שיר אהוב מ...Songs of Leonard Cohen

dor307

New member
שיר אהוב מ...Songs of Leonard Cohen

Suzanne
Master Song
Winter Lady
Stranger Song
Sisters Of Mercy
So Long Marianne
Hey, That's No Way To Say Goodbye
Stories Of The Street
Teachers
One Of Us Cannot Be Wrong
ולמה כמובן...

dor307

New member
Hey, That's No Way To Say Goodbye

אני אוהב איך הקול של לאונרד והמנגינה כמעט לא מתנגש ..כיאלו זה הולך בטורות. אני מאד אוהב את הקול הדקיק שנשמע לפעמים ברקע...כ"כ שונה מהקול העמוק של לאונרד. בכלל השיר נותן לי הרגשה של הלקברי פין. כל זה מכעט גורם לי להתעלם מהמילם,הטריגיות מעט,אני יודע שזה (סוג של) שיר אהבה..אצלי זה יותר שיר זיכרון(בחיים הארוכים שלי חחח) לילדות,לסבתא שלי(מתה כשהיתי בן 5).

איך אפשר?

אין באלבום הזה שיר שהוא פחות ממושלם. ובכל זאת - MASTER SONG - בגלל המיסתורין בקול שלו ובמילים שניתן להבין ביותר מדרך אחת, שיר שמעביר בי צמרמורת ביחוד ב- His body is a golden string that your body is hanging from His body is a golden string my body has grown numb אני גם חושב שאני אוהב אותו יותר גם כי הוא קצת פחות מוכר. בשיר גם המזכיר את הספר של כהן "מפסידנים יפים". אבל יכולתי גם לבחור בכל שיר אחר מהאלבום הקסום הזה.

Ziga

New member
בהחלט קשה לבחור.

אבל.. נראה לי שSisters of Mercy. הסיבה - כמו רוב האלבום - השיר הזה פשוט מעביר בי תחושה של חורף, תחושה קרירה וכחולה-לבנה-כסופה שמעבירה לי רטט בכל הגוף, ומרגיעה את כל חושי. נוסף על כך, הנגינה, בייחוד בהתחלה, מדהימה כ"כ. ומשתלבת בצורה כה יפהפיה עם קולו המדהים של לאונרד. וגם השיר הזה כ"כ מזכיר לי את התקופה שבה רק התחלתי לשמוע את לאונרד כהן, זה היה אחד השירים שלו ששמעתי. ובאותו מקום נמצא גם השיר Teachers. מסיבות מאוד דומות. אם כי שמעתי אותו רק בזמן יותר מאוחר, אבל הליריקה שלו כ"כ ריגשה אותי, כ"כ הרבה פעמים. אבל יש לציין שזה אחד האלבומים האהובים עליי ביותר, ואין בו שיר שאני לא אוהב.

csco

New member
יש לי שני שירים

So Long Marianne וWinter Lady שני שירים שונים לחלוטין כל אחד טוב בדרכו שלו. הפור נפל הפעם על Winter Lady בגלל ההזדהות גבוה יותר עם המילים של השיר

למעלה