שירשור

malkatHAplakat

New member
רוצה להמליץ על גן בטבע לברית

למי שרוצה טבע אמיתי, מקום באמת מיוחד.

עינבלית

New member
אני רוצה להמליץ על תינוקות שלמים../images/Emo41.gif

אף מילה
ויש גם כאן בתפוז אז למי שרוצה טבע אמיתי- כמו שהוא נולד, מושלם ויפהפה, טבעי ואמיתי, ככה הוא יכול להישאר. שלם

../images/Emo6.gif שלום לך!

לאן נעלמת לנו? חשבתי כבר שבפעם הבאה שאני אשמע ממך זה יהיה עקב בשורה משמחת של לידה... מה קורה איתך?

../images/Emo31.gif

ואני לא חושבת שזה לעניין לפגוע ברגשותיהם הדתיים של אנשים שגולשים פה - למשל אני! ובטח יש עוד כמה! נחמד שאת לא בעד ברית, אבל זה לא המקום למחאה בנושא!

היא רק הביע דיעה

שהיא שונה מהדיעה הראשונה. היא לא פגעה והשמיצה אף אחד. חבל שדעות של אנשים פוגעות בך...

ומה היית אומרת

אם מישהו היה מביע דעה הפוכה לחלוטין? למשל, אם מישהו היה כותב - "המלצה לויתור על ברית", ותגובה מתחת היתה - "המלצה לשימור ילדים יהודים". אני בטוחה שאז היו כמה קופצים בצעקות. אבל בואי נניח לזה, זה לא הפורום המתאים.

כרמית מ.

New member
אני חושבת שזה לא לעניין

לפרסם בפורום, ובמיוחד נושא שלא קשור לנושא הפורום (קיים קשר מבחינת אוכלוסיה, אבל מבחינת הנושא). באותה מידה, אני יכולה לומר, שההודעה המקורית, פוגעת ברגשותי, כאמא שמתנגדת למילה... אני לא, כי אני לא נפגעת כל כך בקלות, בטח לא וירטואלית, אבל הודעה כזאת (=הפרסומת) בהחלט "מקפיצה" אותי.

מסכימה שזה מרגיז

אבל לצערי, לא ניתן למחוק הודעות כאלו... אין כאן מספר טלפון וזה מוגדר כ"המלצה". אני לא רוצה להיות במצב של להחליט איזה המלצות אני מוחקת ואילו לא (אני יודעת שלא ביקשת שאני אמחוק). הכי טוב זה להתעלם ולחכות שיעבור לדף הבא או שאני משרשרת את זה להודעה ישנה ואז "נפתרים" מזה. 'צטערת על אי הנוחות...

אולי זה לא לעניין לפרסם בפורום

אבל לא ראיתי שפרסומים אחרים זוכים לאותה ביקורת! ומעבר לכך, אני לא רואה איך עניין הלכתי מקובל כמו ברית מילה יכול לפגוע במישהו. אז אם את מתנגדת, זה משהו אחר. זה כמו שאני אבוא ואומר לך שפוגע בי פרסומת על לידת בית בפורום הריון ולידה כי אני מתנגדת לזה... מה הקשר? ברית כן קשורה לפורום הזה כי מדובר פה בנשים שיולדות, אם היה מפרסם בפורום של אובדן הריון זו היתה חוצפה, בדיוק כמו שחוצפה לפרסם על בגדי תינוקות בפורום כזה. אני בכלל לא בטוחה שאם היו מפרסמים פה בגדי תינוקות, עגלות, לולים, מוצצים וכדו', היית קופצת. וכמו שאת מתנגדת לברית מילה, אולי את גם מתנגדת לניתוחי אף?? אז בפורום של יופי חיצוני נניח, היית גם קופצת, למרות שזה קשור לפורום? רק בגלל שנראה לך "נורא לחתוך חלק מהפנים"??? (וגם אם תבואי ותטעני שמדובר פה בבחירה של המנותח, אבוא ואומר לך שיש על זה לחץ חברתי קשה, אז זה לא ממש בחירה חופשית של המנותח וכו'). אני בטוחה שלא! וזה מה שאמרתי לכתחילה, הפגיעה פה היא ברגשות דתיים ותו לא! אז מי שיש לה בעיה עם הדת, יש פה מלא פורומים להתבטא בנושא! בדיוק כפי שאני, אם אני רוצה להביע דעות פוליטיות או דתיות הולכת לפורומים המתאימים ולרוב גם לא עם הניק הספיציפי הזה, יש לי עוד חמש ניקים בתפוז ואני לא מערבבת האחד עם השני! וסליחה שאני מקפיצה את ההודעה כל פעם, זו לא הכוונה, אני באמת חושבת שזה לא המקום לוויכוחים בנושא הזה ואולי כדאי שבעניין הזה, במיוחד בגלל שאנחנו פורום חדש וגם פורום עם השקפה כל כך בריאה על החיים, ובגלל שיש לנו כל כך הרבה במשותף וכל כך הרבה לחלוק ביחד, אולי כדאי שזהו, שנחליט שלא לעורר ויכוחים מיותרים בנושא הזה? האמת היא שנושאים מסוג זה הרחיקו אותי לחלוטין מפורום הריון ולידה, שם כל שרשור שני היה על ברית מילה בעד ונגד (במיוחד נגד) ולא לשם כך אני גולשת בפורומים האלה!!! אז זהו! בואו ונפסיק עם זה! ואגב, היתה פה לפני כמה ימים הזמנה לקומונה דתיים וחילונים - לא ראיתי שמישהי התרגזה, למרות שזה ממש לא שייך לפורום! מקווה שההודעה הזאת תקפוץ רק הפעם וזהו. תודה.

