שירשור חדש- אדמה = חיים

sknr 2

New member
שירשור חדש- אדמה = חיים

כול הזמן אומרים לנו בתיקשורת, שלא שווה להילחם על אדמה ! שאדמה לא שווה את החיים שלנו. שהחיים שווים יותר מהאדמה ! מוזר ?? אני למדתי קצת היסטוריה (בבית ספר חילוני ממלכתי) ולימדו אותי שאים ליהודים היתה מדינה מישלהם (אז) אולי השואה לא היתה יכולה להיתרחש. אז מה דעתכם ??....

תגיד לי משהו אחד?

מה בעיניך צריך להיות הערך העליון במדינה נורמלית ומתוקנת? ערך האדמה או ערך האדם?

sknr 2

New member
תגיד לי אתה.........

איזה ערך יש לחיי אדם, כשאן לו אדמה ליחיות בה ???

אשרת

New member
ואיזה ערך יש לאדמה כאשר אין אדם

שייחה עליה? וסולם המסור שלך מעוות לחלוטין, אם לדעתך אדמה חשובה יותר מחיי אדם.

sknr 2

New member
~~~~~~~~~~~>>>

איך אדמה יכולה ליהיות יותר חשובה מחיי אדם (או להיפך) , כשבלי אדמה אדם לא יכול ליחיות !! אלה שתי דברים שאי אפשר להפריד ואחד מהשני. ראה - ההיסטוריה היהודית: היהודים (הנחנו) שכימעט הושמדו וזה רק ביגלל שלא היתה להם אדמה מישלהם.

בוא אני אשאל אותך את זה אחרת

אם היית צריך לבחור בין זה שכל האזרחים במדינת ישראל יושמדו, לבין לאבד חלק מאדמת המדינה, באיזו מבין שתי האפשרויות האלה היית בוחר? ולא, אין לך אופציה נוספת.

ElvisAlive

New member
מה הקשר בכלל??

אנחנו לא מוותרים על כל המדינה אלה רק על חלקים שגם ככה עד 67 לא היו שלנו. חלקים שיש בהם ביחד יותר מ-3 מיליון ערבים. אף מדינה בעולם כולל ארצות הברית לא מכירה את השטחים האלה כחלק ממדינת ישראל. הגיע הזמן לוותר על חלקים ולנסות לשמור על גושי ההתיישבות הגדולים ולסגור את גבולות מדינת ישראל אחת ולתמיד. ואם אתה תומך וחושב שביבי לא יעשה נסיגה אז גם הוא יעשה. רק שהוא יעשה את זה אחרי שלכל העולם כבר ימאס מיתנו ויכריח אותנו לסגת בבושה ואם תנאים יותר גרועים. ברגע שארצות הברית, האו"ם ושאר מדינות העולם יחליטו שזה אז לא משנה מי יהיה ראש הממשלה נהיה חייבים לסגת.

sknr 2

New member
אנחנו מותרים על חלקים מהמדינה...

לקבוצה של פראים, שבישבילם זו רק ההתחלה ומיבחינתם דין נצרים כדין תל אביב.

מוותרים על חלקים מהארץ, המדינה

מעולם לא הכלילה את אותם חבלי ארץ בתחומיה. במשך יותר מ 38 שנים, לא מצאה המדינה לנכון לכלול אותם בתחומיה (וכשהיא מצאה לנכון היא בהחלט עשתה זאת).

ואולי לך יש תשובה לעתניאל שנלר?

מדוע אתה צודק והוא טועה? בינתיים אף אחד לא השיב על כך.

sknr 2

New member
אתה מצפה שאני יקרא את כול זה ??

תיכתוב לי סיכום ואולי אני היתיחס...

כשאעבוד אצלך אכתוב לך סיכומים

אל תתייחס - זו גם התייחסות... אין כמו לקרוא את המקור, ללא עיוותים, סילופים, וקיצורים מגמתיים. ולו מהסיבה שכל סיכום שאכתוב עלול להיות מוטה - לא אעשה זאת. וסליחה שציפיתי ממך ליותר מדי, לקרא כתבה של 2 עמודים, באמת סליחה. לא אחזור על הפרזה כזו שוב.

trigotrigo

New member
ולו היית לומד עוד קצת היסטוריה,

היית לומד שיש גם אסכולות הטוענות שלולא השואה ליהודים לא הייתה מדינה משלהם. אני לא אומר שאני בהכרח מסכים עם טענה זו, זה רק לצורך המחשה שאין דעה נכונה חד-משמעית לכאן או לכאן. לפעמים חיים חשובים יותר מאדמה, לפעמים אדמה יותר חשובה מחיים.

sknr 2

New member
זה בידיוק מה שאני אומר....

היתה שואה כי לעם ישראל לא היתה חלקת אדמה מישלו וסיבה זו דירבנה אותנו לחזור ולהציג בעלות על חלקת הארץ, שבמקור היתה שייכת לנו.

אשרת

New member
השטחים מעולם לא סופחו לישראל

ולכן טכנית, השטחים הללו לא שייכים לנו בכלל. ואתה יודע מה , הם גם לא שווים את דם החיילים הרב שנשפך שם. תתבייש לך שערך האדמה עולה על ערך חיי אדם.

trigotrigo

New member
מסכים ולא מסכים

את צודקת בהחלט בנוגע לשטחים - הם מעולם לא הוגדרו בחוק כחלק מהמדינה, בניגוד לרמה"ג, שכן סופחה. בנוגע לערך אדמה ואדם - בשביל המדינה שלי אני מוכן למות - לאן זה שייך?

אשרת

New member
תגובה.

גם אני מוכנה למות עבור המדינה שלי- זה שייך לפטריוטיזם שלנו
אבל לשפוך דם על אדמה שאנחנו גם כך - הולכים להחזיר - זה עוול.

למעלה