ניקיתי וקצצתי ארגז משמשים והם מושרים כעת עם סוכר בדרכם להפוך לריבה.
מכיוון שזו כבר הנגלה השניה שלי החודש של ריבת משמשים חשבתי אולי לגוון עם תוספת כלשהי למשמשים.
אם למישהו יש רעיון לגיוון, אני אשמח.
אני משרה את המשמשים עם שורש ג'ינג'ר וויסקי (בן הזוג הזדעזע כשאמרתי לו שהויסקי "לבישול" נגמר). בנסיון האחרון הוספתי גם שני כוכבי אניס על שלוש קילו משמשים ויצא מהמם.
בוקר טוב,
התבקשתי ע"י חברה לעזור במילוי שאלון - הנה הבקשה:
 
שלום,
אנו שתי סטודנטיות לתואר שני בפסיכולוגיה העורכות מחקר בנושא תזונה.
נשמח אם תוכל/י להקדיש כ-10 דק' למלא מספר שאלות קצרות
תודה
רוביק רוזנטל פרסם טור חידות טריוויה על שמות מאכלים ומשקאות
קומץ דוגמאות:
מה משותף לפטר הקדוש ולמשה רבנו?
על שם שניהם יש דגים. אמנון נקרא דג סן-פטר (וגם מושט), סול קרוי דג משה רבנו (וגם סנדל).
איזה מאכל בינלאומי נקרא על שמה של אשקלון?
הבצל המעודן הקרוי ‘שאלוט’ (ובעברית: ‘אֶשלוט’), שהתגלגל לאורך הדורות משמו הלטיני ascalon, היא אשקלון.
מי ועל שום מה נקראת מסעדה צרפתית ביסטרו?
‘ביסטרו’ היא מילה רוסית שפירושה ‘מהר’, והיא נוצרה על ידי חיילים רוסיים שנהגו להיכנס למסעדות בתקופת מלחמת העולם הראשונה ולבקש שהאוכל יוגש במהירות.
למה ועל מה קוראים למנות הספרדיות המקדימות ‘טאפאס’?
‘טאפא’ פירושה מכסה בספרדית, ברבים: טאפאס; במאות קודמות נהגו לכסות את כוסות היין בפרוסות לחם מרוחות כדי שלא ייכנסו לתוכן זבובים. אכלו גם את הלחם.
מה רוצה איטלקי רעב כשהוא אומר ‘הרם אותי למעלה’?
טיראמיסו. ‘הרם אותי למעלה’ הוא משמעות שמה של העוגה המופלאה.