שירשור מדריכים ועזרה בSL

DragonChan

New member
שירשור מדריכים ועזרה בSL

כרגע אני אסביר קצת על ערוצים. יש בסקנד לייף 1-9999 ערוצים אם זכרוני אינו מטעה אותי. כאשר רושמים רגיל ושלוחים זה נשלח לערוץ כללי וכולם יכולים לראות. כאשר רושמים #/ (# - מספר מסויים) ואחרי זה את מה שרוצים לרשום זה ישלח לאותו ערוץ שרוצים. ברגע שרומשים לערוץ מסויים אף אחד לא יכול לראות מה נרשם. העבודה עם הערוצים היא בשביל לעבוד עם סקריפטים. יש סקריפטים שמגדירים להם להקשיב לערוץ מסויים וכאשר פונים אליהם באותו ערוץ הם מגיבים. דבר זה עוזר כאשר יש לכם מלא חפצים שונים שיש בהם סקריפטים שעובדים. אם ברובם יש את אותם פקודות אז כשתכתבו אותם כל החפצים עם אותה פקודה יעשו אותה. אם יש לכם חפץ שמקשיב לערוץ מסויים, אתם יכולים לדבר רק אליו כדי שרק הוא יעשה את מה שאתם רוצים. יש חפצים שאתם יכולים לשנות את הערוצים שהם יקשיבו להם וכך תוכלו לשלוט בקלות על מספר רק של חפצים בעלי סקריפטים במלי שכולם יושפעו בו זמנית. הפקודות של [Text]/ זה לא ערוץ, זה כל מיני סקריפטים שאתם מפעילים עם הפקודות הללו.

DragonChan

New member
הגדרות המשחק (Preferences)

