~שיר השבת-קא ריבון~

~שיר השבת-קא ריבון~

א. קודם כל שכל אחד יגיד איזה קא ריבון הוא מכיר שיש (מי שר ומי הלחין) ב.שכל אחד יגיד איזה לחן של קא ריבון הוא הכי אוהב.

רסיסים

א. שטרייכר מתוך הכל שרים זמירות שבת. עיבוד של סוקי ברי. ב. שטרייכר מתוך מזמור לדוד עם בנו דוד. עיבוד גף הורביץ. ג. בן דוד מתוך משיח. לחן גרין עיבוד מונה. ד. בן דוד מתוך כולנו יחד, לחן ויזניץ עיבוד מונה כמדומני.

אבל תכלס

במקור הוא מתחיל בקה ריבון. זה שורדיגר קיצץ זה לא קובע שם חדש "רברבין".

בדיסק כתוב רברבין...

דרך אגב קא ריבון של מורדכי זה יצירה אומנותית גדולה וכל בית בשיר זה לחן בפני עצמו מה שאומר שהוא ביזבז שלושה ארבעה לחנים על שיר אחד.

הגדרה נחמדה

ואת הקרדיט יש לזקוף כמובן למלחין הגדול ביותר שקם לעם היהודי מאז הלווים- יוסי גרין. רק חבל שפריד לא ביצע את זה.

דוקא חבל היה אם פריד היה..

מבצע את זה, אגב אתה בטוח שגרין הלחין ולא מרדכי בן דוד.

התכוונתי שבטוח...

שגרין הלחין את זה לבד, כי אני חושב ששתיהם הלחינו כל אחד חלק מהיצירה האומנותית שכוללת שלושה לחנים.

טוב

אז תעדכן את מאגרי המידע שלך. את השיר קה רבון מתוך משיח הלחין בלעדית יוסי גרין.

א. 1. מ.ב.ד מתוך אוהבי...

השם 2.מ.ב.ד מתוך משיח לחן של ורדיגר עצמו 3. רגש מתוך רגש שבת לחן של הרב שמואל ברזיל 4.שטרייכר מתוך חברים שרים זמירות שבת 5. שלמה קרליבך לחן שלמה קרליבך (אותו לחן יש גם למילים של לכה דודי) 6.שלמה כהן לחן ר` חיים בנט מתוך דיסק שירי השבת של ר` חיים בנט. ב. אני בוחר בקא ריבון של מרדכי בן דוד מתוך משיח.

הערות

1. כפי שכבר ציינתי, במשיח זה לחן של גרין ולא של בן דוד. 2. באוהבי השם זה לחן של בן דוד.

asaf2000

New member
אהא!

של חסידות פיטסבורג מתוך "להודות ולהלל", והוא גם הכי יפה!

איך שכחתי אותו...

קא ריבון של חסידות פיטסבורג שהסולן שם הוא ילד הפלא לשעבר עמית ליסטוונד.

טעות

אין קה ריבון של פיצבורג שהסולן שם הוא עמית ליסטונד עד כמה שאני זוכר. אתה מערבב בין זה לבין "למקדשך" של נדבורנא שם אכן ליסטונד הוא הסולן יחד עם מנחם קליין.

מתנדב

New member
אמת קומבינטור צודק....

ובכלל לא נראה לי שעמית ליסטוונד שר באלבומים של פיטסבורג... לפיטסבורג גם ככה יש להם זמרים מעולים ללא עמית ושות'...

למעלה