שירי וגאיה התפקדו.איפה כל השאר

ritosh

New member
שירי וגאיה התפקדו.איפה כל השאר../images/Emo35.gif

מה קורה? איפה אתם? מתכוננים?

lupland

New member
חזרתי שוב

ריטה.ריטה.אנחנו כאן.תמיד...ולעולם!!! הפגישה עם היועצת השיקומית נקבעה לשעה 12:00. עד כמה שהדבר ישמע מוזר לכם.ואולי חלקכם מודעים ואחרים לא אבל יש קושי שעליו לא שמים את הדעת לעיתים במפגשים מסוג אלו כמו אפילו עם... הביטוח הלאומי. כמו יציאה לדייט.(היו זמנים...) שבה אנחנו נוהגים להשתדל לעשות הכל על מנת להצליח.מקלחת (רצוי.לא חובה).לבוש.גילוח (רצוי לגברים.לנשים...לפי שיקול דעתכם...) ואם כבר התגלחת אז קצת אפטר שייב.(ואז רק שתדע כי אחוז ההסתברות שתצליח "לצלוף" לטעם שניחוחו מעורר בבחורה שיושבת ממול זכרונות נעימים ויפים מההוא שעדיין מעורר בה פעימות לב...נמוכים מאוד.אבל שווה לנסות) בן האדם/בת חווה.יצורים כל כך משונים ומורכבים.לפעמים אנחנו "שוכחים" עד כמה האפקט של הפגישה הראשונה מסוגל לחתוך לכאן או לכאן.והכי גרוע...סטראוטיפים או בשמם העברי-דעות קדומות.להבדיל מאותו הדייט שהוזכר כאן לפני.שבו אנחנו מנסים להכין שעורי בית על האובייקט וללמוד קצת על תחביביו/שגעונותיו/חולשותיו וכ'ו כאן המצב קצת שונה.אחרי הכל בואו נחזיר את הדברים לקצת פרופורציות...מדובר בפגישה קצת אחרת.פגישה שלא כמו ההיא שמיועדת ליצור התאמה ולבסוף שאיפה לשילוב בין הנפגשים כאן כבר מדובר בפגישה של "מגננה" לאחד מפני "התקפה" של האחר.או אם נסתכל על זאת אחרת.האחד שבא לקחת בזמן שהאחר מעוניין שלא לתת ואם כבר אז כמה שפחות. ומכאן שהבנו כי "הסטראוטיפ" שאני עומד בפניו אינו נמדד על פי דת.גזע.מין.לבוש וכ'ו כי אם על מה שכבר הזכרתי.הוא רוצה לקבל הכל ואני אנסה לבדוק אותו היכן הוא מועד. נשמע מכעיס? מעצבן? או אולי תגידו "הוא נסחף קצת".ובכן כך אני רואה זאת ולפיכך נמשיך. הדרך: אחרי הכל היה עלי לבחור בדרך או בשמה האחר-אסטרטגיה.היות ויודע צדיק נפש בהמתו.ומעבר לכך.אחד מהדברים שמענגים אותי יותר מכל הוא לעמוד בערב יום כיפור בבית הכנסת ולנסות לחפש בראש היכן בשנה האחרונה שיקרתי/פגעתי/לקחתי את שלא שלי במודע כלומר בכוונה תחילה.ומכיוון שאינני מוצא כמעט דבר.נחה עלי נפשי ואני מבקש סליחה מכל מי שפגעתי שלא במודע.(לא צריך להיסחף.אני רחוק מאוד מ ל"ו צדיקים.ואף יותר מכך.ברגע שאני חוזר הבייתה באותו ערב אני חוטף משהוא לאכול.צום??? לא בשבילי.אני סיגפתי את הנפש כמה פעמים במשך השנה שחלפה.אין טעם להוסיף.) חזרה לסיפורנו.לפיכך הדרך שנבחרה הייתה "האם אתה נשבע לומר את האמת.רק את האמת.ושום דבר מלבד האמת כה יעזור לך אלוהים" ובכן...כן. אין כמו להגיד את האמת.אין צורך לעבור דפיקות לב מיותרות.הלשון לא מתיבשת לשנייה.ומעל לכל.הדיבור שיוצא ממך רציף ולא מלא בקיטועים. מהרגע ש נינה (היועצת השיקומית) ביקשה ממני לספר את מה שהביא אותי אליה פשוט סיפרתי.וסיפרתי.וסיפרתי עד שברגע מסויים היא אמרה "טוב...ענית לי על הכל כמעט...אין לי מה לשאול..." סיפרתי על הילדות.על הצבא.על העבודה בעסק המשפחתי.על היום שבו "נולדתי מחדש".והכי חשוב אמרתי לה-"נינה.אני לא נכה.לא באתי לכאן על מנת שתתני או תעזרי לי לקבל נכות לצמיתות.יש לי בעייה.הלופוס יודע עליות וירידות.ולאחר כמעט 5 שנים קיבלתי איתות מצד הלופוס כי עלי להוריד את הכמויות של התרופות שאני צורך.יש לנו (כן.כן.לה ולי) 2 אפשרויות.או שתבואי לקראתי ותעזרי לי במצבי הנוכחי ותעזרי לי עד כמה שתוכלי לקבל כמה חודשי מנוחה על מנת "להתחזק". או שקודם אצטרך להתאשפז ולהביא לך עובדות מוגמרות על כך שחלה הרעה במצבי". אולי זה המקום להוסיף כי אני.כמעט מהרגע הראשון לא הסתרתי את הבעייה שלי.והנה כמה הפתעות שהיו לי בשנים האחרונות.פתאום גם הסוכן ביטוח שלי מכיר מישהיא שחולה בזה אבל הס מלהזכיר.ופתאום גם כמה לולנים במקומות שונים בארץ מכירים עוד חולים והנה גם כאן.בתוך סניף הביטוח הלאומי גם נינה מכירה מישהיא ש...חולה בלופוס.ויותר מזה.אותה בחורה הצליחה להגיע לרמסיה ותקופה ארוכה היא כבר לא לוקחת תרופות.ומכאן שתקוותי כי בקשתי מנינה והיא שכל מה שאני מעוניין הוא נכות זמנית על מנת שאוכל להוריד את צריכת הכדורים אולי...לא נפלה על אזניים ערלות. נינה כמובן סיפרה לי גם על אפשרות לשיקום בעזרת הביטוח הלאומי.כגון חזרה ללימודים גבוהים (נשבר לי הז.. מזה כבר) והכל על חשבון הביטוח הלאומי. טוב.אמנם כרגע לא ניתן להגדיר זאת כ "יצא לחפש אתונות ומצא מלוכה" אבל תוך שלושה שבועות נדע אם אכן יסכימו לתת לי נכות זמנית לתקופה של חצי שנה. ואם אכן "נזכה" לקבל את אותה נכות זמנית (ששוויה נאמד היום בהון עצום של 1200 ש"ח לחודש) מי יודע...אולי אצא לטיול חלומות מסביב לעולם... מי ירצה להיצטרף אלי אם אכן כך יהיה??? דרך אגב.אם היום.לפני הפגישה עם נינה אני יודע שנקבע לי 40% נכות לכמה עלי להגיע על מנת לקבל זאת או שאין קשר בין אחוזי הנכות לבין הקביעה כי עלי לקבל חצי שנה עם או בלי תנאי של כמות אחוזי הנכות? תודה לכם שסבלתם וביזבזתם מזמנכם כמה דקות נשתמע

