שירשור
שבועי

inבאלי

New member
מחפשת גיוונים לריבת משמשים


ניקיתי וקצצתי ארגז משמשים והם מושרים כעת עם סוכר בדרכם להפוך לריבה.
מכיוון שזו כבר הנגלה השניה שלי החודש של ריבת משמשים חשבתי אולי לגוון עם תוספת כלשהי למשמשים.
אם למישהו יש רעיון לגיוון, אני אשמח.
 

inבאלי

New member
תודה, חשבתי על האופציה הזו

הבעיה איתה שבעיני וניל מעמעם טעמים אחרים ולכן אני לא מתה עליו.
 

CherryBlini

New member
אולי קצת ג'ינג'ר?

טעמתי פעם שילוב כזה באיזה שוק והיה מעניין.
 
אין שום קשר בין הטעם של זרעי כוסברה ועלי כוסברה.

אז אם את לא אוהבת עלי כוסברה זה לא בהכרח אומר שלא תאהבי את הארומה המיוחדת והנפלאה של הזרעים. יש לקלותם קצת במחבת ואז לטחון במטחנה קפה. נפלא.
 
לא מה שביקשת אבל

לפחות עם חלק לעשות צטני חריף
זרעי חרדל, זרעי כוסברה, חומץ תפוחים והמון פלפל שאטה חריף
יוצא מעולה.
&nbsp
 

inבאלי

New member
תודה, בפעם הבאה אנסה

בעקבות מה שכתבת גוגלתי ומצאתי מתכונים להכנת צ'אטני ממשמשים ומפירות אחרים ואני אנסה בהזדמנות.
 

dani666

New member
לריבת תות השדה שהכנתי החורף הוספתי מעט (מעט!) חומץ בלזמי. ..

... יצא מעולה.
&nbsp
אמנם לריבת המשמש שהכנתי השבת לא הוספתי, אבל אשמח לשמוע דיווח.
 

Meirav Flum

New member
קצת באיחור אבל אולי לפעם הבאה

אני משרה את המשמשים עם שורש ג'ינג'ר וויסקי (בן הזוג הזדעזע כשאמרתי לו שהויסקי "לבישול" נגמר). בנסיון האחרון הוספתי גם שני כוכבי אניס על שלוש קילו משמשים ויצא מהמם.
 

shoosh2607

Member
מנהל
עזרה במילוי שאלון

בוקר טוב,
התבקשתי ע"י חברה לעזור במילוי שאלון - הנה הבקשה:
&nbsp
שלום,
אנו שתי סטודנטיות לתואר שני בפסיכולוגיה העורכות מחקר בנושא תזונה.
נשמח אם תוכל/י להקדיש כ-10 דק' למלא מספר שאלות קצרות
תודה

https://goo.gl/forms/mzuqunP4tjgMDapM2
&nbsp
אם מישהו יכול לעזור זה יהיה נפלא.
תודה וסופשבוע מקסים

&nbsp
* הפוסט הועלה באישור מנהלת הפורום
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
רוביק רוזנטל פרסם טור חידות טריוויה על שמות מאכלים ומשקאות

קומץ דוגמאות:
  • מה משותף לפטר הקדוש ולמשה רבנו?
    על שם שניהם יש דגים. אמנון נקרא דג סן-פטר (וגם מושט), סול קרוי דג משה רבנו (וגם סנדל).
  • איזה מאכל בינלאומי נקרא על שמה של אשקלון?
    הבצל המעודן הקרוי ‘שאלוט’ (ובעברית: ‘אֶשלוט’), שהתגלגל לאורך הדורות משמו הלטיני ascalon, היא אשקלון.
  • מי ועל שום מה נקראת מסעדה צרפתית ביסטרו?
    ‘ביסטרו’ היא מילה רוסית שפירושה ‘מהר’, והיא נוצרה על ידי חיילים רוסיים שנהגו להיכנס למסעדות בתקופת מלחמת העולם הראשונה ולבקש שהאוכל יוגש במהירות.
  • למה ועל מה קוראים למנות הספרדיות המקדימות ‘טאפאס’?
    ‘טאפא’ פירושה מכסה בספרדית, ברבים: טאפאס; במאות קודמות נהגו לכסות את כוסות היין בפרוסות לחם מרוחות כדי שלא ייכנסו לתוכן זבובים. אכלו גם את הלחם.
  • מה רוצה איטלקי רעב כשהוא אומר ‘הרם אותי למעלה’?
    טיראמיסו. ‘הרם אותי למעלה’ הוא משמעות שמה של העוגה המופלאה.

https://blog.ravmilim.co.il/2017/06/15/דר-רוביק-רוזנטל-קש-יווני-ביצי-שלג-ואיט/
 

passioneta

New member
מלא טעויות יש לו שם

מי שלא מבין בתחום מסוים עדיף שלא יפגין זאת ברבים
 

trilliane

Well-known member
מנהל
את יכולה להגיב שם ולתקן אותו, אני בטוחה שהוא ישמח ללמוד

 
למעלה