שירי רחל המולחנים. מהדורה שניה.

פלפל.

New member
שירי רחל המולחנים. מהדורה שניה.

לפני כשנה פרסמתי לראשונה בפורום מוסיקה ישראלית (שנסגר בינתיים) רשימה שערכתי של שירי רחל המולחנים. את הרשימה הכנתי, בזמנו, כתשובה לאחד המשתתפים שביקש, כמדומני, המלצות לשירי המשוררת, ולפיכך היא לא כללה את הביצועים הפחות מוכרים (או כאלה שלא מוכרים כלל). בעקבות פניה של מנהל הפורום לפרסמה שנית, שמחתי לשוב אליה ויחד עם גרי עדכנּו אותה וערכנו בה מקצה שיפורים. הרשימה כוללת שירים מולחנים שהופיעו ע"ג תקליט/דיסק וכן לחנים נוספים שהולחנו ומופיעים בספרים בלבד. תודה רבה לגרי על היוזמה ועל העזרה באיסוף השירים (ובהזדמנות זו גם
) אשמח לקבל תוספות/הערות/הצעות למהדורה הבאה, ואולי גם המלצות לפרויקט הבא..

שקמי

New member
משהו..../images/Emo6.gif

נס נס על כל תל אין כמוהו כפלפל העלה לראש תפארת את רחל המשוררת רב תודות לך פלפל מי כמוך ימלל..

גרי רשף

New member
תוספות והערות../images/Emo22.gif

מעט סטטיסטיקה לגבי הרשימה: יש חמישה שירים של רחל עם שלושה לחנים שונים לכל אחד- אני, עקרה, זמר נוגה, אשתו, שי. אלוף העולם בהלחנת רחל הוא חנן יובל עם תשעה שירים, ואחריו נעמי שמר ודרורה חבקין עם חמישה שירים כל אחת. השיר המושר ביותר הוא ואולי עם שמונה ביצועים, אך יש לזכור שגם לזמר נוגה יש שמונה ביצועים אבל לשני לחנים שונים. הרשימה כנראה לא תהיה מושלמת לעולם, כי הנה כבר גיליתי שפספסנו ´אביב´ בביצוע של עפרה חזה (השכחתי תריסים להבריח, אם דלתי לא נעלתי כדין..).

שקמי

New member
איך שכחתי!

ואיך שכחתי את גרשון בלי חרוז ובלי לשון את כפיי אזי ספקתי ולחרוז גם לו מהרתי רב תודות לך יקיר על אודות פזמון ושיר.

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל אני הזכרתי לפלפל את "אביב"!

לא ידעתי שיש ביצוע של עפרה חזה... אולי הוא הביצוע השני? כי ככשמעתי את השיר בפטיפון הוא באמת היה מוכר לי... קניתי אותו כסינגל על ויניל לא מזמן - הוא הולחן ובוצע ע"י לימור שפירא, ועיבד לה אותו מתי כספי (שהיווה את הסיבה העיקרית לרכוש את התקליט... וגם העובדה שהוא גם עלה 2 ש"ח). עינת

מוגג

New member
ממש כשכבר הלכתי לישון

נזכרתי כי יש שיר של הפרברים "כאן על פני האדמה (לא בעבים מעל)" לא זכור לי מי הלחין אך ניתן להוסיפו לרשימה (אלא אם הוא מופיע בשם אחר, ואני סתם עיכבתי עצמי מלנום).

פלפל.

New member
בוקר טוב, מוגג!

בזמן שישנת הפכתי והפכתי ומצאתי שאכן קיים שיר כזה.. ושהוא אף זכה לשני לחנים שונים - האחד של יהודה שרת(וק), והשני של אדון בשם פוסטולסקי. שני הלחנים פורסמו בשירונים שונים, אך לא מצאתי איזכור להקלטה כלשהי. באוסף הפרברים השיר לא מופיע.. התוכל, איכשהו, לברר היכן מופיע השיר ולאיזה לחן הוא מושר? תודה (למתבלבלים למיניהם: לא לטעות עם "כאן על פני האדמה" של הגבעטרון שכתב יורם טהרלב ללחן רוסי שמופיע באלף זמר ועוד זמר חלק ה´.. ואני הייתי מהמתבלבלים..)

