שירשור
שבועי

העונש שהוא מסטרשף


באמת לא מבינה למה אני עושה את זה לעצמי. למה אני צופה בתאונת רכבת הזאת.
כמה גרועים אפשר להיות ?
פעם ראיתי ב TV שהשפים הממושלנים בודקים טבחים חדשים על יד הכנת חביתה. אפילו ראיתי מסטר קלאס של אחד מהם מלמד איך מכינים חביתה צרפתית קלאסית.
מה אני רוצה לומר ?
בשלנים אמורים לדעת לעשות סטייק ,לא ?
נתנו לכם בשר מהמם מכל מה שתרצו ובכל צורה שתרצו, באמא'שכם אתם לא מסוגלים להכין סטייק ותפוחי אדמה ?
כמות הבזבוז והבשר שנזרק שם עשו לי ממש כואב...הצמחונית הזאת זרקה לפח נתח של 300 ש"ח כאילו כלום..
ונריה שעף בצדק - שחט שם את הבשר כאילו לא אכל בחייו חתיכת סטייק.
אוף הם באמת גרועים
 

החתולית

New member
אלה היו שני קטעים הזויים

זה מה שמלמדים במסטר שף? חוסר כבוד לחומר גלם, עבודה עם שיער פזור, וטעימת אוכל קר.
 

HEYלו

New member
קראתי איפשהו שהטעימות דווקא מתבצעות מיד כשהמנות מוכנות

כדי לא לטעום אוכל קר
&nbsp
מה שעושים אח"כ זה בשביל השואו וכדי שייראה טוב במצלמה
 

Clockwork Peach

New member
לי דווקא זכור ראיון עם מיכל אנסקי

שבו סיפרה שהדבר שהכי סיקרן אותה כשנסעה לשפוט בגמר של מאסטר שף האמריקאי, הוא האם גם הם טועמים את המנות קרות. היא נוכחה שכן.
כמובן, זה לא אומר שמדובר במצב חיובי, אך לפחות לא כזה שייחודי למאסטר שף ישראל.
 

החתולית

New member
אני זוכרת שיפוטים בהם מנות הפסידו בגלל מרקם

כאשר ברור שנטעמו כשהן קרות, ושהמרקם הוא תוצאה של המתנה ארוכה של המנות.
&nbsp
&nbsp
 

gastro101

New member
ולי מפריע שהם לא לוגמים מים בין טעימה לטעימה, איך אפשר ???

ולחסכון בזמן- אני מתחילה לראות אחרי שעה ומריצה מהר ...
 

HEYלו

New member
טכניקה מעולה! מאמצת


אולי יש להם בקבוק קטן מתחת לשולחן שהם שותים ממנו ועורכים לנו כדי שלא נראה P:
 
ידית לסכין שף

ידית מעץ אשה וגומי בהדפסת 3D

עיצוב שלי
סטודיו ב'
עיצוב תעשייתי
בצלאל

הלהב באדיבות לובלינסקי ו- F.DICK גרמניה

 

trilliane

Well-known member
מנהל
רוביק רוזנטל סקר את מילון שקד, המילון האנציקלופדי למונחי יין

עקב שקד, חובב יין ומומחה בתחום הוציא בימים אלה מילון מקיף, חדשני ולעיתים גם משעשע של מונחי יין: "מילון שקד, המילון האנציקלופדי למונחי יין". במילון כ-1500 ערכים.
http://www.ruvik.co.il/הטור-השבועי/2016/181116.aspx

המילון מלמד רבות על סוגי היין, צבעיו המגוונים והאופי השונה של כל יין. להלן רשימה חלקית:
  • אגרסיבי. יין התוקף את החושים.
  • אדמתי. יין בטעם אדמה.
  • אלגנטי. יין מאוזן ללא גסות או הגזמות.
  • בעל גוף. יין מרוכז ועתיר אלכוהול וגליצרין.
  • גוסס. יין שאיכותו הולכת ונמוגה.
  • גמלוני. יין סמיך במידה מופרזת.
  • ורוד סלמון. אחד מצבעי יין רוזה.
  • זיפתי. יין שיש בו מטעם הזפת, ומדובר במחמאה. יש לקרוא במלרע. במלעיל זו ממש לא מחמאה.
  • יאפ"ים. ראשי תיבות: יינות איכות מפלך יין מוגדר.
  • מבעבע. כינוי ישראלי ליינות מוגזים (או מגוזזים מלשון גיזוז) כמו שמפניה או קאווה. שקד קובע כי זהו ביטוי שגוי, עילג ומכוער ליינות המעודנים, שבהן נמצא 'בועיות' – ובשום פנים לא 'בועות' הגדולות מהן עשרות מונים. הביטוי הנכון הוא 'יין מקציף'.
  • מקציף. שמפניה, קאווה, יין בועיות, וראו 'מבעבע'.
  • מר נפש. יין שטעמו מריר עקב עודף סולפט או טאנינים.
  • עכברי. יין פגום.
  • פצצת פירות. כינוי ליינות העולם החדש, בעיקר מאוסטרליה, והפעם זו אינה מחמאה. טעמו ריבתי והוא משמש בעיקר כמשקה רחוב.
  • רוזה בן ליל. יין רוזה שקיבל את צבעו בלילה אחד.
  • שתן חתולים. ניחוח העולה מיינות סוביניון בלאן. למרות השם המרתיע, שמקורו צרפתי, הוא נועד להחמיא.

