שירשור שאלות קטנות

H i L a L u S

New member
שלום,הפנו אותי לפורום הזה

ישנו אתר http://www.eamram.com (איתן עמרם) של עורך דין שסיים את לימודיו.באתר יש קבצים שעוזרים ללמוד למשפטים שנה א'. אבל צריך סיסמה ואין לי אותה .אולי מישהו כאן יודע מה הסיסמה ויוכל לשלוח לי בפרטי?תודה מראש,הילה:)
 

סינתזה

New member
בהמשך להודעה בנוגע למחשבים הניידים

כאמור, מתחילה משפטים ומנע"ס בשנה הבאה בבינתחומי - האם נוח להגיע עם לפטופ להרצאות ולהקליד את השיעורים? האם זה מקובל? האם הכיתות ערוכות לזה (חיבור לחשמל וכו')? (הכל בהנחה שאני מקלידה מספיק מהר כדי לעמד בקצב דיבור) בוקר טוב ותודה מראש!
 

Kiru

New member
במשפטים זה די מקובל,

בקורסים הריאליים של מנע"ס מאוד לא נוח.
 

dasoona1

New member
היי

גמאני מתחילה בקרוב משפטים ומנהל עסקים בבינתחומי וגם אני רוכשת לפטופ..המון המליצו לי על כך ואני מאוד מסתדרת עם מחשבים וכו'..אז החלטתי ללכת על זה... (לא אמרת שאת הולכת ללמוד ממשל ולא מנהל עסקים?)
 

סינתזה

New member
תודה לעונים + תשובה לשאלה + נצל"ש לשאלה נוספת

כן, אמורה להתחיל עם ממשל, אבל לא שלמה עם זה (מסלול השיווק במנע"ס נראה לי מעניין לא פחות). אם כבר זה עלה, אני אנצל"ש לשאלה נוספת - מה הסיכוי להחליף מסלולים..? אם אני לא טועה, הבנתי שבין המסלולים של מנע"ס אפשר להחליט אחרי תחילת הלימודים - מה בנוגע להחלפה בין ממשל למנע"ס?
 

Da Big 1

New member
למיטב ידיעתי זה אפשרי

לא בדקתי את זה בעצמי, אבל אצלי במסלול (אני במשפטים וממשל) יש חבר'ה שעשו את הדרך ההפוכה - עברו ממנע"ס לממשל אחרי השנה הראשונה. מה שכן, היה להם קצת יותר עומס, כי הם היו צריכים להשלים את כל הקורסים של ממשל שאנחנו עשינו בשנה הראשונה, כשהם עוד עשו מנע"ס.
 

סינתזה

New member
איזה מהמעברים עדיף לדעתך?

מבחינת שעות ההשלמה שידרשו - להתחיל ממשל ולעבור למנע"ס או להיפך?
 

Da Big 1

New member
אין לי מושג

כמו שאמרתי, מעולם לא עברתי וגם לא ביררתי את האפשרות לעבור (אני אישית לא אשרוד יום במנע"ס...) ולא זכור לי שמישהו אצלנו עשה את הדרך ההפוכה.
 

dasoona1

New member
אז ככה

הכל תלוי...תתקשרי למחלקת רישום של רייכמן או בעצם למחלקת הסטודנטים כי כבר התקבלת. בנוגע להחלפת מסלול- אני מניחה שהכל תלוי בנתונים שלך. פסיכומטרי ועוד נתון ממש חשוב וקריטי הוא הציון שלך וכמות היחידות בבגרות במתמטיקה. אני מציעה לך, הכי פשוט- להתקשר למנהל הסטודנטים. מהו הפסיכו' שלך והציון בבגרות במתמטיקה?
 

סינתזה

New member
אתקשר

רק שאני ממש עוד לא סגורה על עצמי ולא בא לי לשגע אותן.. למה בעצם הציונים כ"כ קריטיים לשאלת המעבר (לא שהם כאלה רעים..)?
 

dasoona1

New member
שאלה לגבי הבינתחומי

רציתי לשאול באילו תאריכים בערך מתחילה תקופה המבחנים (של סמסטר א') ומתי היא מסתיימת...כמה חופש יש בד"כ (בהנחה ואין צורך לעשות מועדי ב')...
 

Da Big 1

New member
תשובה

מובן שאין תשובה חד-משמעית, אבל אני יכול לתת לך דוגמאות של מה שהיה לי בשנתיים בהם אני שם: סמסטר א' שנה שעברה - תקופת המבחנים החלה בתחילת פברואר והיו לנו 3 ימי חופש בין המבחן האחרון בסמסטר א' לתחילת סמסטר ב'. סמסטר א' השנה - תקופת המבחנים החלה באמצע ינואר והיו לנו 11 ימי חופש מהמבחן האחרון עד תחילת סמסטר ב'. מסקנה - זה מאוד משתנה לפי מועד תחילת השנה (מה שאני מניח, לפי זה שהשנה הקרובה אמורה להתחיל בערך במועד זהה לתחילת השנה שזה שוב יהיה באמצע ינואר) וגם לפי איך שהמזכירות מחליטה לפרוס את המבחנים...
 

