שירשור שאלות לדיאטנית חיה שוויגר

שמחה37

New member
שירשור שאלות לדיאטנית חיה שוויגר

טוב אז אחרי העדרות ממושכת חיה שלנו חוזרת ל"עבודה"
אתם מוזמנים לשרשר לה את שאלותיכם והיא תענה בשבוע הבא בע"ה. תודה רבה שמחה

רוייקו

New member
שבת שלום, חוזרים לשיגרה ../images/Emo140.gif

שלום לכולם חוזרים לשיגרת שרשור שאלות לדיאטנית הקלינית חיה שוויגר. לאחר המעבר מהדסה עין כרם לבלינסון, חוזרים סוף סוף לשיגרה. אנחנו ננעץ כאן מדי יום חמישי שרשור שאלות שישאר עד ליום ראשון. אתם מוזמנים להשאיר שאלות לדיאטנית חיה שוויגר, מומחית לתזונת מנותחים בריאטרים. תודה לחיה, תודה לדר' קידר על המאמרים ששלח לנו ומופיעים כאן בפנאל המאמרים. אני מקווה שנשוב כולנו להפיק תועלת מהשרשורים הקבועים למומחים. שבת שלום

אני אשמח לשאול

עברתי את הניתוח טבעת לפני כחודש וחצי ירדתי כ- 5 ק"ג אני סגורה על 5 ולא מרגישה שום הגבלה. איך צריך להראות תפריט יומי שלי?

תפריט

לא יודעת מה סדר היום שלך, מה את אוהבת, מה עובר לך, האם יש לך מחלות כלשהן? לא יכולה לתת תפריט... בגדול,סדר יום נכון ובריא צריך להיות מורכב מ-3 ארוחות, אם רעבים אז אפשר עוד 1-2 ארוחות ביניים קטנות. כל ארוחה צריכה להכיל מזון כמה שיותר מוצק ע"מ שישב יותר שעות מעל הטבעת ויתן תחושת שובע ךאורך זמן, בכל ארוחה חשוב שיהיה חלבון וירקות. ביו הארוחות לשתות הרבה מים ולבצע פעילות גופנית של כחצי שעה ביום.

חמ סה

New member
חידוש ירידה שנתיים אחרי מעקף קיבה

חיה שלום, שמחה שחזרת לכתוב כאן לרווחת הח'ברה המנותחים באשר הם. החלטתי שאני רוצה להתניע מחדש את התהליך ולחדש את הירידה שהסתיימה במינוס 85 ק"ג ובהגעה לBMI 28 (כיום שנתיים וחצי אחרי מעקף קיבה פתוח שנעשה 10 שנים אחרי SRVG כושל). מזה שנה שאני יציבה לחלוטין (500-700 גרם מעת לעת שמתנדנדים אבל חוצמזה - יציב). איך אפשר להתניע את התהליך ולחדש את הירידה ? יודעת שזו ירידה עצומה והגוף "נתן את המיטב" אבל...בכ"ז רוצה להגיע לBMI תקין (ע"פ כל מחשבוני הרופאים) ולמשקל שתמיד חלמתי עליו. על מה להקפיד יותר מבחינת מזון ? עם איזה ספורט כדאי להתחיל ? (מודה ומתוודה שלא עשיתי עד היום, למעט הליכות לא מסודרות +- כלום) והאם זה אפשרי ? לא רוצה להרגיש בדיאטה אבל יודעת שאני צריכה לסדר / לווסת / להקפיד יותר על מה שאני מכניסה לפה כדי שיהיה פה בסיס למו"מ...
ושאלה נוספת - 1 קפה קר (לא אייס קפה), 1 דיאט קולה (בקבוק קטן) ובין 1-2 נס קפה מהווים את בסיס השתיה היומי שלי. עם מים קצת יותר קשה לי ואפשר לומר שאני כמעט ולא שותה כלל (אולי 1-1.5 כוסות ביום). כמה זה נורא ? והאם יש לזה השפעה על חידוש התהליך ? ו...(מקוה שלא שאלת קיטבג) - זה יכול לגרום לנזק כלשהו (כליות/כיס מרה וכו') ? סה"כ אני מרוצה מהמצב, יודעת שאני רוצה וצריכה לרזות עוד קצת ומקפידה על אוכל עשיר בחלבון וברזל. מהויטמינים אני לוקחת רק B 12 ובמקרה הצורך (בת מחזור) גם ברזל (נוזל). אשמח למשוב ממך, תודה מראש

