שירשור ברכות לחג הפסח

Sarika

New member
חג פסח שמח לכל חברי הפורום הנפלא

ולכל בית ישראל

חג שמח וכשר לכל החברים!

הורי לא התיחסו מעולם לפסח, או לכל חג אחר.... כאשר סיפרו את קורות אותם ביערות רוסיה במלחמת העולם השניה. כנראה שלא "חגגו"....

שירשור ברכות לחג הפסח

בשירשור זה נרכז את כל הברכות של החברים. אם למישהו יש סיפור אישי הקשור לשואה או לעבר המשפחתי אנא שתפו אותנו גם.

פסח שמח לכל עם ישראל בארץ ובתפוצות

פסח הוא חג משמעותי במשפחתנו גם בהקשר של תקופת השואה . אבי ינקלה-לייבל מנדרובסקי ז"ל נפרד בערב חג פסח 1943 בהיותו בן 15 מהוריו צירל ועקיבא מנדרובסקי ז"ל ,שנותרו בגטו בנדין עד לסוף המר... זה חג שאבי הקפיד תמיד לקיים כהלכתו כקיום הבטחה לבקשתו האחרונה של אביו כשנפרדו במשרד היודנראט בבנדין...- לזכור תמיד את יהדותו ואת השאיפה לארץ ישראל. אשרינו שאנו מקיימים את חג הפסח כבני-חורין בארץ-ישראל בשמחה ואשרי שזוכה אני לקיימה בירושלים הבנויה עם כל משפחתי !!! חג פסח שמח שמח לכל יוצאי זגלמביה באשר הם ולכל עם ישראל !!! תודה לבני הרשקוביץ' על כך שאתה מאפשר לנו להתבטא בפורום זה !!!

ברוכה הבאה לפורום

גם אני דור שני ליוצאי זגלמביה הורי ז"ל מבנדין. מזמין אותך להשתתף באופן קבוע כאן בפורום. הפורום הוא בית של כולנו לאלה שיש איזה זיקה לנושא השואה.

../images/Emo162.gifחג שמח לכולם../images/Emo20.gif

"בכל דור ודור חייב אדם לראות את עצמו כאילו הוא יצא ממצרים" (פסחים, פ"י, משנה ה'). בכל שנה כאשר אנחנו יושבים סביב השולחן אני חושבת לעצמי שצריך לעדכן את ההגדה של פסח ולהוסיף: 'בכל דור ודור חייב אדם לראות את עצמו כאילו הוא ניצל מציפורני הנאצים'... אנחנו חוזרים על סיפור יציאת מצרים ופניו של חמי, אביו של בעלי, לובשות ארשת עצובה... בלבי אני יודעת שהוא נזכר בערב ליל הסדר סביב השולחן המשפחתי במלכין - זה שלא יחזור עוד ולא בגלל המהלך הטבעי של החיים, אלא זה שנגדע באכזריות רבה ותלש אותו לילדות אומללה ואובדת בערבות רוסיה הקרות... במה שונה יציאת מצרים של לפני אלפיים שנים מהגעתו של מויש'לה הקטן והאובד לישראל על סיפונה של "אקסודוס"? בעיני אין הבדל ולדעתי סיפור "יציאת אירופה" ראוי שישתלב באופן פורמלי באתוס היהודי לדורותיו יחד עם סיפור יציאת מצרים... שהרי "בכל דור ודור קמים עלינו לכלותינו"... וכפי שזה נראה גם היום - זה לא עומד לחלוף מן העולם בקרוב...

deebeebee

New member
חג שמח לכל באי הפורום

ומאחלת שכולנו נצא מעבדות לחרות, פיזית, כלכלית, רוחנית ונפשית.

