שבוע וחצי אני יוצא, אבל אני צריך את זה למחר...). אני מבקש שירים מעבר לרשימה הבסיסית שמופיעה בשירי יום השואה בשירונט, כלומר, כל שיר מתאים חוץ מ: אפר ואבק אשרי הגפרור בגלל בגרמניה לפני המלחמה בוא ואשק לך דמעות של מלאכים הליכה לקיסריה העיירה בוערת התחנה הקטנה טרבלינקה כבר בא הזמן כשתגדל לאורך הים לכל איש יש שם מכתבו של מנחם מנדל מקום לדאגה עמוד האש פונאר פרח ראש השנה שלך רוח עצוב רקמה אנושית אחת שיר הפרטיזנים שער הרחמים תחת זיו כוכבי שמיים אם יש גם מקום ספציפי שבו לדעתכם מתאים שיר מסוים אני אשמח לשמוע... תודה לכולכם נעם

ashkeloni

New member
מממ

תפילה לעני אחינו כל בית ישראל שמע ישראל עמוד האש

אממ, ../images/Emo110.gif

שלום חנוך - ילדים של החיים שרית חדד - כשהלב בוכה שבע - שיר למעלות עידן רייכל - שושנים עצובות הראל מויאל - אין לי דבר היהודים - לעוף היהודים - תענה לי איריס פרחי - בחלומות יהודית רביץ - מישהו [ד"א - את אפר ואבק השמיעו לנו ליד הר האפר במיידאנק, ואני פשוט נשברתי... ואת "אמא" של יוסי אזולאי ושלומי שבת (השיר לא שור כ"כ לשואה, אבל עדיין ריגש...) בביתן של הנשים באושוויץ, וזה הרג אותי באותו הרגע]

אני רוצה לחזור לשם אוףףף

את אפר ואבק השמיעו לנו במיידנאק אחרי תאי הגזים... ואת מקום לדאגה שרנו בטקס במידנאק וגם בטקס במיידנאק שרנו את "דמעות של מלאכים..." ואת אמא של שלומי שבת השמיעו לנו בבריקנאו אחרי סיפור על ילדה שאיבדה את אמא שלה... אם יעלו לי עוד דברים עד מחר אני יגיד...

y a ® d e n

New member
בטקס שהקבוצה שלי עושה אנחנו שרות

אנחנו עושות את הטקס במאיידנק אני והבנות מהכיתה שלי, ויש לכל טקס אצלינו נושא והנושא שנבחר במאיידנק זה משפחה וילדים ויש לנו 2 שירים לשיר אז בחרנו את- 'כשתגדל' של יהודה פוליקר ואת 'שן לידי' של אביתר בנאי, לא ברור על מה הוא כתב את זה, אבל מצאנו את השיר הזה ממש מתאים הנה המילים: "אבא מחייך ובוכה מבפנים אמאל'ה רוצה שתבוא לפעמים נומה שן ילדי, נו שן ילדי שלי במנוחה, במנוחה אמאל'ה תשיר לך שיר אהבה נומה שן ילדי, שן בוא נפתח חלון שאויר יכנס רוח תלטף הדמעה תתיבש נומה שן ילדי, נו בוא יותר הביתה, ילדי שלי בוא אל תתן לאבא להיות לבדו נומה שן ילדי, שן שן לידי.... מיילל בחוץ התן נומה נומה בן ישן ואתה בני הקטן, נומה בן יקר לילה לילה לילה ליל, מחר נצא לעבוד אסור אסור אסור להתייאש, מחר נתחיל מחדש נומה שן ילדי, שן..."

למעלה