שירשור ביקורת אתרי סקי +/-

Loppy

New member
שירשור ביקורת אתרי סקי +/-

טוב, אז כל אחד יתרום קצת מהנסיון שלו לפורום ויכתוב לגבי אתר (או אתרים) סקי שהיה בו יתרונות וחסרונות. Les 2 Alps יתרונות: אתר גבוה מאד כך שגם בסוף עונת הסקי יש שלג (וגם יש שם סקי קיץ...). מבחר די גדול של מסלולים מכל הסוגים. רוב המסלולים רחבים ונוחים לגלישה. המון אפרה סקי ובאיכות! חסרונות: כשאני הייתי היו טורים מאד ארוכים לצ´ייר ליפט שלקחו חלק לא קטן מזמן הגלישה. יש קצת מרחק הליכה מעצבן (כי זה מדרגות - ועם הנעליים!) עד לרכבל שמוביל אותך אל המסלולים - אבל זה תלוי - אני הייתי בקלאב מד. נראה לי שזהו! יומטוב.

חזרתי ביום שבת משבוע בצרפת

הייתי ב Val Thorens, חלק מה 3-ואלה. הייתי בהרבה אתרי סקי לפני כן - בצרפת, איטליה, שוויץ, אוסטריה וארה"ב - וזה ללא ספק אחד מהטובים אם לא הטוב ביותר. האתר הוא הגבוה מבין השלושה המרכזיים באיזור (הסקי פס כולל גישה לעמקים של ואל טורנס, קורשבל ומריבל, והמעבר הוא בגלישה - זה כמו אתר אחד ענק), כמות המסלולים עצומה. אפשר להעביר במקום שבוע-שבועיים בלי לחזור כמעט על אותם מסלולים. לא היה עומס באיזור בכלל. ישנתי במלון 3 כוכבים בשם Le Val Thorens שיושב על המסלול -- היציאה מהסקי-רום היא לשלג. אין אוטובוס, אין הליכה. אותו דבר החזרה -- מהמסלול לתוך המלון. למי שנוסע אני ממליץ בחום לגלוש במסלולים של קורשבל - יופי של שלג ויופי של מסלולים. באופן כללי כל המסלולים באתרים רחבים ונוחים, התחזוק שלהם מצוין ויש שפע מעליות לכל כיוון. למי שעושה סנובורד (אני לא) יש גם בואל טורנס וגם במריבל (יותר נכון במוטרט - האתר שמעל מריבל) Snow Park יפה מאד. למי שהסנואובורדרים מפריעים לו על המסלול שיגלוש יותר באיזור קורשבל שם יש יותר גולשים על סקי רגיל. במריבל עצמה היה השלג הכי פחות טוב -- אפשר לוותר על האתר הספציפי הזה, ולהתמקד בואל טורנס, לה מנייר (מתחת לואל טורנס), מוטרט וקורשבל. בבוקר השמש מופיעה ראשונה בלה-מנייר ולאחר מכן עולה לואל טורנס -- בקורשבל יש שמש יפה משעות הבוקר עד בסביבות 13:00. בואל טורנס השמש נשארת כמעט עד 15:00. לא הייתי בקלאב מד אבל יש כמה בכל האתרים שבאיזור. בואל טורנס עצמה יש בעיקר צעירים והרבה מקומות בילוי בשבילהם. ואם כבר ביקורות -- קניתי נעלי סקי של נורדיקה - SmartTech 8. למי שמשתגע כמוני מאינסוף הקליפסים שיש בנעלי סקי ולא נוח לו עם אף נעל -- שייתן קפיצה ל Sport 2000 (שם קניתי) ויזרוק מבט על הנעל הזאת. 210 אירו (ומקבלים חזרה כמעט 20% שכיוצאים מהמדינה) והרגליים שלכם יודו לכם לעד
תהנו

למעלה