skito

New member
חג שמח לכולם - ליל סדר במחנה ריכוז

אפיית מצות וליל הסדר במחנה ריכוז חורף קשה בא עלינו בשנת תש"ה במחנה-הריכוז פייהינגן שבגרמניה. מצד אחד, עבודת-הפרך במחצבות האבן, במשמרות-לילה, בקור וברעב, - ומצד שני, שררה מגפת-טיפוס במחנה אשר הפילה קורבנות רבים. על אלה נוספו קורבנות ממעשי -הרצח האכזריים של אנשי הס"ס. התוצאה הייתה עילפון מוחלט ואדישות לכל הנעשה. ברם, במחנה-מות זה נמצאו יחידים, אשר בעקשנות שמרו על יהדותם עד הרגע האחרון. חג הפסח מתקרב ובא, כיצד אפשר להימנע מאכילת חמץ? ימים אחדים לפני הפסח נכנס לסדנה, שבה עבדתי בהכנת-שלטים, אחד מאנשי הס"ס ושאלני, אם יכול אני להכין בשבילו מטרות לקליעה. ברגע זה נצנצה מחשבה במוחי והצעתי לו, להכין מטרות גדולות שעליהן מודבקות תמונות של חיילים יורים. לשם כך, אמרתי לו, דרושה כמות גדולה של קמח, לשם הכנת דבק... הצעתי מצאה חן בעיני הגרמני, שנתן לי פתק למחסן-המזון לשם קבלת 5 קילו קמח. בראותי את קצה הישועה, יצאתי מיד אל האחראי למטבח, וסיפרתי לו על העניין. הלה, צ'כי ממוצא גרמני, התעניין מאד בתכנית, אך מיד הביע את החשש, שבעצם מתכון אני לקמח לשם אפיית מצות. אזרתי אומץ והודיתי בכך, בהוסיפי בקשה לתת לי 10 קילו קמח. להפתעתי המרובה נעתר לבקשתי, בתנאי שלא אוציא את הקמח בבת אחת, אלא בכמויות קטנות. לא האמנתי למשמע אזני, אך נכון היה הדבר, ובידי אישור ל- 10 קילו קמח. מזלי שיחק לי גם במחסן עצמו, ובספרי שם על כוונתי האמיתית, הוסיפו לי 5 קילו, ובסך הכל היו לי כבר 15 קילו קמח. לאחר העברת הקמח לסדנה, קראתי לחברי וגיליתי להם את הנס, ואין לתאר את שמחתם. רצון-החיים הכבוי הניצת מחדש. "אורגנו" כמה עצים, מצאנו גלגל והתחלנו במלאכת-הקודש, לאחר שקרצפנו בעזרת זכוכית שולחן אחד, ושמנו עליו כמה לבנים לוהטות. הסדנה גבלה עם חדרו של זקן-המחנה. לאחר שהקיר נתחמם, דפק הלה לפתע בדלת ודרש לפתוח מיד. בדלית ברירה פתחנו, אולם לאחר שראה את המצות ואת מלאכתנו, נעצר בהפתעה גדולה, ורק ביקש ממנו להמשיך בשקט, לבל נעורר תשומת-לב של המשמרות. בצאתו את החדר, ביקש לבל נשכחהו ונשאיר לו מן המצה בליל הסדר הראשון. במהירות הבזק נתפשטה הידיעה בין כל היהודים שבמחנה, והלבבות החלו שוב לפעום בתקווה, למשמע ההצלחה בפעולה הנועזת. בליל הסדר הראשון התאספנו בסדנה כבימי האנוסים בספרד, וביראת-כבוד פתחנו באמירה: "עבדים היינו..." לכל אחד ניתנו שלוש מצות, ובמקום יין השתמשנו במים ממותקים בסוכר. כן היו לנו תפוחי אדמה לכרפס וסלק לבן למרור. במים ובמלח לא היה מחסור... אמרנו את ההגדה מתוך כמה סידורי-תפילה, אשר הצלחנו להסתיר במשך כל הזמן. לאחר שסיימנו מחצית ההגדה, נתלהב עזריאל והחל לדרוש בפנינו לבל נתייאש, לעמוד במבחן הייסורים, שהרי הגאולה כבר קרובה... לאחר מכן נודע לנו, שאחרים עמדו בחוץ על המשמר. אכן היה זה ליל-שימורים!

אנימו

New member
חג פסח שמח לכולם. מי יתן ושתשרה רק

שמחה במעוננו ואביב בלבנו.

../images/Emo20.gif חברי הפורום היקרים,

אני מאחל לכולכם, מכל הלב, חג חירות מאושר מלא באהבה ושמחה. בערב החג השמח הזה, חג החירות, חג החופש, אני חושב שיש מקום להזכיר בסדר גם את מי שאיננו איתנו הלילה הזה: נישא תיפלה להחזרתם של שלושת החטופים שלנו, אלדד רגב, אהוד גולדווסר וגלעד שליט. את החג הזה הם כבר לא יחגגו איתנו, אבל כולנו תקווה כי חירותם תשוב אליהם והם יזכו לחגוג עם המדינה את עצמאותה ה-59. בערב החג הזה נזכור את כל חיילי צבא הגנה לישראל שחרפו נפשם במאבק על המדינה, שנלחמו ללא הרף כדי להגן על ארצינו היחידה ועל עצמאותה של מדינת היהודים. נזכור את מלחמות ישראל בכלל ואת המלחמה האחרונה שהתחוללה בקיץ האחרון רק לפני 9 חודשים. נהלל את חיילנו השומרים עלינו, ונתפלל לשלומם, ש-ה' יהי עמם ויצילם מכל צרה. סעו בזהירות בדרכים! בבקשה, כולנו רוצים לשוב לביתנו חיים ובריאים, ולסיים את הפסח הזה בחגיגת מימונה גדולה ולא באזכרות של בני אדם שחזרו מהחג. מכת התאונות בדרכים היא מכה קשה מאד וכואבת ויש למגר אותה בכל דרך אפשרית. נסיעה טובה
שיהיה לכולנו פסח שמח וסדר מענג וטעים, דרור מירב.