או בקיצור ctrl+P אני אעבור נושא נושא כדי שתבינו את הכל, אני אסביר רק על הדברים הבאמת חשובים. מה שאני לא מסביר אתם יכולים לנסות לבד ותמיד להחזיר חזרה לאיך שזה היה. - - General (כללי) - Start Location - אתם יכולים לבחור איפה הדמות שלכם תופיע כאשר אתם נכנסים לSL יש כמה אפשרויות: My Home - בשטח שלכם או של הקבוצה שלכם שאתם יכולים להגדיר כנקודת בית My Last Location - הנקודה האחרונה שבה הייתם, או ליתר הדיוק הנקודה שבה יצאתם מהמשחק בפעם האחרונה. <Type region name> - אם מישהו מכיר איזור מסויים שאליו הוא רוצה להשתגר ישר בכניסה, או יכול פשוט לרשום את שמו והוא ישר יכנס אליו. - Show Start Location on Login Screen - אם תבחרו באפשרות הזאת, ברגע שתיכנסו למשחק תיראו את הנקודה שאליה אתם רוצים להגיע בזמן טעינת המשחק (סתם אפשרות חביבה) - Show Names (לראות שמות) אפשר לבחור בין 3 אפשרויות: Never - אף פעם Show Temporarily - לראות באופן זמני Always - תמיד אפשרויות נוספות שיש לכם בקשר לראיית שמות: - Hide My Name On My Screen - מסתיר את השם של הדמות שלכם במסך שלכם - Hide My Group Title - מסתיר רק את השם של הקבוצה שלכם במסך שלכם - Small Avatar Name - השם של הדמות בקטן - Color For My Effects (צבע לאפקטים שלי) כשאתם לוחצים על משהו במקש ימני אתם יכולים לראום מאין אורות הבאים מיד ימין שלכם לעבר אותו חפץ, אתם יכולים לשלוט על הצבע של זה באפשרות הזאת. - Away Timeout - כמות הזמן הדרושה כדי להעביר את הדמות שלכם למצב Away כאשר אתם לא נוגעים במחשב. - Crash reports - דיווח על קריסות: תשאל לפני שנשלח, תשלח כל הזמן, אל תשלח בכלל. אפשרות זאת נועדה כדי לתעד לחברה את הקריסות שלכם וכתוצאה ממה זה קרה לפי קבצי הlog שהמשחק יוצר כשאתם משחקים. החברה משתמשת בזה כדי לתקן שגיאות ובעיות בSL. - Language - שמת ממשק. בחירת שפת המשחק שלכם, הברירת מחדל היא אנגלית, אין כרגע עיברית. - - Input and Camera - Camera Options - אפשרויות מצלמה. תשחקו טיפה עם ההגדרות של המצלמה כדי לראות מה קורה. באפשרויות שאתם יכולים להזיז תזכרו שכמה שיותר נמוך זה יפעל לכם יותר מהר אבל גם האיכות תהייה בהתאם. באפשרות השניה של ההזזה (Camera Springiness) אצלי זה נמצא על מספר 3. - - Network (עבודה ברשת) - Maximum Bandwight - רוחב הפס המקסימלי, או בעיברית נורמלית מהירות האינטרנט שאתם מקצים למשחק. ככל שיש לכם אינטרנט מהיר יותר כך רצוי שתקצו למשחק יותר מהירות כדי להעלות דברים מהר יותר וגם כדי למנוע לאגים מעבצנים. למי שיש אינטרנט של 750 קילוביטס לשניה אז רצוי לתת למשחק באיזור ה700 קילוביטס למי שיש אינטרנט של 1.5 מגאביטס לשניה אז רצוי כמובן לתת למשחק באיזור ה1400 קילוביטס לשניה - Disk Cache Size - גודל זיכרון מטמון. זיכרון מטמון למי שלא בקיא במחשבים זהו זיכרון שעוזר לטיפה לRam שמוקצה מהHD (דיסק קשיח) שלכם. למי שיש יותר מקום בכונן C רצוי שיתן יותר זיכרון מטמון למשחק כדי שיפעל יותר מהר ולא יצטרך לטעון דברים שהוא זוכר כבר. הזיכרון המטמון נלקח מכונן הC בלבד ולא מצאתי אפשרות לשנות את זה. אם הזיכרון המטמון נמחק מכונן הC מכיוון שעשיתם פירמוט למחשב, לא קרה אסון, כי זה רק מידע זמני שהמחשב שלכם משתמש בו. - - Graphics (גראפיקה) - Run in a Window - ריצה בחלון. אם אפשרות זאת אינה מסונמת, המשחק ירוץ לכם על כל המסך. - UI size - רצוי להשאיר או לשים על 1.000 - Draw Distance - המרחק שאתם יכולים לראות מהדמות שלכם. לא ראיתי צורך בלראות מעל 96 מטר קדימה. (ככל שהמרחק קטן יותר ככה יפעל לכם מהר יותר, פחות לאגים, וגם טעינת המקום תהייה מהירה יותר) - Show Avatar in Mouselook - אם תבחרו באפרות זאת כאשר במשחק תסתכלו מתוך הדמות שלכם (M), תוכלו לראות לראות את הדמות שלכם גם בתצוגה זאת. זאת אומרת כשתתבוננו מתוך הדמות ותסתכלו למטה תוכלו לראות את הרגליים של הדמות שלכם. - - Graphics Detail (פרטי גראפיקה) לא ראיתי צורך לשנות שם משהו הכרחי. מי שרוצה מוזמן לשחק עם ההגדרות שם. באפשרויות ההזזה שיש למטה ככל שתזיזו שמאלה יותר (פחות פרטי גראפיקה) כך כמובן תהייה גראפיקה פחות טובה וגם ירוץ לכם מהר יותר המשחק, וההפך כמובן. - - Adv. Graphics (אפשרויות גראפיקה מתקדמות) - Graphics Card Memory - שימוש בזיכרון של הכרטיס מסך שלכם, ככל שתתינו למסך להשתמש ביותר זיכרון כך המשחק יפעל מהר יותר ויותר טוב. האפשרויות של המספרים למטה (אתם יכולים קצת לשחק עם זה, אבל אני בטוח שאם תשימו בהגדרות כמו שאני שמתי זה ירוץ לכם מצויין) fog distance ratio - 2.0 max. particle count - 2048 outfit composite limit - 3 (כל שהמספר נמוך יותר כך ירוץ מהר יותר) כל שאר האפשרויות שיש: Audio & Video, Chat... הם יותר למהלך המשחק עצמו ואיך תיראו את הדברים במהלך המשחק. לא משנה הרבה למהירות ואיכות המשחק עצמו זה יותר אישי לכל אחד ואיך שמתאים לו, כאן באמת תשחקו כמה שאתם רוצים עד שתמצאו איך הכי מתאים ונוח לכם. למשל למי שאין רמקולים לא יצטרך בכלל את הקול ויוכל להשתיק אותו. בהצלחה ^_^