למיטב ידיעתי.

אסף שלום. כרגיל כייף לקרוא את התיאורים שלך. אנסה לענות לשאלותיך עינינית, למיטב ידיעתי, ובתקווה שאני לא טועה יתר על המידה. ובכן - אינני בטוח מה היתה הסיבה לפנייתך לביטוח הלאומי להכרה באחוזי נכות. אם אושרו לך אחוזי נכות של למעלה מ - 90 אחוז, לכל פרק זמן שהוא, הרי שאתה זכאי לקבלת פטור מלא ממס-הכנסה לכל התקופה הזו. כל אחוז פחות מזה - לא מקנה לך דבר.. אבל - אותם 90 אחוז לא חייבים להיות מסעיף זהה. נניח (לא עלינו כמובן), שיש לך מספר בעיות המקנות זכויות נכות, למשל, רק למשל נניח שאתה נשוי לפולניה וגם אוהב מלפפונים חמוצים עם דבש. ונניח שמאשרים לך עבור הפגם הראשון 80 אחוז נכות, ועבור הפגם השני רק 20 אחוז נכות, אין זה אומר שעבור שני הפגמים המצטברים מגיעים לך 100 אחוז, שזה 80+20. יש להם מפתח אלגברי שלא בדיוק מובן לי עם חוקי אריתמטיקה נשגבים, ממני לפחות. לפיהם 80+20 יכול להיות פחות מ - 90. וכמו שאמרתי - פחות מ -90 לא מקנה כלום. ולכן אולי יש לך משהו רציני נוסף, שיעלה לך את הסך הכל. כמו למשל זמן שהייתה הממושך של החותנת שלך בסופי שבוע פעם בחודשיים (זוכר? אמה של הפולניה), מה שמביא אותך אולי כמעט אוטומטית לזכאות של עוד 48 אחוז. ואז אולי ההצטברות של כל השלושה יביאו אותך סוף סוף ל92 אחוזים, והפכת למיליונר. ברם - חמותך מתכוונת להפסיק את ביקוריה אצלך אחרי שלושה חודשים, היות ומצאה לה קרבן אחר לבקר, מה שמביא אותך, כמובן, לזכאות הנ"ל רק לפרק הזמן המוגדר, של שלושה חודשים בלבד. כלומר: אתה יכול "לצבור" אחוזי נכות כתוצאה מפגיעות שונות, חלקן זמניות וחלקן צמיתות. בכל תקופה בה הבירה תעבור את גבול 90 האחוז - תוכל להגיש טופס פטור למס הכנסה בגין התקופה הרלוונטית. מקווה שעזרתי, במשהו לפחות. בהצלחה, ושלא תזדקק. אמן דרור

lupland

New member
מה יש לנו נגד פולניות?