יש תפילה מיוחדת:

וּפְדוּיֵי ה' יְשוּבוּן וּבָאוּ צִיּוֹן בְּרִנָּה ונאמר התפלה המצורפת לזה, אחרי עבדים היינו לפרעה במצרים: תְּפִילָה לְהַצַּלָתָם שֶל הַחַיָּלִים הַשְּבוּיִים הי"ו. לִקְרֹא מִזְמוֹר שִיר לַמַעֲלוֹת אֶשָֹּא עֵינַי, וְשִיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי ה' שֶהָיָה לָנוּ יְהִי רָצוֹן מִלְפָנֶיךָ ה' אֶ-לֹ-הֵינוּ וְאֱ-לֹ-הֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶיַּעֲלוּ לְרָצוֹן מִזְמוֹרֵי תְּהִלִּים אֶלוּ שֶקָרָאנוּ הָיוֹם, כְּאִילוּ אֲמָרָם דָוִד הַמֶּלֶךְ עַבְדְךָ מְשִיחֶךָ ע"ה. וַעֲשֶֹה לְמַעַן שְמוֹתֶיךָ הַקְּדוֹשִים הַכְּתוּבִים בָּהֶם, וְהָרְמוּזִים וּמְצוֹרָפִים בָּהֶם, וּתְקַבֵּל ְּרַחֲמִים וּבְרָצוֹן אֶת תְּפִילָתֵנוּ וּבַקָּשָתֵינוּ, וְתָבֹא לְפָנֶיךָ תְּחִינָתֵנוּ, וְתָחוֹס וְתַחְמוֹל וּתְרַחֵם עַל שְבוּיֵינוּ אֵהוּד בֵּן מַלְכָּה גוֹלְדְוָוסֶר אֶלְדָד בֵּן טוֹבָה רֶגֶב, גִלְעָד בֵּן אֲבִיבָה שָלִיט גַיא בֵּן רִינָה חֶבֶר זְכַרְיָה שְלֹמֹה בֵּן מִרְיָם בַּאוּמֵל יְקוּתִיאֵל יְהוּדָה נַחְמָן בֵּן שָֹרָה כַּץ צְבִי בֵּן פְּנִינָה פֵלְדְמַן רוֹן בֵּן בַּתְיָה אָרָד וְתוֹשִיעֶם בִּיְשוּעָה וְרַחֲמִים, יַחַד עִם כֹּל הַשְּבוּיִים וְהָאָסִירִים מֵעַמְּךָ יִשְֹרָאֵל. מוֹצִיא אָסִירִים בַּכּוֹשָרוֹת, יַצִּילֵם מִשִּבְיַם, וְיוֹצִיאֵם מֵעַבְדוּת לְחֵירוּת, וּמִשִיעֲבּוּד לִגְאוּלָה, וּמֵאֲפֵילָה לְאוֹרָה, וְיִרְפָּאֵם רְפוּאָה שְלֵמָה, רְפוּאַת הַנֶּפֶש וּרְפוּאַת הַגּוּף, וְיְאַמְצֵם וְיְאַזְרֵם בְּשִמְחָה וּבְגִילָה, אַז יִתְחַזְּקוּ וְיִתְרַפְּאוּ וְהַיְתָה לָהֶם שִֹמְחַת עוֹלָם. וּזְכוּת תְּפִלַּת רַבִּים וְצַעֲקָתַם וְנַאֲקָתַם, הַמַּעֲתִירִים בַּעֲדָם בְּכֹל אֲתָר וְאֲתָר, תַּעֲמוֹד לָהֶם לְמָגֵן וְצִינָה, וְיִקְרַע רוֹעַ גְּזַר דִּינָם, וְיִקַּרְאוּ לְפָנָיו יִתְבָּרָךְ זְכוּיוֹתֵיהֶם וְכֹל אֲשֶר פָּעֲלוּ וְעָשֹוּ לְמַעַן עַמֵּנוּ וְנַחֲלָתֵנוּ. וְיִקְרַע גְּזַר דִּינָם בִּזְכוּת הַשֵּם הַקָּדוֹש הָרָמוּז בְּרָאשֵי תֵּיבוֹת קַבֵּל רִנַּת עָמֶךָ שַֹגְבֵנוּ טַהֲרֵנוּ נוֹרָא. וִיְקַיֵּים בָּהֶם מִקְרָא שֶכָּתוּב: וּפְדוּיֵי ה' יְשוּבוּן וּבָאוּ צִיּוֹן בְּרִנָּה, וְשִֹמְחַת עוֹלָם עַל רֹאשָם, שָֹשוֹן וְשִֹמְחָה יַשִֹּיגוּ וְנָסוּ יָגוֹן וַאֲנָחָה. בִּמְהֵרָה בְּיָמֵינוּ. אָמֵן.

למעלה