DragonChan

New member
אני אביא עוד בקרוב ^_^

ותודה על הצבע האדום של הניק שלי D=

DragonChan

New member
אפשרות הבניה (Build)

בקיצור המקש B אפשרות זאת תפתח לכם חלון שיעזור לכם בבניה. בחלק העליון של החלון תוכלו לראות 5 ציורים שמתחת להם רשום במה כל אחד עוסק. - - Focus - מרחק וזויות שונות של המצלחמה. לדעתי עדיף להשתמש בCtrl+Alt+מקש שמאלי של העכבר כדי לשנות זויות תצוגה ובגלגלת כדי להתקרב ולהתרחק. מי שרוצה יכול ללחוץ גם על: Alt+חצים - התקרבות, התרחקות, שינוי זוית תצוגת מצלמה לצדדים Ctrl+Alt+חצים - שינוי זויות תצוגה, למעלה, למטה ולצדדים - - Move - להזיז חפצים, דבר לא ממש נוח. - - Land - מי שבעל אדמה יכול לנסות לשחק עם הדברים ששם, זה בכדי לעצב את ההאדמה. - - Create - האפשרות שבה נתחיל את הבניה שלנו. תוכלו לראות באפשרות זאת יצירה של כמה חפצים שונים: קוביה - חצי קוביה, פירמידה עם בסיס ריבועי פירמידה עם בסיס משולש גליל - חצי גליל, חרוט, חצי חרוט כדור - חצי כדור חישוק סליל טבעת עץ ושיח - רק בעלי אדמות יכולים להשתמש בזה כדי ליצור עצים וצמחים בשטח שלהם *כל מה שרשום אחרי "-" אפשר להכין אותו מהצורה הראשי שלפני הסימן "-". - Copy Selection - בעזרת זה תוכלו להעתיק חפץ שסימנתם. אפשרות זו תפתח לכם עוד שתי אפשרויות של העתקה, Center וגם Rotate, תוכלו לנסות אותם, בעיקרון אפשר להגיע למצבים שלהם גם אם לא בוחרים בהם ישירות. - Keep Tool Selected - אפשרות זאת נוחה למי שרוצה ליצור כמה צורות. כאשר יוצרים צורה החלון ישר קופץ לEdit (עליו אני אסביר עוד מעט), אם מסמנים אפשרות זאת החלון ישאר לכם בCreate גם לאחר יצירת חפץ אחד. - - Edit - האפשרות שתעסקו איתה הכי הרבה. - Position - אפשרות להזיז את החפץ במרחב - Rotate או המקש Ctrl - לסובב את החפץ הנבחר - Stretch - שינוי גודל של החפץ - Edit linked parts - לערוך חלק בודד של חלקים מקושרים. עובדים עם זה כשאר מחברים כמה חלקים ביחד ורוצים לעבוד רק על חלק אחד ולא על כל מה שיצרתם. - Use Grid - נותן לכם להשתמש בשנתות, ממש עוזר כאשר אתם משנים גודל ומסובבים חפץ. - Stretch Both Sides - כאשר אתם ממרכזים חפץ, אתם רוצים להשאיר אותו ממורכז ולשנות את הגודל שלו בשני צדדיו באופן שווה. - Stretch Textures - (רצוי להשאיר אפשרות זאת מסומנת) אם אפשרות זאת לא מסומנת, כאשר אתם משנים גודל של חפץ, גודל הטקסטורה נשארת קבועה. - More - פותח עוד אפשרויות. לחיצה על More תפתח לכם 5 אפשרויות נוספות לחפץ. - Content - לשם מכניסים סקריפטים, חפצים שונים... - Texture - הטקסטורה של החפץ. - Features - נותן אפשרות של הארה (שהחפץ יעשה אור) וגם אפשרות Flexible שזה עושה את החפץ כמו גומי. - Object - בכל חפץ יש שם אפשרויות שונות תצטרכו לשחק עם זה ולראות מה קורה. אפשרות של שליטה במקום החפץ במחרב בצורה נוחה, גודל החפץ ולסובב את החפץ בצורה מספרית. - Locked - נועל את החפץ שלא יהייה אפשר לשנות את החפץ ואת מיקומו. - Physical - החפץ מושפה מכוח משיכה, יפול תמיד למטה אפילו אם תעלו אותו למעלה. - Phantom - אתם רואים את החפץ אבל החפץ לא שם. אפשר לעבור דרך החפץ, נוח כדי לעשות מקומות נסתרים ולעבור דרך קירות. - General - אפשרויות ככליות של החפץ. כאשר אתם מסמנים כמה חפצים כדי לאחר אותם Ctrl+L לפרק חפצים מאוחדים Ctrl+shift+L החפץ שיש סביבו הילה צהובה זה החפץ הראשי אחרי החיבור, יש שקריפטים המסתמכים על החפץ הראשי ומה יקרה לשאר החפצים סביבו.