../images/Emo178.gif איך הגענו לזה????

"מגיע לנו"- את צודקת, זה לחלוטין לא המקום לדון בכזו סוגיה טעונה, בוודאי לא כאשר ידוע שיש פה אוכלוסיה מגוונת שעד עכשיו ניהלה שיחות הרמוניות (גם כשיש חילוקי דעות, אך לפחות זה בנושא הרלוונטי). אם יש למישהו רצון להמשיך את הדיון, נא לעבור לפורום 202 (ברית מילה בעד ונגד). אני שוב חוזרת ואומרת, עדיף להתעלם מכל הודעה פירסומית שעולה בפורום, אלא אם כן היא קיבלה אישור רשמי (נדיר). יש הרבה הודעות פירסומיות בפורומים ואולי חלקן יהיו מעניינות לחלק מחברות הפורום ולכן אני לא רוצה למחוק כל הודעה (למעט מקרים של פירסומת בוטה ביותר ולחלוטין לא רלוונטית לנושא). אודה לכן על שיתוף פעולה

אורית ג.

New member
אם הבנתי נכון בפורום הזה

מותר לשים פרסומות שאין בהן מספר טלפון אבל אסור לכתוב משהו נגד ברית מילה כי זה פוגע ב"מגיע לנו" זה מאד מאד מאד מעניין

עינבלית

New member
דווקא חברי הדתיים הכי פחות נפגעו

כשסיפרנו שאין לנו כוונות למול. והכי כיבדו ולקחו את זה בשלווה. אלו שיותר נפגעים, אם אפשר להגיד שאנשים אחרים צריכים בכלל להפגע מצורת איבר המין של ילד לא להם- הם חילוניים שעושים זאת "מטעמים חברתיים". כך או כך לא ניסיתי לפתוח דיון, ובוודאי שלא לפגוע באף אחד. פשוט כנגד פרסומת למקום לברית מילה, הרגשתי צורך בקונטרא- פרסומת ל"אף מילה"
ולמבשלת- היום התל"מ, אני עודני כאן, מחכה. אין כבר צירים, מקסימום צירצורים פה ושם. העובר מוערך ב2.800 ק"ג, יש לו כנראה עוד הרבה מרחב לגדול אליו וטוב לו בפנים. מבחינתי- זה משאיר לי עוד זמן לפעילות. העפתי את הבייביסיטר שלנו אחרי שבנוכחותי היא צעקה על בתי מאחר ובתי, גמולת חיתולים טרייה יחסית-3 חודשים- ביקשה ללכת לעשות פיפי ולא עשתה כלום. אז אותה כבר לא אזמין לעזר, אבל זה כנראה בא בזמן. וחוצמזה, אמא שלי ומיילדת קונבנציונלית שהיא חברה של אמי- לוחצות עלי בלחץ פיזי מתון לקבוע תאריך וללכת לקיסרי יזום. רק מזה אני מתעצבנת, מה שלא תורם לכלום.

../images/Emo24.gif

חוצפנית הבייביסיטר הזו... טוב שהעפת אותה! אז מה, תשאירי את הילדה אצל סבא/סבתא? למרות שנשמע לי שסבתא קצת מעצבנת- קיסרי יזום? על שום מה ולמה? לפי המשקל של הקטן, אולי באמת טוב לו בפנים והוא רוצה עוד קצת לגדול. בכל מקרה, המון הצלחה ואשמח לשמוע עידכונים

שָׂרָה

New member
במקומך הייתי מנתקת את הקשר

שאמא והמיילדת יחכו עד לטלפון המזל טוב. אם הן מטלפנות, אל תרימי, יותר טוב אפילו תנתקי את הטלפון, ותשאירי הודעה: אני נחה עכשיו... לא, עוד לא ילדתי, אבל אני צריכה שקט אז כאשר יהיו בשורות טובות תדעו מזה כבר.. ביי! לא, אני לא רוצה ביקורים, אני צריכה שקט!!!!!" זה ירחיק נודניקים כולל אותן.. ושאלה: באמת למה הם רוצות שתעשי קיסרי יזום?

למעלה