דרור.דרור.ואתם אומרים שאני כאן הליצן!!! איזו דרך משגעת לנסח תשובה. ומכאן הסקתי 2 מסקנות: הראשונה- להתאזר בסבלנות שלושה שבועות ולחכות לראות באיזה אלגוריתם ישתמשו על מנת להעניק לי אחוז כזה או אחר השנייה-לחפש בדחיפות פולניה ולהזמין את אימא לדירת 2 חדרים בשכונת מצוקה שאקנה לכולנו.אחוז ההסתברות שאקבל פטור של 100% ממס הכנסה ודאי לחלוטין.ואולי אף התווסף לזה בונוס שמן של הזדהות של כל עובדי הביטוח הלאומי איתי. נב: אין ספק שהשיר שאכתוב לאחר שבוע בתנאים כאלו יזכה אותי במקום הראשון בפסטיבל שירי דיכאון שנערך בבניני האומלל שבירושלים.

ל3

New member
הי ריטה

אני חזרתי ללימודים השבוע ויחד עם העבודה זמן "הפנאי" שלי הצטמצם מאוד וגם אליו אני מגיעה גמורה מעייפות. בכלל, בזמן האחרון אני כל הזמן עייפה ורוצה לישון , אולי זה תרדמת החורף??? בכול אופן, אני אשתדל להיות פה יותר

champ

New member
היי לכולם../images/Emo70.gif גם אני פה ../images/Emo36.gif

אאני מצטער שמזמן לא ביקרתי בפורום פשוט אין לי כל כך זמן כיום... בינתיים יש לי סיפור נחמד עם מוסר השכל שקיבלתי במייל, אין חיסרון שלא ניתן להפוך ליתרון - חכמת החיים בת הטבח התלוננה בשיחה עם אביה על הקושי אשר בהתמודדות עם הבעיות בחיים הטבח הובילה למטבח והראה לה שלושה סירים בהם רתחו מים. בסיר הראשון הוא שם גזר בסיר השני הכניס ביצה בסיר השלישי שפך גרגירי קפה לאחר זמן מה שלף הטבח את הגזר מן הסיר ושם אותו בצלחת, דג את הביצה מן המים הרותחים והניח אותה בקערה, סינן את הקפה ומזג אותו בספל. הביט בביתו ושאל : "מה את רואה, יקירתי ?" הבת התקרבה לשולחן ובחנה את התוצרים : הגזר נהיה רך ונמעך. היא קילפה את הביצה, שנהיתה קשה הקפה הדיף ריח נפלא וטעמו היה טוב ומענג. אמר הטבח : "כך בני אדם שונים המתמודדים עם קושי זהה. המים הרותחים הם אותו מצב נתון עבור שלושת החומרים: הגזר שהגיע למים קשה, התרכך עד מאד וניתן עכשיו לפורר אותו בקלות. הביצה, שהגיעה עדינה ונוזלית תחת קליפתה הדקה, התקשתה כולה. פולי הקפה, לעומת זאת, הם ייחודיים !: לאחר שהותם במים הרותחים, הם הפכו את המים אותם למוצר משובח". "לאיזה מהם את דומה, בתי היקרה ? כאשר בעיות מגיעות למפתן דלתך, איך את מגיבה ? כגזר שנראה חזק אך מאבד תכונותיו במצבי לחץ ? כביצה בעלת אופי עדין שמקשה את ליבה לאחר פיטורים, גירושים, מוות של אדם אהוב ? -שנראית אותו דבר מבחוץ אך ליבה ונשמתה התקשו עד מאוד ? או אולי את פול קפה, אשר תפקידו בחיים להפוך את המצב הכואב לדבר הטוב ביותר שניתן? הקפה מגיע לתכונותיו הטובות ביותר עת שהמים בשיא הרתיחה." בשביל להיות פול קפה רק צריך לזכור כי לכל מה שקורה בחיים יש סיבה... רק נשאר לנו לגלות מה היא וללמוד ממנה. אין חיסרון שלא ניתן להפוך ליתרון

gaia20

New member
אני כאן!!

כרגע חזרתי מ.... העבודה... כן, החלטתי שלישון ביום שישי בבוקר זה בזבוז זמן ומה יותר טוב מעוד כמה שעות נוספות?? אז עכשיו, אחרי שבטוח הרגתי את עצמי סופית... עכשיו אפשר ללכת לישון! שיהיה לכולנו סופשבוע שקט....

למעלה