שירשור לאמונות תפלות

שירשור לאמונות תפלות../images/Emo121.gif

טרבר לה אורד´ה (למשוך באוזן) כשמתעטשים חייבים אבל ממש חייבים למשוך באוזן (
טרבר אל קביו (למשוך בשיער) כשרואים ציפור מתה או איזה בעל חי אחר ... אצ´ר סל (לזרוק מלח מאחורי הגב) לא זוכרת מתי היה נהוג כנראה קשור באשת לוט (
נו סה אלימפיה מזה קון פפל (לא מנקים שולחן בנייר) אומרים שזה עושה מזל נאחס! חמסיקה, אוז´ו, אי אז´ו חמסה עין כחולה, ושום נגד עין הרע. כשנכנסים לבית חדש: אזייטה, אסוכר אי קמח - חובה!!!!! סליר סה קזה קון אל פיה דרצ´ו לצאת מהבית ברגל ימין. זה מה שזכור לי כרגע... שבת שלום א- טודוס

avielss

New member
הסיוט הגדול ביותר שלי

שאחי היה עובר מעל הרגליים אתם יודעים.אם משהו עובר מעל הרגליים אז לא גדלים כשמדברים על מישהו אומרים בלי עין הרח :) ועושים קול של יריקה (טו טו טו קה נו ממנקה) אני אנסה להזכר בעוד

Sarika

New member
טרבר לה אורז´ה (למשוך באוזן)

טרבר לאורז´ה - למשוך באוזן אם מתעטשים בזמן שמדברים על מוות. ויש עוד - טוקה טבלה (הקש בעץ).

Sarika

New member
מרסי,אי סמנדה בואנה - מאדם רוזה

להנהלת הפורום ולכל משתתפיו, שמחתי לגלות את הפורום הנפלא הזה, כבת להורים ילידי סלוניקי ינקתי את השפה ותרבות הלאדינו מלידתי, אבי ז"ל נהג לשיר לי שירי ערש ולספר לי קונסז´יקס, אני עדיין משוחחת עם אימי בלאדינו אולם, לצערי ילדי כבר אינם מבינים את השפה. לדעתי חבל מאד שהשפה והתרבות העשירה הזאת נכחדת. אתם בפורום הזה מסייעים לשמר אותה ועל כך, תבורכו. אשתדל להשתתף ולהוסיף ככל יכולתי. "סמנדה בואנה הטודוס" Sarika

Lcapone

New member
ברוכה הבאה!../images/Emo39.gif

שריקה קרידיקה ברוכה הבאה! תשארי איתנו !

רותי ב.

New member
../images/Emo20.gif בואנה וינידה, שריקה ../images/Emo20.gif

שמחה שהצטרפת.
פעם היה פה סקר, שבו אפשר היה לבדוק איך כל אחד הגיע לפורום, ואולי כדאי לשחזר את הסקר הזה, אגורה קי-אַי מונצ´וס ג´נטיס קי ויניארון א-לה אולטימה סימאנה.

avielss

New member
--קישור נחמד----

מצאתי קישור נחמד וקליל שמזכיר מילים בסיסיות בספרדית הנוגעים לחיי היום יום משפחה ספורט הגוף מזג האויר וכו מומלץ הוסף לרשימת הקישורים

למעלה