UniqueNerd

New member
בקשר לערוצים

האמתי שיש 4,294,967,294 ערוצים (מ2,147,483,648(מינוס) ל2,147,483,648(חיובי) ) אבל אי אפשר לדבר בערוצים שליליים (דוגמא: /-1) - הדוגמא התהפכה בגלל תפוז. בגלל שאווטרים לא יכולים לדבר בהם זה טוב לחפצים שצריכים לתקשר ביניהם לשתמש.. למקרה ש איזשהו אווטר יעלה על הערוץ, רק טיפ קטן. :)

DragonChan

New member
אם רק סקריפטים מדברים בינהם בערוצים

שליליים, אז אפשר להכין סקריפט שכל מה שרושמים בו יהפוך לערוץ שלילי, לא?

UniqueNerd

New member
נכון,

לא שללתי את זה, וזה כבר נוצר ומשתמשים בזה, אבל מה שאני אומר זה שאווטרים לא יכולים לכתוב /-1 ולנסות לכתוב בערוץ מינוס 1, לעומת זאת בערוץ /1 אין בעיה.

DragonChan

New member
בסדר

רק רציתי לראות אם הבנתי נכון. ^_^ תודה רבה על ההסבר.

DragonChan

New member
הפעלה כפולה

תמיד חשבתם איך תצליחו לפתוח את SL פעמיים באותו מחשב ולא הצלחתם? עכשיו הנה הפיתרון!!! תיצרו קיצור דרך נוסף למשחק. מקש ימני על היקיצור דרך --> מאפיינים ותעשו את הדבר הבא: http://img264.imageshack.us/img264/4640/slgh3.jpg כל מה שאתם צריכים לעשות כמו שאתם רואים זה להוסיף משהו קטן לשורת היעד. כנסו למשחק בקיצור דרך הרגיל, ואחרי זה כנסו בקיחצור דרך הנוסף ו... יש לכם פעמיים את SL על אותו מחשב. פותר הרבה בעיות כמו: "אוף... אין פה אפשרות של החפלת דמויות בצורה נורמלית ויש לי שתי דמויות..." "כנס שניה לדמות שלי במחשב שלך כי רציתי להראות לך משהו..." (למרות שאתה רוקד במקום שמביא 5L ל10 דקות) "חבל שאני לא יכול לצלם את שתי הדמויות שלי ביחד..."

למעלה