שירי ושגיא, מה נסגר עם הקייטרינג?

לא נסגר, תודה... ../images/Emo5.gif

אנחנו די אובדי עצות. והנה הבעיה, אם למישהו יש פתרון: איך מונעים תשלום על אורחים שלא מגיעים? אמנם יש לנו רזרבה של 5 אחוז, ואנחנו יכולים להכין רשימה של (למשל) 315 אורחים, אבל להתחייב רק ל-300, אבל עדיין נותרת בעיה: אם מגיע אורח שלא היה אמור להגיע, ואנחנו רוצים להושיב אותו, איך נוכל להושיב אותו במקום אורח שלא בא, ולא נשלם עליו אקסטרא (אלא אם חייבים). ברור שאם כולם באים, או שלא באים מי שאמרו שלא יבואו, אין בעייה. הבעיה היא באמת שאם התחייבנו למספר אנשים מסוים, שלא נשלם יותר, אם חלק מהאנשים הם לא האנשים עליהם התחייבנו... איזה בעיות שלושה שבועות לפני החתונה.
 

שושקה@

New member
קייטרינג ורזרבות

קודם כל 5% זה באמת מעט מדי וכל העסק מריח קצת לא-טוב. אבל אם מדובר בקייטרינג טוב ומקצועי השיטה היא כזאת: אתם נותנים רשימות שמיות כולל רזרבות. באופן כללי יש יותר סיכוי שאנשים לא יבואו מאשר יבואו ולא הוזמנו וקייטרינג מקצועי עושה "קיזוזים" - כלומר מכניס מישהו שלא ברשימה במקום מישהו שכן מופיע ברשימה אבל לא בא. אני מציעה לך להרים טלפון ולשאול אותם בדיוק מה הם מתכוונים לעשות במקרים כאלה ובכל אופן למנות מטעמכם "אחראי קייטרינג" - אח, דוד, חבר, מישהו שמכיר את הנפשות הפועלות (ויכול גם לבוא אליכם ולשאול במקרה הצורך). והוא יהיה בקשר עם הקייטרינג ויהיה אחראי לכך שכל האורחים ייכנסו בנוחות ובנעימות (ולא יעכבו אותם בכניסה).
 
זה גם לדעתי...

מה שצריך לעשות. השאלה היא - איך מתכננים הושבה של כל האנשים (כולל רזרבות) ועדיין מאפשרים לקייטרינג לספור את האנשים???
 

שושקה@

New member
מארגנים אקסטרה מקומות ישיבה

כלומר: בשולחן רגיל אפשר להכניס בין 8-10 אנשים. תלכו על שולחנות של 8-9 ותשאירו את המושב העשירי "רזרבה". הפתרון הכי טוב, לדעתי הוא לעשות סידור אזורי - דבר שמשאיר לאורחים מרחב תמרון וגם לכם (ולקייטרינג) טפשרות להושיב אורחים לא קרואים או לצופף, במקרה שלא כולם מגיעים.
 
למעלה