שירין! דוטקצ'י ! אלה ! חבר'ה

פרויז1

New member
שירין! דוטקצ'י ! אלה ! חבר'ה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

בא לשֵכונה בחור חדש. שמו גמרי בישראל. ושמו הפרטי ניר. שם אמו - אותה אני מכיר - מוניר. ניר אדריכל במקצועו. ומומחה לאדריכלות פרסית - תפנו אליו שאלות כאוות נפשכם. ניר מחכה לשאלותיכם בתחום אדריכלות בכלל ואדריכלות הפרסית בפרט
יחד עם זה :
אמא של ניר ניהלה מסעדות פרסיות ו גם
את המועדון התרבותי מוסיקלי המאוד מפורסם
עדן שירז
בבת ים.תפנו לניר שאלות בתחום הזה. ניר מחכה לשאלותיכם בתחום תרבות הבילוי והאוכל בהם התמחה אצל אמו

gamari

New member
רק עכשיו ?

אני בעולם הזה מהרגע שנולדתי... איך אפשר שלא עם אמא פעילה בתחום ?

קודם כל-ברוך הבא לפורום ,ניר!../images/Emo140.gif

אבל תזהר-לקרוא בפורום הזה -זה משמין!כותבים כאן כל מיני דברים על אוכל פרסי וזה עושה תיאבון!!!!

דוטקצי

New member
הפרסים מאוד אומנותיים,וכן ילדיהם../images/Emo41.gif

שלום לכולם!!!
שמתי לב שהיצירתיות וחוש אסטתי,תבועים גם בצאצי ם,הפרסים מאוד אומנותיים,וכן ילדיהם,
מעניין אם משהו שם לב שהדור השני בחר במקצועות שדורשים יצרתיות,-אולי אני עושה הכללה-
אבל שמתי לב,,,,ואתם?

niya

New member
דווקא לי אין חוש אמנותי../images/Emo10.gif

תמיד קינאתי באלו שיודעים לצייר למשל...

gamari

New member
אדריכלות זו תרבות

אדריכל הוא אדם יוצר, תפקידו לקבע חוקים בחברה שאינם כתובים באף מקום אלא מרגישים אותם במהלך החיים היומיומי. בהתאם לחיי התברות באזור הוא מתערב. היצירתיות קיימת בכל אדם ואדם. אצל כל אחד זה מפותח בצורה שונה. ישנם אנשים שזה בא להם בצורת רעיונות ולכן גם תחום העיסוק שלהם בהתאם - ערכי דין שמוצאים פתרונות, מנהלי חברות ועסקים, יועצים בכל מיני תחומים, מתווכים, סוחרים וכו'. וישנם כאלה שזה בא להם בעצם היצירה - ציירים, פסלים, נגרים, מעצבי שיער, אמנים, מוסיקאים וכו' מי שיכול לשלב בין ה-2 יכול בעצם ליצור סביבה ולהגדיר מרחבי מחיה ושימוש , בעיקר לבני אדם., לא לחינם הלימודים כ-5 שנים מלאות באקדמיה (בכל העולם זה ככה) וזה מה שאני עושה. כל דבר חדש שאני יוצר - אני מגדיר לאנשים איך לחיות, איך להתנהג, השפעות פסיכולגיות בעקבות השימוש במרחב החדש (לדוגמא בית חדש) לטוב ולרע. החסרון בתחום שלי שהתוצאות מגיעות אחרי המון זמן ואת הפירות קוטפים אחרי המון שנים של יצירה. היתרון שזה מאד מספק נפשית ורגשית. כולם מוזמנים לשאול ואשמח לענות.... כתבתי מאמר קטן על מה זה תה באחד השרשורים הקודמים... כדאי לקרא

דוטקצי

New member
gamari -עד כמה תרבות פרס מובלטת בגן הבהאי ?

gamari - אני מברכת אותך על הצטרפותך לפורום תרבות פרס, שאלה לי אליך gamari ,האם הגן הפרסי בחיפה, הגן הבהאי ,המבנה היפיפה מושפע מאדריכלות פרסית?

