שירי ערש

ferdinand

New member
שירי ערש ../images/Emo1.gif

אתם שרים שירי ערש? (שרים בכלל?) כשהייתם ילדים - שרו לכם? זה קטע! רק לאחרונה "גיליתי" את זה!
לא'דע, עם הגדולים, איכשהו... לא הרגיש לי טבעי, בפעמים הבודדות שניסיתי. וכנראה בגלל שלא הרגשתי עם זה נוח, לא היה לזה שום אפקט. לא'דע מה השתנה. בגלל שזו בת. בגלל שהיא "ילד זקונים". אולי זו היא ספציפית, ללא הבדל דת גזע ומין. בכלל, היא נורא אוהבת מוסיקה ושירים!
איך שמשהו, ולא חשוב מה, מתחיל להתנגן ברקע - באוטו, מהרדיו, מהטלויזיה, ישר קופצת, מתחילה לרקוד, למחוא כפיים ולצהול!
לאחרונה, באחד הלילות, היא לא רצתה בשום אופן ללכת לישון. לא זוכר כבר מה היה. והיא היתה גמורה מעייפות. כששמתי אותה בלול וואוהו וואוהו איזה צרחות! גם על הידיים לא נרגעה וניסתה כל הזמן "לדרבן" אותי לעבר הסלון. וכש-"שיחררנו" אותה, גם כן, היתה "נודניקית", בוכה מכל דבר קטן וכו' - בקיצור - גמורה מעייפות
בסוף מרוב ייאוש, באחת הפעמים שניסיתי להרדים, התחלתי לשיר ("נומי, נומי ילדתי..." שאמא שלי (זכרונה לברכה) היתה שרה לי לפעמים כשהייתי קטן) והאפקט היה מדהים!!! מייד היא נרגעה לי על הידיים, הניחה ת'ראש והקשיבה (ובואו נגיד, שבתור זמר, אפילו לאודשנים של "כוכב נולד" אין לי סיכוי להתקבל) ותוך כמה דקות שקעה בשינה כל כך עמוקה, אפילו בלי מוצץ!!! מאז חזרתי על העניין כמה פעמים, וכל פעם מחדש, מפתיע אותי, איך שזה עובד!

hag70

New member
אני עדיין בקטע שלך עם ה"גדולים"../images/Emo6.gif

אני מאמין בגישה שמישהו אחדצריך לשיר
. לא יודע. גם לי זה לא מרגיש בנח. הפיצוי אצלנו זה סיפורים שאנחנו קוראים או דיסקים עם שירים. כשהיא היתה קטנה היה דיסקים של גדולים עם שירים שקטים ("בגלל האנשים שאני אוהבת" של אסתר שמיר היה להיט היסטרי) היום זה בעיקר צלילי המוזיקה
.

shno

New member
אני שרתי להילי

כשהייתי מרדים אותה אותה הידיים. זה היה גורם לה להקשיב ולהפסיק לנסות לברוח ולרדת מהידיים. כמובן שכשעברנו לשיטת "הרדימי עצמך במיטתך כי לאבא אין כוח בידיים/נשבר הגב" אז גם השירה הפסיקה (לשמחתם הרבה של השכנים שלא הבינו למה אנחנו מגדלים בבית עורב). הרפרטואר כלל שירים מ"100 שירים ראשונים" שהיא הכירה ואהבה, וגם כמה שירים שקטים מהרפרטואר שאבא אוהב - ערב מול גלעד, שיעור מולדת, ימי בנימינה. כאלה. עכשיו עם איתן לא הגעתי לשלב השירים - בינתיים ההרדמה היא עם שיר אחד של שורה אחת שהמצאתי, וריאציה על השם שלו, משהו מפגר שעושה לו לצחוק ולהרדם בשתי דקות.

schlomitsmile

Member
מנהל
מרטין נהג לשיר לבכור שיר ערש מחריד... המנגינה הרמונית ומלטפת, אבל המילים... סיפורו של מלח, שהפליג סביב העולם. הוא אהב נערה עניה. היה עליה למות, ומי היה אשם? אותו מלח קטן, בשגעון אהבתו. טוב, מה כבר אפשר לצפות משירי ערש גרמניים, נכון?../images/Emo3.gif זה לא ממש הרדים את הקטן, אולי כי אני לא יכולתי לא לצעוק "לאאא!" אחרי "על הנערה היה למות"... מעבר לזה, אנחנו שרים כל היום. אני מוצאת שזה עוזר לי לא פחות מלילדים, לעבור את היומיום בדילוגים קלילים, גם כשכאילו נגמר כבר הכח.

shno

New member
../images/Emo6.gif

זה כמו איזה שיר עם פולני שסבא של חנול נהג לשיר, שבתרגום חופשי המילים שלו הם משהו בסגנון "מה זה שם על קצה ההר? האם זו נערתי או ערימת חרא?"

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo68.gif|קרמבו| שניהם שוביניסטים במינון קטלני, אבל בכ"ז השיר שלנו זוכה לדעתי בתחרות האלימות נגד נשים, לא?

חנול

New member
אצלי זה שיר עצוב בפולנית

אם מישהו מכיר, אני אשמח לתת את הפתיח...אוקצור-זה שיר שבסופו משלבים את שם הילד. איתן נרדם תוך הקשבה לשיר, ומתוך שינה, כשהוא שומע את שמו, הוא צוחק.... חוץ מזה, שרה כמעט כל היום, כמו ששלומית אמרה, כדי להקל על מצבים.

wild sands

New member
אני שרתי מהיום הראשון

וזה פעל לא רע אצל שני הילדים. לא ממש היה משנה איזה שיר שרתי ולכן הם ספגו הרבה שירי ארץ ישראל הישנה והטובה והפלמ"ח. כמובן שזה לא היה כדאי להיות באותו חדר בזמן ששרתי אם היתה לך מודעות לאיך זה צריך להיות... (קול כמו של קורין אלאל משולב בזה של אביב גפן - אבל בלי המוזיקליות של אף אחד מהם). הרבה פעמים הייתי רק נוהם בבס שמרעיד את החזה בזמן שהם שוכבים עלי. זה הרגיע גם אותי - והרבה פעמים הייתי זקוק להרגעה בזמן ההשכבה.

למעלה