שיר השבת-"וזכינו"

שיר השבת-"וזכינו"

אז רוב חברי הפורום בחרו בוזכינו, נא לומר איזה לחנים של זה אתם מכירים וכן איזה זמרים שרים וכן איזה וזכינו אתם הכי אוהבים, שבת שלום ומבורך.

אם כך...

עניתי בשירשור הקודם אבל הנה התשובה גם כאן:- אני מכיר כמובן את הביצוע המרגש מאוד של אבריימלה פריד (נדמה לי שהלחין יוסי גרין אבל לא בטוח ואם יש לי טעות אודה מראש על תיקון טעותי). אני מכיר כמובן את הביצוע של יידל ורדיגר (לא זוכר מי המלחין ומי המעבד ולא מצאתי את הקלטת למרות שזכור לי שיש לי בבית) , אבל אני לא כל כך אוהב את הביצוע הזה. הביצוע (וגם הלחן) שאני אוהב ביותר הוא דווקא של דדי גראוכר לפי הלחן של ישי לפידות והעיבוד של משה לאופר. אם אני זוכר נכון זה אחד הלחנים הראשונים של ישי לפידות ולטעמי אחד המוצלחים שבלחניו.

את וזכינו של פריד...

הלחין יוסי גרין כמובן חבל שגל פז לא משקיעים באיכות של הדיסקים הישנים שלהם כי אותו דיסק שמופיע בו השיר וזכינו נקרא זה הזמן והוא באיכות ממש גרועה, תקנו אותי אם אני טועה.

asaf2000

New member
"זה הזמן"

האלבום יצא ב 1982, 6 מתוך 10 השירים שבו הם לחנים של יוסי גרין. ואל תחשבו שאני כזה גאון הכל מהאתר הזה: http://www.mostlymusic.com/albumdetails.asp?albumid=2527

אתה צודק

פשוט לקחו את התקליטים הישנים והדפיסו דיסקים בלי להשקיע בניקוי ושיפור איכות וגם לא השקיעו בתוית וברישום הזכויות. חבל.

אין הרבה וזכנו

עוד אחד שמצאתי הוא של שלמה כהן שהלחין כמדומני הפיצבורגער או הפרימישלאנער. ויש גם וזכנו של פרימישלאן נדמה לי.

asaf2000

New member
עוד "וזכינו"

אכן 'וזכינו' של פרמישלאן מתוך קלטת שנקראת "דידים רוממוך בשירים קדמוך", מכיוון שלא כתוב לחנים על השירים אני מניח שזה לחן של הרבי. "וזכינו" אברומי פלאם מתוך הדיסק "הדרן", דווקא שיר מוכר. בחיפוש של מוסטלי-מוזיק יש עוד כמה "וזכינו" אבל כולם באותו לחן כמו בדיסק של אברהם פריד.

מתנדב

New member
גם אני מצביע עבור השיר וזכנו

של פרימשלאן, זה שיר יפהפה, ואני שר אותו הרבה בשולחן השבת

וזכינו של פרמישלאן...

הלחין האדמו"ר וכמובן שהסולן הוא אברמי רוט וזה שיר מאוד מאוד יפה.

שיSY

New member
אולי

כתבו את זה כבר, אבל יש ב"אוף שימחעס 3" שיר שאורכו 6 דקות, הזמר אוהד מושקוביץ מסלסל שם בקולו הנפלא, פשוט ביצוע יפה.

לא כתבו את זה...

וזכינו של להקת אוף שימחעס שזה קאוור לוזכינו של פריד, השיר מעובד במוזיקת עולם מדהימה וקולותיו של מושקוביץ מדהימים באותו שיר.

למעלה