שירשור בקשת מידע על מוסדות הלימוד

okok4

New member
שלום. שאלה לפורום.

האם ניתן ללמוד שנה א' משפטים במרכז הבין תחומי (או בכל מכללה אחרת לצורך העניין) ומשם לעבור בשנה ב' לאוניברסיטה העברית כאשר ממוצע הציונים של הסמסטרים מהווה תחליף לציוני בגרות לא מספקים (אך פסיכומטרי גבוה)? אני בשלב של התלבטות האם להתחיל השנה ללמוד בבין תחומי או לבזבז שנה שנתיים על שיפור ציונים (התברר לי שלא ניתן לגשת למועד חורף בגיאוגרפיה 5 יח"ל, המקוצע שבניתי עליו כ"מקפיץ" ממוצע, כך שתוכניותיי השתשבשו). ובאם כן, מה הממוצע הדרוש פחות או יותר (במידה והפסיכו סביב 700). תודה.

היי לכם, מחפש מידע על התמחות במשפט פלילי...

הייתי נוכח בשיחה בין שני עורכי דין והם הזכירו לי שהגיע הזמן לברר על לימודים!!! בקיצור, אני רוצה ללמוד תקשורת אבל בנוסף לשלב משפטים ואני מתלבט בין המכללות (אין מצב לאוניברסיטה) בקיצור. אני מניח שיש את ההתמחות הזו בכמה מכללות.. מישהו יכול להכווין אותי? תודה מראש

dasoona1

New member
שאלה לגבי מערכת שעות

איזה זה הולך ברייכמן? אני בונה לעצמי או שבונים לי? תודה ויומטוב

Wisper

New member
מבירור שלי אפשר

אבל צריך לעבור לפני זה קורס באנגלית ברמת אונ' כמו שהם מצפים ממך, הם לא מקבלים קורס באנגלית של המכללות, וגם לפי מה שהבנתי מדובר על ממוצע דיי מפציץ של ציונים... - ולא, זה לא קל לעמוד בדרישות כמו שזה נשמע.

שמגרית

New member
אחלה תחום התמחות, לדעתי...

אני שנה שנייה במכללה למנהל, וזה התחום שבחרתי. אני משלבת את זה עם חשבונאות שזה נחמד, אני טובה במספרים וזה ממש נחשב במכללה למנהל - זאת אומרת ממש מתחשבים בזה כשאתה מחפש עבודה (כך הבנתי) בטוח שאתה רוצה תקשורת???(סתם..) "אני וואי", כנס לאתר שלהם ותברר שם עוד מידע על ההתמחות או תתקשר ושמעתי שתקשור אחלה שם אבל אני לא מבינה בזה.. לא משנה מה תתחיל להזיז עניינים אם אתה רוצה ללמוד באוקטובר, נראה לי כבר מתחילים לסגור את ההרשמות לא? שא ברכה...:) יעל

sacrament

New member
אני תוהה לעצמי../images/Emo13.gif

למה צריך להיכנס לאתר ולברר על ההתמחות...הרי את לומדת שם! מדוע שלא תספרי לו בטובך קצת על המסלול? יש לחץ? אפשר לעבוד? האם למשל לא היית מעדיפה ללמוד במסלול כללי? ואגב...אם את משלבת חשבונאות אז למה לקחת פלילי ולא מסחרי למשל?

sacrament

New member
כמה דברים

1. נקודת הפתיחה- מה הממוצע בגרויות והאם עשית פסיכומטרי? זה חיוני כדי להמליץ לך על מכללה- גם להם יש תנאי קבלה, אתה יודע. 2. מדוע אתה רוצה מסלול פלילי ולא כללי? האם לא עדיף לשים דגש על מכלול הלימודים ואז לפנות לתחום שתאהב מביניהם? אם עוד לא התחלת ללמוד אז יכול להיות שלא תאהב כלל את התחום, וחבל לבחור "מסלול" כבר עכשיו. צריך לשקול את הדברים ולראות אם אתה סגור עליהם. 3. לגבי תקשורת- גם אני פעם רציתי לעשות בזה תואר, עד שדיברתי עם כמה אנשים שהבהירו לי שאין מה לעשות עם התואר הזה...כדאי גם לך לבחון את הנושא. אם זה מעניין אותך לידע כללי זה משהו אחר. ידוע לי שיש מסלול פלילי באקדמית רמת גן- משפט פלילי+קרימינולוגיה (מלבד המכללה למנהל שהוזכרה לעיל) http://www.rg-law.ac.il/criminal_law/index.html

