מטבוחה סמדי
עגבניות כמה שיותר אדמות ורכות לעשות חיתוך לעור של העגבניה ולהניח בקערה לשפוך מים רותחים ולהניח ל-דקה ולקלף את העגבניות לחתוך לקוביות קטנות ולהניח בצד בקערה 2 בצל קצוץ קטן 5 שיני שום פרוסות 1 רסק עגבניות קטן פילפל צילי אדום מנוקה מגרענים ועורקים קצוץ קטן צרור כוזברה קצוץ קטן מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה 1 כף סוכר לשבירת החמיצות וגירדת לימון (לא חובה אני מתה על זה) בסיר מטגנים את הבצל עד שהוא מוזהב +השום מוספים את הצילי ומערבבים (צילי לא חובה רק מי שאוהב חריף) מוספים את הרסק עגבניות ומערבבים מוספים את העגבניות שקילפנו וקצצנו מערבבים טוב ומנחים להם להתבשל כ- 15 דקות מערבבים מידי פעם מתבלים סוכר מלח פילפל ופפריקה טועמים ומתקנים טיבול (לתיבול אין כמות כל אחד לפי טעמו האישי) מוספים את הגרדת לימון ומערבבים מבשלים עד שכל העגבניות רכות מבושלות כמו בסלט מבושל אם התבשיל סמיך מידי אפשר להוסיף מים ולהמשיך לבשל . את החלק שאוכלים מידי מוספים את הכוזברה שנותנת צבע וגם טעם סמדי