שירשור
שבועי

Vegeterian123

New member
פסטה ביתית

אני מכין פסטה ביתית ומנסה לסגל לעצמי הרגל להקפיא חלק מהבצק המרודד, כדי שאוכל להכין כמות ולהקפיא.
יש דרך מועדפת שמישהו יכול להמליץ?
לייבש את הבצק לפני הקפאה?
או פשוט לחלק ל"קבוצות" ולהקפיא?
עשיתי ניסוי אתמול, אני מחכה לתוצאות (כרגע במקפיא), אבל אשמח לשמוע על שיטות שאחרים משתמשים בהם, בכל הקשור לפסטה, מתכונים לבצק, מתכונים למילוי קל ומהיר של רביולי, וכל דבר שקשור להכנת פסטה ביתית.
 
השאלה אם מדובר בפסטה יבשה או לא

בפסטה יבשה בדרך כלל אין ביצים והיא מבוססת רק על קמח ומים, אותה אפשר לייבש ולשמור בכלי אטום ואין צורך להקפיא.
אם מדובר בפסטה על בסיס ביצים (מה שמכונה גם פסטה טרייה הרבה פעמים) אפשר לייבש קצת ולהקפיא.
פסטה ממולאת אפשר לבשל בישול קצר , לצנן ישר במי קרח ולסנן הייטב ואז להקפיא ומתי שצריכים פשוט לזרוק לסיר מים רותחים ולבשל עד ציפה.

בדרך כלל הכנה של פסטה טרייה די זריזה ואני לא רואה סיבה לצנן או להקפיא
 

Vegeterian123

New member
מדובר על פסטה טרייה

כלומר, פסטה עם ביצים.
וההכנה לא כזאת מהירה, בהתחשב בזה שצריך לתת לבצק לנוח לפחות חצי שעה לפני שמתחילים לעבוד איתו.
השאלה היא יותר לכיוון ההקפאה, האם פסטה טרייה ולא מבושלת עוברת טוב מקפיא.
 
אפשר בהחלט להקפיא

אני מקפיא אחרי שאני מגלגל את הפסטה לצורה של טבעות ונותן לה קצת לנוח.
אם אני מראש רוצה לשמור פסטה לתקופה אורכה אני מעדיף לעבוד על פסטה יבשה ללא ביצים, בצק קצת יותר קשיח וקשה לעבודה אבל מחזיק מעמד יפה בטמפרטורת החדר.
ומניסיון- אפשר להכין גם מסה של בצק, לשים במקפיא לכמה דקות ולעבוד איתה בכמויות קטנות ואפשר כמט מייד לקבל פסטה טרייה מוצלחת
 

Vegeterian123

New member
רעיון טוב!

ה'טבעות' זה בעצם עלה אחד שמקופל כמה פעמים כמו רוגעלך, ואז חתוך?
רעיון טוב להקפיא בצורה הזו ולא "מפוזר" כמו שאני ניסיתי...
בקשר לפסטה ללא ביצים, נשמע לי בצק מאוד "קשיח", פחות קטיפתי מהביצים, נראה לי אשאר איתן :)
 
הכוונה היא לרדד ולחתוך לרצועות ואז ללפף

כמו שקונים טליטאלה מוכן לדוגמא, שיטה נוחה לשמור על הפסטה.
אני לא חושב שדף גדול כרוך יעזור לך כי לא תוכל להפשיר אותו ולחתןך אותו, כל הרעיון זה לקחת את הפסטה הקפואה ולהשתמש בה ישר
 
למעלה