שירשור גישה וניהול הפרק המילולי

ShayA94

New member
שירשור גישה וניהול הפרק המילולי

שלום לכולם,
כפי שרובכם כבר יודעים, בשנת 2012 השתנתה הבחינה הפסיכומטרית ואיתה החלק המילולי.
כחלק מהשינוי (מלבד הוספת החיבור, הקטנת השאלות והזמן), לפרקים המילוליים התווספו אנלוגיות, מרבית שאלות ההיגיון שהיו בעבר נעלמו, ובמקומן הגיעו שאלות היגיון חדשות. כמו כן, שאלות כמו פטלים ומילים וביטויים בוטלו.
בעקבות השינוי, התגבר הקושי להספיק את הפרקים המילוליים בזמן המוקצב.
בעבר, הוצעו מספר אסטרטגיות שונות לפיתרון הפרקים המילוליים (להתחיל מקטעי הקריאה וכו'). אך כיום, הדעה הרווחת היא- לעשות את הפרק כמו שהוא, אך להקציב זמן לכל נושא בפרק (אנלוגיות, הבנה והסקה והבנת הנקרא).

מהי לדעתכם האסטרטגיה הטובה ביותר לניהול הפרק המילולי?

ShayA94

New member
גולשים יקרים, להגיב לא יזיק, אנחנו כאן בשבילכם

המטרה היא לפתח את השיח בפורום ולשפר את איכות הלמידה לקראת הפסיכומטרי,
אך ללא שיתוף הפעולה מצידכם אני לא רואה איך זה יצא לפועל.

&nbsp

Lala5551

New member
מילולי

זה נכון, באמת השיטה הכי טובה זה לעבוד לפי הספר.
אני משתדלת לתקתק את האנלוגיות בגג 3 דקות.
בד"כ נשארות לי 2 שאלות אחרונות בהבנה והסקה לפני הקטע כשאני מגיע לבערך 8 דקות לפני סיום הפרק. אז בשביל לא להלחץ מחוסר זמן בטקסט או התעכבות מיותרת מלחץ בשאלה האחרונה, אני מעדיפה לעבור לטקסט ומקסימום אם יש זמן לפתור בסוף את ה2 שאלות האחרונות בהבנה והסקה.
מקווה שעזרתי למישהו:)

ShayA94

New member

ככה גם אני נוהג לעשות ...משאיר בד"כ שאלה אחרונה בהיגיון במידה ונשאר לי 7 דקות ואז עובר לטקסט וכשמסיים אם נשאר זמן חוזר להיגיון.
בנוסף, לפעמים מספיקים לסיים את כל ההיגיון עד דקה 13...תלוי מאוד בפרק.

Lala5551

New member
כן, מצבך טוב, אבל זה כבר תלוי בהספק של כל אחד

בלי קשר לכמה שאלה מספיקים, חושבת שמומלץ להקציב לטקסט 7-8 דקות ואז לחזור לשאלות, כבר קרה לי שהשאלה האחרונה הייתה קשה יחסית ולא שמתי לב שעברה איזה דקה וחצי, אז צריך להזהר עם זה:(

ShayA94

New member
לא באתי להתלהב כמובן

אני לגמרי מסכים ש-7-8 דקות לקריאה מעלות את הסיכויים להצליח בחלק הבנת הנקרא, ובד"כ מסיימים אותו לפני..זה פשוט נותן אורך רוח לחלק הזה ומאפשר להבין אותו טוב יותר.
בנוגע להיגיון- לרוב בהחלט אפשרי לדלג על השאלה האחרונה בהיגיון ולחזור אליה לאחר הבנת הנקרא...היא בד"כ מסובכת יחסית ודורשת זמן, ועדיף לבזבז אותו בסוף.
בכללי- במהלך כל הפרק המילולי חובה לשים לב לזמנים!
בהצלחה

למעלה