נועה2004

New member
למכתב המלצה צריך שיהייה תאריך?

במכתב המלצה שאני מבקשת שיכתבו לי כדי לתת בראיון לטרום-סטאג' או סטאג' - צריך שיהייה תאריך של מועד כתיבתו?
 

punky brewster

New member
שאלה קטנה

חברה שלי שלא לומדת משפטים (היא לומדת כלכלה) קיבלה עבודה והיא נתקעה בסעיף הנה המקרה והשאלה. משה הוא קבלן בנין שקיבל היתר להקים בנין על רכס הר המשקיף לים. משה העסיק עובד שיווק בשם אהרון עפ"י חוזה לשנה, והינחה אותו להשיב, באם יישאל, כי השטח שבין הרכס ובין הים יהיה נקי מבניה, ולא תהיה שום הפרעה בעתיד לנוף. הן משה והן אהרון ידעו שמידע זה אינו נכון. 2.קונה אחת, לאה שמה, התענינה בדירה אחת עבור בנה בנימין. היא שאלה את אהרון אם תהיה הפרעה לנוף ע"י בניה בעתיד, ותשובת אהרון היתה בשלילה. עקב כך חתמה לאה על חוזה רכישה בשמה היא, אך צויין בו שהדירה נרכשה עבור בנה בנימין, וכי הקבלן אחראי לפיו, לספק לו את הדירה במועד, כשהיא תקינה ושלמה. עוד נרשם בחוזה, כי במקרה של הפרה, הפיצוי עליו הסכימו הצדדים יעמוד על 30,000 ₪. 3.קונה שני, ראובן שמו, התענין בדירה אחרת בבנין, ושאל אף הוא אם הנוף הנשקף לים יופרע ע"י בניה בעתיד, והפעם החליט אהרון לספר את האמת, והשיב בחיוב. 4.עקב התשובה החיובית חזר בו ראובן מכוונתו לרכוש את הדירה. כאשר נודע למשה כי ראובן חזר בו מרכישת הדירה עקב המידע שקיבל מאהרון, הוא פיטר את אהרון לאלתר, כחצי שנה לפני תום תקופת חוזה ההעסקה. 5.אהרון פנה לבית המשפט ודרש להחזירו לעבודה בנימוק שהפיטורים היוו הפרה של חוזה ההעסקה עליו חתום משה. כן תבע אהרון ממשה פיצויים בגין עגמת נפש ופגיעה בשמו הטוב. משה השיב כי הפיטורים היו כדין, כי אהרון הימרה את פיו ולא פעל בהתאם להנחיותיו. 6. בית המשפט פסק כי – (א) על משה להחזיר את אהרון לעבודה. (ב) אהרון אינו זכאי לפיצויים כי הוא לא הוכיח שנגרם לו נזק ממון. 7.משה התחיל להקים את הבנין אך בטרם הסתיימה הבניה הוא נטש את אתר הבניה, והבנין עמד מבלי שהושלמה בנייתו ומבלי שאוכלס. בינתיים הוקם בנין נוסף בסמוך אשר הסתיר את הנוף הנשקף מבנינו של משה. לבנימין, בנה של לאה, התברר כי המידע שנמסר ע"י אהרון לאמו היה מידע מטעה. 8. בנימין פנה לבית המשפט בתביעה נגד משה וביקש את הסעדים הבאים: (1) לחייב את משה להשלים את הבניה ולמסור לו את הדירה, שרכשה לאה עבורו, במצב תקין ושלם. (2) לחייב את משה לשלם לו את נזקיו עפ"י קבלות בגובה 55,000 ₪ עקב אי-מסירת הדירה במועד. 9. משה התגונן בבית המשפט, ושתי טענות בפיו – (ד) בנימין אינו זכאי לדרוש המשך הבניה מפני שאכיפת החוזה תדרוש מידה בלתי סבירה של פיקוח מטעם בית המשפט. השאלה שנשאלנו היא:כיצד יכריע בית המשפט בשאלה המתעוררת בסעיף 9 של השאלה? למישהו יש מושג?
 

mtap18

New member
מנסה

כ"כ הרבה סוגיות מתעוררות בשאלה שלמען האמת קצת התבלבלתי... אבל לפי הבנתי מדובר על שאלה בנוגע לסייג האכיפה של פיקוח רב מדיי.... לפי מה שאני זוכרת, היו פעם פסקי דין שבהם כשהתעוררה בעייה בחוזי בנייה ביהמ"ש לא היה פוסק אכיפה כי יש בכך צורך בפיקוח רב מדיי של ביהמ"ש/ הוצאה לפועל. עם זאת, במספר פס"דים הבעייה נפתרה ע"י מינוי כונס נכסים ע"י ביהמ"ש שיהיה אחראי לפקח על הבנייה, ולכן השימוש בסייג הזה לאכיפה פחת... מקווה שעניתי לשאלה.
 
למעלה