אוהבים לאכול../images/Emo70.gif
גם מאכלי בשר וגם חלביים. הרי אין עוררין על מאכלי היוגורט והגבינות המעולים של הבלקן. הפטה, הקשקבל, גבינות הצאן - הם תוצר מובהק של אזור הבלקן ובהודעה אחרת סיפרתי קצת על הסיבות ההיסטוריות לכך. מצד שני, הדונר קבאב/ גירוס פיתה/שוורמה וכן הלאה הם שמות לגירסאות שונות של אותו מאכל - סיח של בשר טלה או כבש או עגל או שלושתם יחד, מתובל ונצלה על אש. גם גירסאות שונות של קבאב ידועים כמו גם שיפודים (סופלקי) ומאכלים דומים. נעשה שימוש נרחב בבשר טחון לקציצות בגירסאות שונות, עם רטבים מסוגים שונים, ירקות ממולאים, קציצות פראסה/חצילים/ קולורבי עם בשר כך שקשה לי לומר שיש דרך אחת מובהקת להכנת בשר. מה שכן, לא נתקלתי במתכונים מובהקים של הכנת סטייקים למשל. קיימים מתכונים רבים לקדירות של חלקים פנימיים (מוח, ריאות) וכן נתחים שמתבשלים בסיר בישול ארוך (סופריטו, קברמה) עם או בלי פחמימה יחד איתם. אכן, בתורכיה לא אוכלים חזיר, בשל האמונה המוסלמית וכך גם הבוסנים. נוצרים, בכל הבלקן, כן אוכלים חזיר. בענין המרינדה. בשר שמושרה במרינדה, המטרה היא שהוא יספוג טעמים ולא "להוציא נוזלים". אינני יודעת מדוע יש אמונה רווחת שזה יותר בריא או שמרינדה מוציאה את המיצים. בכל מקרה, טיפ חשוב מאד וכללי. כאשר צולים בשר על ברביקיו (צליה ישירה וגם עקיפה) לא לתבל במלח רגיל כי זה סופח נוזלים ומייבש את הבשר. לבלת רק במלח גס, רצוי מלח ים אפור (אטלנטי). בתאבון