שיר ברזילאי - נשמתי עצובה

HAMAMI

New member
שיר ברזילאי - נשמתי עצובה

בוקר טוב! לאור הפצרתה של מלאך בודד לשתף אתכם בקטעים יפים אני ``מזהיר`` אתכם כי באמתחתי עשרות ואולי מאות ספרים וציטוטים השמורים עימי ואני בטוח שיעניינו אתכם. טוב לענייננו, לפני מספר שנים למדתי פורטוגזית מספרים ששלחו לי מכריי מברזיל. באחד מספרי הלימוד משך את תשומת ליבי שיר מוזר הכתוב בשפה הפורטוגזית תרגמתי אותו לעברית וזה מה שיצא: נשמתי עצובה כמו דינדון הפעמון כמו מת הבוכה על קבר קר: מתוקה וכואבת במקדש ההמנון כמו תפילה בשקיעתו של יום. אם תחלוף סירה עם מפרשים רופפים נשמתי תלך אחר הים הגדול: ושעות ארוכות תלווה את חזרתן של הסנוניות החותכות במעופתןאת האויר. לפעמים,מטורפת,מלווה במחשבה אבודה. נשמתי עצובה נשארת ריקה לשווא, ממש כמו עלה שייבש בשמש רגוע! הצף במימי מפרץ רגוע! כמו גלגל סובב בוכה היער מתעורר עם אור ראשון של שחר. נשמתי בוכה ללא הרף בוכה על חלומות נושנים אומרים שישנם הנאות במרוצת השנים! רק אני אינני ידעתי את התענוג הגדול - מסכן ונלעג,טיפש וטועה איבדתי את החיוך - נשמתי עצובה! אני לא בטוח שהשיר מובן דיו אולם אני התאהבתי בו מקווה שגם אתם שלכם אורי

saharur

New member
אתה לא צריך ``לאיים``

זה היה נפלא ותמשיך באיומייך..

HAMAMI

New member
תודה על הכל

אני מודה לכם על המחמאות והקריאה הדבר מחזק את ידיי ומבטיח אני לכם כי אמשיך במלאכה תודה אורי

מקווה שלא ימאס לך ממני היום :)

לא יכולתי שלא לצחוק למראה פיסקת הפתיחה שלך... מפני ש... עכשיו תורי להזהיר כי התחייבת, ועוד בכתב, לשתף אותנו בעשרות או מאות המלצות, ציטוטים או כל דבר אחר מהספרים שהינך שומר עימך !!! וכמו שהבטחתי מחמאות :) המממ... לצורך זה אני אגלה לך סוד לחלק מהמשתתפים פה, שאני מזדהה ומתרגשת משירתם או מכל דבר אחר שהם מפרסמים בפורום זה אני פותחת קלסר וממלאת אותו בעונג בל-יתואר בהודעות של אותו כותב או אותה כותבת עכשיו גם לך יש קלסר ! בעקבות ציטוטיך גיליתי כי הינך איש רגש ואני מאוד מעריכה אנשים כאלה גם לך נפש מופלאה המתרגשת מסיפור, משירה אני שמחה מאוד שאדם נפלא כמוך לוקח חלק בהווי היומיומי שלי ובאשר לציטוט, לשיר... פשוט נפלא, אהבתי בו כל מילה במיוחד את המשפט הראשון - ``נפשי עצובה כמו דינדון פעמון`` משפט אחד, חמש מילים וטמון בו כל כך הרבה רגש, כל כך הרבה יופי תודה לך אורי תודה ! ענבל

HAMAMI

New member
תודה מלאך בודד

שלום למלאך בודד! אני מבטיח להפסיק את ``איומיי`` ולממשם .חכו חכו אתם עוד ``ת`שמעו ממני`` . להודות על האמת חששתי בתחילה להשמע טרחן זקן ורגשני אני אוהב לחיות כל הזמן בנוסטלגיה למרות גילי ה``מופלג`` 37 . אני אוהב ושומע רק מוסיקה של שנות ה 50 וה 60 . מעריץ נלהב של אלביס פרסלי, אוהב סיפורי עמים ישנים וסיפורים על המיתולוגיה היוונית וכמובן האופרות שנכתבו בעקבותיהן, אוהב להתרפק על העבר ומוצא את נחמתי בספרים ישנים שאני משיג- ולא מתבייש לומר גם במזבלות וגם בשוק הפשפשים. כן,כן זהו מחיר האהבה לספרים ישנים ונוסטלגיה בכלל. טוב לאחר פרץ הרגשות הזה אני חייב לרוץ לעבודה נשתמע אורי

למעלה