ירידה במשקל

חמסה, את ממשיכה "להתקע" על הרצון לרדת עוד במשקל, במקום להשקיע מאמץ בהרגלים לשימור ההשג. לא יעזור לך, לא תמשכי אותי להגיד לך איך עוד לרדת. את לא צריכה לרדת יותר, את צריכה "רק" לשמור. שמירה היא לפעמין עבודה קשה יותר מהירידה... תוסס (גם דיאטטי) לא מומלץ מחשש של הרחבת הקיבה וע"י כך עליה בכמות המזון ועליה במשקל. משקאות על בסיס קפאין לא נספרים במאזן השתיה כי הם משתנים. יאלה חמסה,הגיע הזמן להתחיל ספורט!!!איזה? מה שאת אוהבת: טניס/ריקודים/הליכה/ארוב/שחיה/הליכה/אופניים-אפשר גם כל יום משהו אחר כדי לא להשתעמם.

שמחה37

New member
חיה אוף איתך

רציתי שתגידי לה שוב שהיא תהיה מרוצה בbmi שהיא נולדה איתו.
ממש חיכיתי
שמחה

חמ סה

New member
באמת אוף ../images/Emo178.gif

1. שמחה - חשבתי שאת בצד שלי
2. חיה - אני לא מאמינה שאת זוכרת את כל ה"תרגילים" שלי בניסוחי השאלות
אני באמת *לא* אוהבת ספורט. גם את הבגרות שלי בהתעמלות (שמתן לב שזה אותן אותיות כמו התעלמות ?
) - הגשתי בכתב ! ו 60 שניות של רצינות, אני דווקא כן צריכה לרדת עוד. זה שהגוף עשה מאמץ כביר וירד 85 ק"ג זה טוב אבל לא מעולה... עדיין לא ב BMI התקין (ומאוד רוצה להיות שם...) וגם לא במשקל התקין ביחס לגובה שלי (הייתי רוצה לראות את הספרה 7...). מרגישה נפוחה (הלימפאדמה ברגל לא תורמת למצב
) , כבדה ובצקתית - למרות שכלפי חוץ כולם רק מחמיאים לי (מנפלאות החודשים שאחרי הפלסטיקה). בקיצור , ובלי צחוק - אני באמת במצוקה. עכשיו שהזכרת את הקשר בין תוסס להרחבת הקיבה / עליה בכמות המזון - אני שמה
שיש לי את התופעות הללו...הכמויות אכן גדלו ואני שובעת אחרי כמויות גדולות יותר מבעבר. עדיין בתחום הנורמה אבל, נגיד, הרבה יותר מזון ממעוקפים בעלי ותק של חצי שנה אחרי הניתוח. כל הזמן במודעות (מתישה לעיתים) אבל הקניית ההרגלים שעבדתי עליהם בקנאות בשנה הראשונה - אכן מוכיחה את עצמה, בשלב זה לפחות. נראה מה יהיה הלאה. אעשה מאמץ לצאת להליכה / הפעלת הסטפר הביתי שהעלה אבק מזה תקופה. דיווחי תנועת מחוגי המשקל שמאלה - עד סוף החודש. אם זה לא יקרה - אני אסער את מוחותיכם שוב והפעם ניסוחים בדמות "יאללה חמסה תעשי ספורט" לא יתקבלו בברכה
. תודה
<שמאולצת לעשות ספורט ולהיגמל מדיאט קולה צוננת
>.

חמ סה

New member
עד שעניתי עפתי דף אחורה ?

