נושא הוויכוח לא רלוונטי, אופן הטיפול בלקוח הוא הבעיה
אמנם לא מלצרתי, אבל עבדתי בשירות לקוחות לא מעט שנים בחיי, וזה טיפול שגוי בלקוח לא מרוצה. ייתכן שהלקוח היה לא נחמד במיוחד ואולי אף מתנשא, אבל התשובות של המלצר רק הוסיפו שמן למדורה (ובחיי, התחושה שלי מקריאת הדו-שיח שהוא ממש נהנה לומר ללקוח "לא"):
- אתה רוצה שאני אשקר לך?
- "איפה הבוס שלך?"
- לא כאן כרגע.
במקום להתעמת עם הלקוח היה צריך לגשת למנהל משמרת או לנסות לחפש פתרון אחר. הוא פחות או יותר אמר לו "זו המדיניות שלנו, אם היא לא מוצאת חן בעינייך זבש"ך, אין לך עם מי לדבר, לך חפש".
 
נראה שהמלצר נכנס גם למקום של אגו ולכן גם לקח ללב, במקום להבין שזה לא אישית כלפיו, וזה לגיטימי שלקוח לא מרוצה ממדיניות של העסק (שמן הסתם לא המלצר קבע) ומבקש גורם בכיר יותר לשוחח איתו. לא צריך לקחת את זה אישית וודאי לא ללכת ראש בראש עם לקוח מאוכזב וכעוס.
 
באשר לנקודה במחלוקת, אין לי ניסיון אישי (לא מזמינה יין במסעדות) ולכן איני יודעת מה מקובל אם לקוח לא מרוצה; אני יודעת רק שמקובל לטעום מראש כשמדובר ביין שלא מכירים. אם הלקוח מכיר את היין והוא לא טעים לו או שהטעם שונה מהרגיל, אני יכולה להבין למה הוא לא מרוצה, ואם למסעדה חשוב שללקוח יהיה טעים ונעים והוא יצא מרוצה, צריך לנסות לפתור את הבעיה כך או אחרת, או לכל הפחות לנסות. כאן לא היה בדל ניסיון, רק אטימות מוחלטת של נותן שירות, שבסוף גם קיבל יחס דומה בחזרה וסיים "רועד מעצבים". מעניין אילו עצות נתנו לו בפייסבוק... (אני לא יכולה לקרוא).