שירי עגבים

רמי אב

New member
שירי עגבים

מה זה בדיוק ?
האם האיסור לשמוע את זה, זה רק החמרה מותרת ?

תשובה

שירי עגבים- שירי אהבה וניבולי פה.
אסור לשמוע [כשמבינים את השפה כמובן].

אף על פי שזה אסור, מהכרותך השטחית פה אני לא בטוח שזה כרגע מה שאתה צריך להתעסק בו אם ממש יהיה קשה לך בלי לשמוע כאלה שירים.

רמי אב

New member
והאם זה משנה

אם עניין האהבה זה בשיר או בסיפור ?
כי בתנ"ך או בתורה שבעל פה גם מרומז על אהבה, כי איך מתחתנים בלי אהבה ?
אני שואל מבחינת מי שיכול.

רמי אב

New member
למשל רבקה אמנו שנישאה ליצחק אבינו

האם הנישואין האלה היו בכפיה, בלי אהבה ביניהם , אלא רק כי הקדוש ברוך הוא, רצה ?
ורק בגלל זה בתנ"ך רשום על גדולי ישראל שנישאו ?
כי אסור לרשום על אהבה בין גבר לאישה ?
אני לא הבנתי .

תגובה

תנסה להבדיל בין סיפור או שיר שמספר על רבקה שנישאה ליצחק ורחל ולאה ליעקב , לבין שירים של מושיק עפיה ואייל גולן על בחורות או ספר רומן שמתאר יחסים אינטימיים. יש הבדל מאוד מאוד גדול בין השניים שקשה לפספס.

לא הבנתי מה הקשר של הנישואים בכפיה לעניין שלנו ובכל אופן מנישואי יצחק ורבקה למדנו דווקא שחייב את הסכמת האשה כדי שיתקיימו נישואים

אופירA

New member
מנהל
שירי או סיפורי עגבים משתמשים במילים לא צנועות

ומתארים רגשות אינטימיים ומעשים עוד יותר אינטימיים, שלא לדבר על שפה זולה ועל ניבולי פה וכד'.
הם גורמים למחשבות על אורח חיים לא כשר, שאינן המחשבות הרצויות עפ"י היהדות - מה שאף ספר מכתבי הקודש לא גורם...

שיר שמתאר את אהבת האדם לקב"ה או לתורה, או לילדיו, לחבר, לשכן (לא לשכנה!!!) או לכל יהודי מעצם היותו יהודי, או מציין את אהבת האדם לאשתו שלא במובן האינטימי הלא צנוע - אינו שיר עגבים.
צריך להבין מה רוח השיר. מותר לאדם להתחתן עם אשה כשרה ולאהוב את אשתו ולהוליד איתה צאצאים ואף לומר זאת, אך לא לתאר בשיר או בסיפור את פרטי הקשר אינטימי ביניהם, פירוט הרגשות וכד'.
בדיוק כמו שמותר לו וחובתו ללכת למקלחת ולשירותים, אבל הוא לא מספר על כך ומפרט את העניין בשירים ובסיפורים, אפילו בלי ניבולי פה...
גם האשה צריכה ללכת לרופא הנשים ולחדר לידה, אך לא לשיר על כך...

זה בנוגע להגדרת שירי עגבים, ולא בנוגע למה שאסור לך. אני לא יודעת אם אסור לך לשמוע שירים ברדיו.

למעלה