שיר בלל ללביבה

שיר בלל ללביבה

שיר הלל ללביבה
מתלבבת הלביבה ,
מטוגנת היא ונאכלת כשהיא חמה,
ממה היא עשויה המתוקה?
זה ברור, מתפוחי אדמה.
אפשר בתוספת גזר שמגורר במגרדת דקה, או בטטה כתומה
וזה לא רק ליופי ולחן אלה גם טעם חדש מתקבל להנאה,
והביצה, כמובן לא נעדר מקומה ,היא נטרפת ומוספת לקערה,
כי אחרת איך יתאחדו כולם תחת השם לביבה?
ואז הבצל במגרדת מתגרד ,פה העיניים דומעות ואומרות:
די, אני עייפה טגני אותה במהרה מחכה כבר להיאכל בארוחה.
לטעם מוסיפים כמובן, פלפל ומלח כי בלי זה לא טעימה הלביבה.
לעידון ולאוורור כף קמח תפוחי אדמה.
ועכשיו רבותי למחבת ,לשמן שרתח,
אחרי דקות מספר , שחומה כבר הגברת, כמו עברה שיזוף וטעם לה נהדר.
על מפית לבנה היא מונחת וכבר מוגשת על צלחת.
אה, היא נהדרת ממש טעימה ומעודנת.
אבל נשאר נושא אחד לא פטור-מדוע שמה לביבה ולא צורת לב לה?
והתשובה שלי היא-
אולי כי היא נעימה, טעימה ולבבית.
ואולי, כי נעשית היא מכל הלב למי שאוהבים
 
למעלה