לא יקום ולא יהיה
מק
(עם דיאט קולה
)

חמ סה

New member
וגם שאלת ספורט ../images/Emo178.gif

מה עדיף לשונאת-פעילות-גופנית-באשר-היא-כמוני ? חדר כושר או שחיה+שימוש בהילכון וסטפר ביתיים ?

vo5

New member
מניסיון אישי

מכשירי כושר ביתיים, נועדו בסופו של דבר מיתלה לבגדים. אנשים שמנים שעברו ניתוח והתחילו לעסוק בספורט, גם לא סבלו את זה בהתחלה אבל מהר מאוד מתמכרים לספורט והוא הופך לחלק בלתי נפרד מתהליך ההרזיה. לפי דעתי עדיף מכון כושר ו/או שחיה.

pomelit

New member
כל הכבוד לך על הירידה, ויותר מזה על השמירה

אני לא דיאטנית, אבל את מכוונת את הפנס בדיוק לנקודות הכואבות. כנראה שאת כרגע נמצאת באיזון קלורי מבחינת ההכנסה הקלורית שלך וההוצאה האנרגטית. באופן אישי נראה לי שיותר נכון להגביר את ההוצאה ולא לצמצם את ההכנסה. במילים אחרות, להגביר את הפעילות הגופנית. אישית, בתקופות שבהן התאמנתי בצורה מסודרת, בדרך כלל התחלתי במכשירים ביתיים, וכשהצלחתי להתמיד ממילא חיפשתי משהו יותר מקצועי והלכתי לחדר כושר. אבל זה לגמרי אישי ותלוי רק בך. תראי מה מתאים לך: שחייה, חדר כושר, הליכות, אופניים, מכשירים ביתיים - מה שעובד, זה הכי טוב. תראי אם יותר מתאים לך עם שותפים או לבד, ונסי למקסם את התנאים שבהם תתמידי. לגבי שתייה, היא הכרחית לתהליך הפירוק. את מתארת שתייה של משקאות קפאיניים, שבדרך כלל דורשים תוספת מים כדי לאזן את האפקט המשתן. תנסי להוסיף שתייה. זה יכול להיות משמעותי. ואחרי כל המגילה הזו, כל הכבוד לך לגמרי. אני מועמדת לניתוח, ואני חושבת שסיפור כמו שלך, של שמירה כל כך יפה על כזה הישג מרשים היא מעוררת השראה.

חמ סה

New member
תודה ../images/Emo9.gif

כתבת ממש מה
, זה מאוד מורגש ומוערך
אין ספק ששיתוף הפעולה עם הניתוח חשוב וחיוני במיוחד ככל שמתרחקים ממנו, ובעיקר לאחר תום חגיגות השנה הראשונה ומלאת האופוריה. אני בהתמודדות יום יומית, ואם נוסיף את המתנה שקיבלתי לאחר הפלסטיקה האחרונה (לימפאדמה מתחת לברך) אז ההקפדה שלי היא ביתר שאת ובשיא המאמץ. לגבי פעילות גופנית - לא מתאים לי כלום אם נודה באמת. יודעת שצריכה, ובדיוק באותה מידה יודעת שלא אתמיד. אני בעניין, עד לרגע האמת ואז הרצון דועך. מזל תאומים בשיא תפארתו. יודעת ומודעת. בכל מקרה, מבטיחה לעשות מאמץ (נתחיל בקטן, גם לגבי השתיה...) - זוהי בהחלט שעת מבחן עבור המעקף שלי, יותר משנתיים וחצי אחרי - ואני רוצה להיות ב SAFE SIDE של סטטיסטיקת ההצלחות. שוב תודה על המילים החמות. בהצלחה גם לך

pomelit

New member
יאללה, עכשיו ללכת לשתות כוס מים ../images/Emo13.gif

אל תכריחי את עצמך לעשות התעמלות. פשוט תנסי טיפה להוסיף תזוזה. נגיד עד קומה שניה הולכים ברגל ולא במעלית (אחר כך את יכולה להחליט על קומה שלישית או רביעית אפילו, אבל עוד חזון למועד). לנסות ללכת ברגל לאנשהו, לא רק באוטו. לחנות בחניון הטיפה יותר רחוק. כאלה. לתנועה יש הרבה כוח, והרבה פעמים כשמתחילים להניע זה נהיה קצת קצת קצת יותר קל

ליבי3617

New member
לעשות משהו שאוהבים

אם יש בחדר הכושר שיעורים שתוכלי לאהוב ולהתמיד בהם, לשם. סטפר והליכון ביתיים נוטים להיות הקולבים הכי יקרים בבית.. השאלה היא איזה מקום תופס התירוץ "אין לי כוח"

למעלה