שירשור טיפים ל- חורף, שפעת, צינון

bflygirl

New member
שירשור טיפים ל- חורף, שפעת, צינון

החורף בעיצומו ומאיים עלינו מה כדאי לעשות? שרשרו לכאן טיפים ותרופות ביתיות שאתם מכירים
דבש ולימון השילוב המנצח- מומלץ להוסיף גם קינמון ומי שרוצה אפשר גם בצל ודבש.
תרופה סינית ביתית לטיפול בצינון תרופה זו טובה למצב ההתחלתי של צינון בו המטופל חש בקור, האף נוזל והנזלת שקופה ומימית, העיניים צורבות ויש התעטשויות בלתי פוסקות. קחו 5 רצועות של זנגביל טרי, 30 גרם סוכר חום או 2 כפות דבש, החלק הלבן בלבד של 3- 5 בצלים ירוקים קצוצים, וכפית קינמון. לשים את כל המרכיבים בכוס וחצי של מים ולהביא להרתחה. עם רתיחה להנמיך את האש ולתת למים להתאדות עד שתיוותר כוס אחת ושתו לבריאות. ניתן אף להגדיל את כמויות המרכיבים באופן יחסי ולשתות מספר כוסות בזו אחר זו. מומלץ להישאר במיטה תחת כיסוי עבה ולשתות חם כדי לגרום להזעה. רפואה שלמה לכולם
 

ebony

New member
טוף טיפים

קינמון הורג חידקים במיוחד כאלה שמתיישבים בגרון... לדלקת גרון לקחת מקל קינמון ולשים בתה רותח לתת לזה להגיע לטמפרטורה פושרת שאפשרית לשתייה וללגום לאט .... לפתיחה של מערכת הנשימה בצינון קשה: ילדים ומבוגרים מעל גיל 12 לקחת שמן אתרי של אקליפטוס גלובולוס לטפטף כמה טיפות במבער למהול כמובן במים ולהדליק בחדר השינה. אפשרות שנייה היא לטפטף על טישו או צמר גפן ולהריח פותח את האף אבל מיתעטשים הרבה כדי להוציא את הנזלת אז להכין טישו ליד. לילדים קטנים מתחת 3-12 אקליפטוס שנקרא אקליפטוס לימוני יש לו ריח של לימון. לקטנטנים מתחת לגיל 3 או לקשישים שנוטלים הרבה תרופות אקליפטוס ראדיאטה או סמיתי. יש לציין שלא כדי להשתמש באקליפטוסים לפני השינה כי הם מעוררים . לדלקות גרון משתמשים בשטיפות פה וגרון: לוקחים 100 C”C של מים שזה משהו כמו חצי כוס, מוסיפים 10 מ"ל של אלכוהול או מלח בישול שזה כפית ומוסיפים שמן ארומטי: 2 טיפות לימון, טיפה אקליפטוס ומערבבים . מגרגרים עמוק בגרון ויורקים. עושים את זה עד 3 פעמים ביום אבל רק אם זה לא ויראלי. אם יש הרבה ליחה וחום גבוה ונקודות לבנות של מוגלה בגרון. אם זה ויראלי אז להחליף את המלח והמים בשמן זית. דלקות אוזניים: לתינוק או ילד קטן עדיף להשתמש בהתחלה חיצונית. למרוח לבנדר נקי מסביב לאוזן ולהניח כוס זכוכית על האוזן כדי שהשמן הארומטי יכנס פנימה. הוואקום ישאב את מה שסותם את האוזן החוצה ואחרי פעמיים המוגלה יצא החוצה. אצל מבוגרים אפשר או להשתמש חיצונית או לעשות טיפות אוזניים. בבקבוק של 30 c”c עם טפטפת כמו לפרחי בך ממלאים שמן זית שהוא משכך כאב (אנרגזי) ואנטי דלקתי או לחילופין קלנדולה אם יש, לתוך השמן מוסיפים 10 טיפות לבנדר ,2 טיפות מור, טיפה מיורן, 2 טיפות עץ התה. מערבבים ומטפטפים 2 טיפות בכל אוזן וסותמים עם צמר גפן להשתמש פעמים עד שלוש ביום מגיל 6 ומעלה. מגיל שנתיים אפשר להשתמש בשמן זית או קלנדולה עם 10 טיפות לבנדר ו 2 מור לערבב ולטפטף. לחימום של המיטה או לכאבים משהו שאני משתמשת בו והוא יעיל ביותר: כרית מלאה בזירעי פישתן\כוסמת אפילו חיטה אם לא אלרגים אפשר לקנות או להכין לבד פשוט מאוד: קונים בד פליז שאפשר לקנות בכל חנות שמוכרת בדים או פשוט שתי שכבות של בד כותנה צריך גם זירעי פישתן שאפשר לקנות בסופר או בבית טבע ושמן אתרי של לבנדר או לבבנדר מיובש: יוצרים מרובע מבד הפליז או שני מרובעים מהבד השני ממלאים בזרעי הפשתן ואם יש לבנדר מיובש אז גם בו וסוגרים מכניסים למיקרוגל לחצי דקה מוציאים אפשר לטפטף על הכרית קצת שמן אתרי ולהכניס למיטה מתחת לשמיכה או לחילופין להניח על המקום הכואב.
 

besh

New member
רב תודות

תודה על הטיפ של הקינמון בתה, עזר לזוגתי בימים האחרונים, ועכשיו עוזר גם לי (קרוב לודאי הדביקה אותי). מאוד מקל. דרך אגב עד היום טיפלתי בכאבי גרון ושיעול על ידי אכילת בצל חי, זה מאוד עוזר, אבל משאיר סימנים בעייתים (ריח), יש דרך להינות מיתרונות הבצל בלי הבעיות שהוא יוצר (אפילו צחצוח שיניים לא עוזר).
 

besh

New member
שכחתי להציג את עצמי

חדש בסביבה, צופה הרבה זמן אבל לא משתתף (אין לי כל כך ידע בנושא לומד מכם).
 
שבת שלום ועוד טיפ

מרתח בצל מרתח בצל טוב לשיעול וקוצר נשימה (כולל אסטמה). אופן ההכנה פשוט ביותר: לקצוץ בצל יבש גדול ולהרתיח בסיר קטן (פינג`אן) עם כוס מים משך 4-5 דקות ולהוריד מהאש, כאשר הנוזל התקרר, לסנן (נתקבל חצי כוס נוזל צהוב) להוסיף כפית דבש ולשתות. לשתות לפני השינה בלילה או בבוקר על קיבה ריקה. צורה נוספת להכנה היא לפרוס בצל יבש גדול לפרוסות דקות להניחו בכלי זכוכית עם שתי כפות דבש. לאחר מספר שעות נקבל מצוי אנזימי הבצל והדבש. לאכול כפית עד שתים, שלוש עד שש פעמים ביום.
 
למעלה