sacrament

New member
אפשרי אבל קשה למדי

צריך לקבל ציונים ממש ממש טובים בשנה א', וגם אז זה תלוי בהרבה דברים- כמו ביקוש של תלמידים אחרים לעבור, מה המכסה שיקבלו, כמה הפסיקו ללמוד בעברית...וכיו"ב. אחרי כל זה המאמץ שיש להשקיע בשביל לעבור גדול בהרבה מהמאמץ של השלמת בגרויות וכיו"ב. וגם הרבה יותר כסף (בבינתחומי שכר הלימוד הוא פי 3 מבאוניב'). צריך גם לזכור שלעזוב מקום לימודים יכול להיות קשה מבחינת החברים שעוזבים, ו"קשיי הקליטה" במקום החדש. עד שמבינים מי נגד מי ואיך הדברים מתנהלים לוקח זמן והרבה עצבים. לגבי הבגרות- אני לא יודעת את תנאי הקבלה של העברית, אבל אני מניחה שעם 700 צריך בערך סביב ה-106-107. כדאי להיכנס לאתר שלהם ולבדוק.

okok4

New member
תודה על התגובות

מבחינת אנגלית יש לי פטור באוני' וחצי פטור ובבין תחומי (באתר שלהם כתוב שמי שהוציא באגלית בפסיכו' מעל 135 רשאי לגשת לבחינה פנימית שלהם על מנת לקבל פטור מלימודי אנגלית. זה קצת מוזר, כאילו הם לא סומכים על הפסיכו'. אבל בכל מקרה אני לא חושב שתהיה לי בעיה. האם סטודנטים עם אנגלית מעל 135 צרכים לעבור מבחן נוסף על מנת לקבל פטור בעברית?). שנת לימודים אחת (ואפילו שתיים) אני לא אתקשה לממן. סבתי פתחה לי קרן שנולדתי ויש שם מספיק. הבעיה תהיה בשנה השלישית והרביעית (אני רשום בבין תחומי למסלול המשלב משפטים עם ממשל) שהכסף בקרן יאזול ואני חושש שלא אצליח לשלב לימודים עם עבודה (אני מניח שהורי יעזרו אבל מעדיף שלא...). או שאצליח לשלב אבל ציוני יפגעו. השיקול המרכזי הוא לא לבזבז את השנה הנוכחית, כבר ממש מדגדג לי להתחיל ללמוד. כמובן שאם אעבור לעברית או למקום אחר התואר שלי בממשל יפגע אבל אני מניח שניתן יהיה למצא דרך יצרתית להשלימו במועד מאוחר יותר. אשמח לשמוע האם יש פה בפורום סטודנטים שבצעו מהלך דומה או ניסו ואת חוות דעתם. תודה.

dasoona1

New member
היי

בקשר לאנגלית בבינתחומי...אני הולכת לעשות את הבחינה הזו בשבוע היכרות וחונכות. בשאר האוניברסיטאות, לכל מי שיש מעל 134 באנגלית- הוא פטור מקורסים באנגלית. הבינתחומי מאמינים שבגלל שחלק מהלימודים הם באנגלית וכו', ויש הרבה מושגים משפטיים שצריך להתמודד איתם, אז הם חושבים שכולם צריכים לעבור את הקורס הזה. הבחינה הזו , לפי מיטב הבנתי, היא אנסין עם שאלות עליו, שכולל בין היתר מושגים משפטיים. אם תיכנס לאתר של אגודת הסטונדטים, (של הבינתחומי)- יש שם כל מני מבחנים, עבודות וסיכומים להורדה. אני הורדתי, בין היתר, קובץ של מושגים שנלמדו בקורס "אנגלית למשפטנים"- ממש איזה חמישה עמודים מלאים במושגים... הבנתי שבשביל לקבל פטור, צריך לעבור את הבחינה הזו בציון עובר. אני אישית חושבת, שארבע שעות פחות בשבוע זה מ-ל-א, ואני מאוד מקווה שאצליח לקבל את הפטור... בנוגע ללעבור לעברית בתום שנה א' - גם אני שקלתי לעשות זאת, אבל דבר ראשון- מי אמר שאתה צריך להחליט עכשיו. תראה איך עוברת השנה, אם אתה מרוצה מהמקום, מהאנשים, מהרמה...ואז תחליט. דבר שני- נראה לי שאחרי שמכירים אנשים ומתרגלים למקום ...קשה לעזוב . אבל זה שיקול שלך. יום טוב!

למעלה