gamari

New member
הגן בחיפה

תרבות פרס לא כ"כ מובלטת אבל המון סממנים כן מופיעים. בכל מיני ניואנסים קטנים וגדולים כאחד. כדי להבין, יש צורך במעט הסטוריה. הגן מחולק ל- 2 חלקים. הגן הבהאי והמבנים היקרים מפז לדת הבהאית. התרומה הכי חשובה אני חושב זה עצם העובדה הגן. בהסטוריה של אדריכלות הגנים מי שהמציא לראשונה את הגן כמקום בעל משמעות אדריכלית זה המלך דריוש ה-1. במקום אחר , מצרים העתיקה זה התפתח כמשהו אחר , גם סוג של גן המונח בפרסית פרדויסי, שתורגם לפרדיסוס בלטינית ולפרדייס באנגלית (גן עדן) ובעברית זה הכי קרוב לפרדס, המונח הפיסי ולא היהודי (פשט,רמז,דרש וסוד). פרדס, גן\בוסתן עשיר בצמחיה עם גוף מים שבתוכו פירות מגוונים ובעלי כנף מצייצים הנותנים תחושה של גן עדן עלי אדמות. עם השנים הגן התפתח לכל מיני סגנונות לפי מיקום גיאוגרפי תלוי מקום ותרבות מקומית, הגן המוסלמי, הגן האנגלי, הגן הצרפתי, הגן היפני וגם הגן האיטלקי. הגן הבאהי תוכנן בסגנון הגן האיטלקי, המשמעות העיקרית של הגן - עצם ההשתאות באמצעות ההסתכלות,. ממבט רחוק הגן מורגש בעצמת החזית שלו כלפי ההר. ציר המים לקוח מתרבות הגנים בפרס ומסמלת את החיבור בין השמים והארץ. המון סמלים גיאומטרים כן לקוחים מקישוטים פרסים. כל המבנים שבגן בסגנון ניאו קלאסי - כלומר מעין נסיון לחיקוי של האדריכלות היוונית והרומית הקלאסית. המון מוטיבים דתיים מצויים בכל מרכיבי הגן לדוגמא המקדש עם כיפה בעלת 9 צלעות - 9 הדתות הגדולות בעולם. 19 טראסות - מספר טיפולוגי בדת הבאהית (מקורה בשיראז). הרבה צמחים הובאו מאיראן ונשתלו בגן, השיש מקורו באיטליה. החצץ האדום זה בכלל רעפים גרוסים מאיטליה. הסמטריה לקוחה מארכיטקטורה פרסית, הציר הראשי שמתחחיל בטראסה העליונה, עובר דרך המקדש ונגמר בכלל אחרי 20 ק"מ במקש בעכו - מוטיב הלקוח מכל גן פרסי. ילידי אירן ודאי זוכרים שבכיכר מידן שבאיספאהן יש סדרת גנים ממשיכים מאחורי הארמון שלי לוטפואללה וכולם מבוססים על ציר מים במרכז הגן לכל אורכו. עצם האסתטיקה לקוח מתרבות ואדריכלות פרסית. הבסיס לגן לקוח מהגן הפרסי, וכדי להבין מה זה כדאי לקרא (אמנם באנגלית) על הגן הפרסי [בעניין המבנים, כל המבנים (נדמה לי יש שם 4) נקראים מבני קשת - לכאורה בסגנון בניה יווני קלאסי , לא גבוהים ומשתלבים בנוף, את הקשתות בכלל המציאו הפרסים.. מה שכן זה האורנמנטיקה והעיטוריים הפנימיים כמו במקדש למשל, הלקוחים מעיטורים מוכרים במבנים באירן - כל אחד נזכר במוטיב דומה המזכיר לו מבנה שונה באירן]

פרויז1

New member
../images/Emo124.gifכל האספהאנים ../images/Emo124.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo124.gif

נא להתייחס למאמרו של אדריכל גמרי. בעיקר : רהל חנום !!! יש פה עוד ילידי אספהאן? מושיקו? שמוליק!

niya

New member
מושיקו נולד בארץ ../images/Emo13.gif

ויודע פרסית פחות ממני
עכשיו שיכנס לסתור את דברי!

פרויז1

New member
חכי למוצ"ש. וואו וואו וואו עליכּ

הוא נילחם להוכיח שהוא בשלן יותר טוב. עכשיו את פותחת חזית חדשה.

פרויז1

New member
מרוב פחד הוא נעשה

צופה סמוי
. פוחד לעלות לזירת הפורום. איזה דָאי (=דוד שהוא אח של אמא). נוכל לשים לו מארב
בטקס הממלכתי
של חלוקת תעודות בוגר.
או שיפחד להופיע

פרויז1

New member
gamari יתכנן

סחוגיפלצת- בחוד הכח התוקף אלה - הכח התוקף במרכז ההסתערות שירין - חובשת קרבית שמוליק - שופט.

למעלה