שירשור עתידנות- מה יקרה כאן עוד 50 שנה?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
שירשור עתידנות- מה יקרה כאן עוד 50 שנה?

אמנון כרמל אמנם סגר את הבלוג שלו היום באופן סופי (בלוג שעסק בעיקר בעתידנות
אך גם בעוד דברים רבים אחרים) ולכן, או ללא שום קשר, חשבתי לפתוח כאן שרשור עתידנות-
מה אתם חושבים יקרה במדע ובטכנולוגיה עוד 50 או 100 שנה?

sivan120

New member
חיישנים ננוטכנולגיים יתקשרו עם הפלאפון

יסתובבו בתוך הגוף שלנו וינטרו מדדים שונים על מנת לאתר
ליקויים.לדעתי, כל תחום הגנטיקה יתקדם לכלל השתלת איברים.
מה שבטוח- יהיה הרבה יותר קל להתמודד עם בעיות בריאות
בעוד 50-100 שנה ותוחלת החיים תעלה ל-120 שנה לפחות.

magal101

New member
השתלות איברים. התפתחות תחום תאי הגזע

עליית קרנה של הביולוגיה האורגנית.

hoshe

New member
גנטיקה, גנטיקה, גנטיקה

נראה לי שברגע שייפרץ הסכר של שליטה בתכונות המולדות של תינוק - הולך להיות מאוד "מעניין".
ככל שחולפות השנים ה"סכר" הזה הוא יותר אתי/חוקי/דתי מאשר מדעי.
אבל מספיק שכמה עשירים עם ילדים "מתוכננים-גנטית" ינקרו עיניים לחבריהם כדי להתחיל את הבלאגן החברתי הבא.

magal101

New member
לדעתי היכולת להפיק מזון תגדל

תחום ההנדסה הגנטית, שהתחיל בצמחים, הולך לשנות את עולם המזון ולאפשר הרבה יותר מזון בפחות אנרגיה.

magal101

New member
מחשבים נישאים כשבבים

בכל מקום שעליו נפנה. משקפיים או עדשות מגע שיאפשרו לנו לגלוש באינטרנט מכל מקום, לראות תמונות- כל מה שקיים היום בגדול, יהיה בעוד 50 שנה בקטן-אני כבר לא יכול לחכות....

hoshe

New member
נחיל רובוטי / ננובוטי

צפו בסרטון וחישבו מה אפשר היה לעשות אם ה"רובוט המעופף" היה בגודל מ"מ ופחות.
סביר להניח ש-DARPA כבר מזמן עובדים על זה...

BigBadWolf

Member
בתקווה יבינו עד אז שאין תחום אחד נפרד שכזה

חוץ מהגודל (וגם זה בקושי) אני לא מצליח להבין את הקשר בין ננו-צינוריות פחמן, ננו-חלקיקי מתכות אצילות, ננו-חלקיקי מוליכים למחצה וננו-חלקיקים סופראמולקולריים.

והתחזית שלי היא שבעוד 50 שנה הם כבר יתחילו להיות גדולים מידי לצרכינו... או לפחות לצרכים שדורשים מזעור.

magal101

New member
גבולות המדינות יהפכו לפחות ממשיים

כבר היום רואים את זה למשל בפייסבוק ובהתפשטות של חברות מחוץ למדינה שלהם, העולם יהפוך באמת להיות כפר גלובלי אחד עם מטבע אחיד יותר ויותר ושפה בינלאומית, אולי אנגלית, אולי סינית, שלטת.

BigBadWolf

Member
אתה מתבלבל, הוא לא כתב חזון אחרית הימים

אם יש דבר אחד בטוח זה שבני אדם אף פעם לא יצליחו להסתדר אחד עם השני. תמיד היו קבוצות נפרדות ותמיד הקבוצות אהבו להתבדל עם שפה משלהם וכו', אני לא מאמין שניתן לשנות את זה לא ב-50 שנים הבאות ולא ב-1000 השנים הבאות. קביעת גבולות - עד כאן אתה מכאן אני תבועה בגנים שלנו כמו גם של הרבה חיות אחרות.

למעלה