שירתתם במילואים במלחמה?

טשאפק

New member
שירתתם במילואים במלחמה?

יש בכנסת כמה אנשים שממש מחכים לטלפון (או דוא"ל) מכם: הועתק והודבק מאתר הכנסת : לקחי המערכה בלבנון, שימוע לחיילי המילואים ועדת החוץ והביטחון של הכנסת מביאה לידיעת הציבור כי בימים אלה הוועדה מקיימת תהליך של הפקת לקחי המערכה בלבנון קצינים וחיילים שגוייסו לשירות מילואים בתקופת המערכה ומעוניינים להופיע בפני הוועדה מוזמנים לפנות בכתב בדוא”ל: בכתובת [email protected] או בפקס - 02-6753100 או בטלפון - 02-6753123 רישום הפניות יסתיים ביום שלישי, י”ח בתשרי התשס”ז (10 באוקטובר 2006) .

Fasz

New member
מרוב וועדות לא רואים את המסקנות

מבקר המדינה בודק, וועדת וינוגרד בודקת, המילואימניקים הקימו "וועדה עממית" לבדיקת האירועים, ועכשיו גם ועדת החוץ והביטחון נכנסת לתמונה? אז המסקנות של איזה גוף ממשלתי, ייושמו לאחר מתן התוצאות?

"המילואימניקים"..

כפי שהם קוראים לעצמם.. הם לא יותר מקבוצה שמורכבת מאנשי מילואים.. בעזות מצח הם מבקשים לדבר בשמם של כל אנשי המילואים.
רובם, ד"א, משרתים תחת אותו מפקד.. מלינים על אירועים שהיו בשליטתו, תוך דרישה להתפטרות קברניטי המדינה. דוגמא מצויינת לכך, כבר הבאתי בעבר - הם אינם מבחינים בין טעות ברמה הפיקודית, לזו המדינית. הם מביישים את המעמד ואת הזכות. זו דעתי.

בלי קשר לשאר התוכן..

המשפט הראשון הצחיק אותי- "המילואימניקים כפי שהם קוראים לעצמם...הם לא יותר מקבוצה שמורכבת מאנשי מילואים" לגבי השאר, בגדול קבל
אם כי יש מקום למתוח ביקורת ענינית על המחדלים המבצעיים והפיקודיים.גם אם הם לא הנציגים של כל אנשי המילואים, גם להם שמורה הזכות לביקורת ואני חושב שהביקורת שהם מפנים יותר בונה מאשר הורסת.

../images/Emo45.gif ביקורת זה מבורך

כשאתה יודע על מה אתה מלין ומה אתה מבקש לבקר.. עד עכשיו לא שמעתי ביקורת בונה אחת.. ואפילו לא עניינית. אתה מוזמן לבקר בFLIX ולראות את הסרטונים שהם העלו. הם מלינים של על שגיאות ברמה של המג"ד ומאשימים את אולמרט, למען השם.
בנוגע למשפט הראשון - אם תקרא בעיתון.. "הימניים", או "הליכודניקים", או "הנתניתיים", אומרים כך וכך.. זה יהיה בסדר? ממש לא! שידברו בשמם.. לא בשם "אנשי המילואים".

אם זו הביקורת,

ומי שמעלה את הסירטונים בFLIX מייצג את הלך הרוחות והביקורת של אנשי המילואים הרי שהיא אינה ראוייה, עליה להאמר בפני עצמה ללא כלל המסקנות והתובנות שלוו את הביקורת, בניהם הקריאה להתפטרותם של חלוץ פרץ ואולמרט. נשאיר למיכה לנדנשראוס ולועדות הבדיקה של צה"ל ואולמרט את העבודה להגיע לתובנות אלו. עם זאת קצת קשה לי להאמין שכ"כ הרבה אנשים מלינים על שגיאות ברמת מג"ד. קצת קשה עם העובדה שכ"כ הרבה אלופים קוראים לחלוץ פה להתפטר, אתה צריך להסכים איתי שיאפה שהוא המערכת של ממשלה
פיקוד בכיר בצה"ל
מפקדים בשטח
לוחמים- לא דפקה טוב. או שיש כאן כשל של הפיקוד הגבוה של צה"ל/הממשלה והקבינט, או שהרבה מאד מג"דים שגו כך או כך יש מקום לבדיקה רצינית. בנוגע למשפט הראשון, הבנתי את כוונתך והיא ברורה לי עוד מדיונים קודמים, הניסוח הוא זה שהצחיק אותי
מקווה שלא נעלבת. אגב לאן נעלמה החתימה הישנה?

Fasz

New member
בסך הכל עקבתי אחר הז'ארגון

המופץ באמצעי התקשורת. אין זה סוד שאנשי מילואים רבים לא היו מרוצים ממהלך העניינים במלחמה, אך אני נאלץ להסכים עם דעתך כי המילואימניקים הנ"ל, אינם מהווים ייצוג כולל ומושלם לכל שכבת מתגייסי המילואים; ולבטח- שלא מיצגים הם את דעותיהם של המילואימניקים כקולקטיב. רק ציינתי שהם - המוחים מקרב אנשי המילואים, הקימו וועדת חקירה עממית, זה הכל

trigotrigo

New member
ייאמר חבל ענק

שהם לא עושים את הביקורת הזו ביחד. יכול לצאת מזה כל כך הרבה טוב.

למעלה