ערכים שונים במילון מלמדים על ההווי המיוחד של אנשי היין, כמו גם על מונחי יין במסעדות.
  • איי. בי. סי. מונח מקובל במסעדות, בעיקר בארצות הברית: "רק לא שרדוניי (או קברנה): Anything but chardonnay/cabernet. אין ביינות האלה כל רע, אבל הסועדים מבקשים משהו מיוחד ולא את היינות המקובלים שנמאסו.
  • אל נא באפך. Keep your nose away - בקשה ממומחי יין מטעם עצמם להימנע מרחרוח הבקבוק המגיע לשולחן. לא מנומס, ועלול גם להשפיע על איכות היין.
  • גביע אל תעזבני. Forget me not. גביע בעל רגל כדורית, מיועד בעיקר לקוקטיילים, וזאת כדי שהמחזיק בו לא יעזוב אותו בשולחן כלשהו.
  • הב"ש. הביאו בקבוק שלכם, ובראשי תיבות באנגלית Byob: bring your own bottle. מסעדות שונות ברחבי העולם מאפשרות לסועדים להביא בקבוק מהבית, ומודיעות על כך במפורש.
  • הפרדוקס הצרפתי. העובדה שהצרפתים מאריכים ימים למרות שהם מרבים במזון עשיר בכולסטרול וממעטים בפעילות גופנית. ההסבר המקובל: הם שותים הרבה יין אדום.
  • חלקם של המלאכים. אלכוהול המתנדף מן החבית וגורם לירידת בכמות היין ולפגיעה ברווחי הייננים. ביטוי צרפתי.
  • יל"ג. ראשי תיבות: יין לפי גביע. אנגלית: BTG: By the glass. הזמנת יין לשולחן בגביע בודד ולא בבקבוק.
  • כרמי"א. ראשי תיבות: כאב ראש מיין אדום. לכאב הראש סיבות שונות. התרופה המומלצת – אספירין. אפשר גם כרמי"ל, כאב ראש מיין לבן.
  • מתאים לקיץ הישראלי. אמירה יחצנית שנועדה לשבח את היין הישראלי לתיירים, ויצאה ממעיטה כאילו מדובר ביין נחות. מומלץ לוותר.
  • פארקריזם. על שם מבקר היין האמריקני רוברט פארקר, שהשתלט על ביקורת היין בעולם והפך לדמות משפיעה לאו דווקא בזכות הבנה מעמיקה ביין. על פי שקד נזקו לתחום זה עצום.
  • פְּקאקר. חידוש של שקד: מתחזה כמומחה ליין. הביטוי האנגלי: cork dork. הפקאקר יריח את הפקק כדי להרשים את סביבתו, למרות שהפקק אינו מעיד על טיב היין.
  • שערה מזנבו של הכלב. תרופה מטאפורית להנגאובר (חמרמורת בלשוננו). הסבר מלא במילון.

במילון שקד כ-130 חידושים של שקד, רשימה מדגמית.
  • אִדמום. זליגת צבע אדום לתירוש לבן ליצירת יין רוזה.
  • בקבוקָנָק. בקבוק יין גדול מאוד. לבקבוקים אלה שמות שונים על פי נפחם כמו מלכיור, מלכיצדק, סולומון, נבוכדנצר, והגדול מכולם, בייצור חד פעמי ובעל שיא גינס: מקסימוס, 130 ליטר. גם: פְּקָקָנָק.
  • גָריס. קריספי. מתאים לא רק ליין.
  • חַצְבוק. חצי בקבוק.
  • טַלְטֶלֶת. ירידת איכות היין עקב שינוע הבקבוקים.
  • יֵינָב. ענבים שנועדו לייצור יין בלבד. מונח יסוד של התחום המופיע עשרות פעמים במילון.
  • מְלוֹעֲלוֹעַ. יין עשיר ומלא גוף.
  • רב עַרְבָּב. בכיר במזקקה הממונה על ערבוב תוצרי זיקוק הכהילים ורקיחת משקאות אלכוהוליים. תפקיד קרוב: רב-רַקָּח.
  • שַעֶמֶת. מחלה שמקורה בפקק השעם.
 
BYOB

אלו מסעדות שלא מוכרות אלכוהול (בד"כ מסיבות רישוי)
ולכן מציעות לסועדים להביא את היין איתם ויש להן את כל הנדרש כדי שניתן יהיה להנות
ממנו
בד"כ גם אין "דמי חליצה"
 

החתולית

New member
המונחים בקבוצה הראשונה

מופיעים בלי המקור האנגלי או הצרפתי?
&nbsp
אני לא מתיימרת להיות מומחית יין, אבל מצאתי כמה מונחים בעייתיים בגלל חוסר דיוק, למשל עניין היין המקציף, והפקאקר, מתאים לקיץ הישראלי.
&nbsp
מצאתי כם כמה תרגומים מילוליים מדי, כמו יל"ג.
&nbsp
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי מושג, לא עיינתי במילון בעצמי. כל התוכן הנ"ל מאת ר"ר.

אני ממש לא מבינה ביינות (אני מטעם הלשון...), הבאתי את דבריו כאן כי חשבתי שיהיו מי שימצאו בהם עניין.
 
למעלה