מוגג

New member
אין שמצל..../images/Emo119.gif../images/Emo5.gif

אני רק זוכר את השיר, אי-שם בשנות השבעים. נדמה לי כי אף צעד במצעדים.

פלפל.

New member
אביב בא, ביקשה אביבית להיות..

ואני שחכתי..
מצטער, עינת.. ועכשיו יש לי בעיה. רחל כתבה שלושה שירים שונים הנקראים "אביב": ראשון (שאליו התכוון גרי): "השכחתי תריסים להבריח, אם דלתי לא נעלתי כדין?" (תל-אביב, ניסן תרפ"ו); שני: "והנהו שוב לפני - מתחטא, משדל מפייס, מדליק בליבי מדורה כבחג של בעל הנס" (אדר, תרפ"ט); שלישי: "כזה מעודו: מתגלה במפתיע ומשיח ללב בלי אומר, רק קמז, רק זיע" (אדר, תר"ץ). גרי ועינת, כל אחד מתבקש באופן מסודר, ובזמנו הפנוי, יש זמן, להעביר אלי שוב את הפרטים, תוך ציון מספרו של האביב המתאים לשיר (הראשון, השני או השלישי).

פלפל.

New member
נתראה עת אביב יחלוף

תיקון טעות בשיר השלישי, מילה שלישית מהסוף, קמז=רמז וכמובן ששכחתי ששחכתי..

פלפל.

New member
לא הבנתי..

הרי כל מי שברשימה שר את השיר במקור (יותר נכון, בפה). אם אתה מתכוון לציון שנת ההקלטה/ביצוע ליד השירים שזכו ליותר מגרסה אחת.. איך אומרים.. זה רעיון.. כמה אתה משלם? (סתם) יישקל, ייבדק, ואולי, מי יודע, בעדכון הבא... תודה!

בערך

התכוונתי שתכתוב,עבור כל שיר(ובשירים שיש להם יותר ממנגינה אחת,עבור כל לחן),מי היה הראשון שביצע אותו,ואם אפשר גם באיזו שנה.לא אכפת לי משאר הביצועים.

dearj

New member
כזאת אנוכי ועוד השלמות

קיים גם ביצוע של אחינועם ניני וגיל דור. שי (לוי שער) קיים גם ביצוע של רונית אופיר, וכמובן "החברים של בני" וכן יורגו דאלאראס! רק על עצמי - יש גם ביצוע של ראובן ארז לא ראיתי אצלכם שיר בשם "רחל" (לפחות בשם זה הוא מוכר לי) שהלחין יהודה שרת ומתחיל בשורה "הן דמה בדמי זורם" (מתוך 1000 זמר ועוד זמר ג´) כנרת - ביצועים של נתנאלה, ונדמה לי שהלהקה הצבאית היא פיקוד מרכז ולא הנח"ל! ואולי - ביצועים של אורה זיטנר, בני אמדורסקי, אסתי כץ ונדמה לי שאפילו הגששים. זמר נוגה - ביצוע של שולי נתן (מוסטקי) בגני נטעתיך - אורה זיטנר אל ארצי - זכרוני טוען שהמלחין הוא יהודה שרת, אך ייתכן והוא בוגד בי? לא פעם בקיץ - אריק סיני, אורה זיטנר, ששי קשת, אחינועם ניני לא ראיתי אצלכם שיר בשם "האתה הוא הקץ" (לפחות בשם זה הוא מוכר לי) שהלחין חנן יובל ושרים "ערב שירי המשוררת רחל" (דורית ראובני, חנן יובל ודני כץ) - מופיע בתקליט/ דיסק? שלהם

פלפל.

New member
תודה לכולם

תודה על כל התוספות. הרשימה לעולם לא תהיה שלמה, אך הפרפקציוניזם... בשבועות הקרובים אעבור על התוספות, אנסה למצוא את שמות התקליט בהם הם מופיעים, ואם אפשר גם את השנים, כמו שביקש אחד המשתתפים. ואם אתה יודע פרטים נוספים על הביצועים ששלחת - אשמח אם תשלח לי לאימייל. לכשתצטבר כמות מספקת של עדכונים, אפרסם הכל מחדש. תודה על שיתוף הפעולה!

למעלה