שיר השירים!

שיר השירים!../images/Emo79.gif

בוקר אור לכולם, אני רציתי להמליץ בחום, לכל חובבי השירים, ולמעשה לכל באי הפורום... לקרוא את שירו הנהדר של יובל אבני - "שיר אשיר בשמש". מה אתה אומר? לוקח או לא לוקח? קצת קשה לי להעביר את המסר, אבל אני חושב שהשיר הזה, מלבד העובדה שהוא מלא ביופי, מצליח להוכיח שני דברים חשובים: 1. את עושרה הלשוני של השפה. 2. את כישרונו הרב של יובל בי זה הצליח לגעת.

נווה מדבר (סונטה) מוקדש לירוקי שלנו

En la oazo de mia dezerto Sur miajn florojn falas plorogutoj Sed jam sekighis miaj larmoputoj L´amikoj min forlasis sen averto Ja malgrau mia richa vivosperto Pri amo chiam restis mi rekruto Sensone kushas nun mia liuto Ghi jam ne ludas en la amkoncerto La floroj velkis; ili senkoloras Kaj malgrau ke min premas la malpleno La vundoj de la amo ne doloras Mi sentas min tute sen aparteno En la dezerto floroj ne plu floras Kaj min chirkauas nur profunda spleno Shamgarul

שיר אהבה (לאוהבים ולמפקפקים)

Mi amas vin, sed diru al neniu Mi volas ke nur vi chi tion sciu Ke inter ni ghi restu en sekreto Neniu ghin damaghu per enketo Al vi mian fidelon mi proponas Elkore ampromeson mian donas Redone mi vin petas nur rideti Kaj mian ampoemon ne forjheti Sed se vi mian amon reciprokos En mia kor´ teneron vi elvokos Vi faros min la plej felicha viro Kaj mi vin amos ghis la lasta spiro

זיו חן

New member
אולי השיר (סונטה) קצת יומרני לפורום

שלום לכולם. אני זיו ומלא רצון לדעת אספרנטו, לדבר, לכתוב ולקרוא. הסונטה נקראת ונשמעת יפה, אבל ההתעלמות הגמורה ממנה מעידה שהיא קשה לעיכול. יובל, נסה במקום אחר.

למה אתה סונט במחבר הסונטה?

ל"זיו חן-יובל גלעד", שמתעניין באספרנטו אך חושש ששיר כזה אינו מתאים לפורום זה: אינני מסכים איתך! אני דובר אספרנטו ("אספרנטיסט"- Esperantisto") ומאד נהניתי מהשיר. באמת! אמנם,לא הגבתי, כי רובנו לא מגיבים לדברים מוצלחים אלא אולי ממהרים להגיב לדברים שלא נראים לנו. ביקורת (ולעיתים ,קטילה") היא תחום אהוב על רבים מאיתנו, לצערי. אני מבטיח לך ששיר זה כן מתאים לפורום זה. לדעתי הפורום מיועד גם למי שיודע אספרנטו היטב, גם למי שלמד אותה רק לאחרונה או שלומד אותה כיום וגם לחברה´ כמוך, שרק מתעניינים באספרנטו מבחוץ ("חוצנים"...). שיר זה מתאים לכל אלה. גם למי שאינו יודע אספרנטו בכלל: בגלל הצליל היפה שלו, בגלל החרוזים והקצב וגם... בתור אתגר ל"חוצן", שבוודאי מנסה להבין-לנחש את המשמעות של המילים, ומצליח חלקית, כנראה...

זיו חן

New member
יובל אבני הוא משורר בנשמה

אמנם כן, אבל לפי סטנדרטים אמנותיים של שירה מודרנית, אבד עליו הקלח של התירס. ולדעתי, הוא לא סתם רוצה להרשים אנשים, שמכירים אותו וגם כאלה שלא. זיו

זיו חן

New member
אין מקום לשניים על עמוד חשמל

אספרנטו זה לא משחק אינטלקטואלי למעמד הביניים. זה דבר רציני, הדורש התמסרות מלאה לכל החיים, אחרת באמת אין טעם להכביר מלים על היבטיה השונים. זה לא אומר שאין באספרנטו הומור (יש ועוד איך). אוסיף עוד שלא כדאי לעלות על בריקדות כדי לאלץ את החרשים לשמוע נגד רצונם. זיו חן

האם באמת אבד עליו הכלח?

אדון זיו (החמה? או הלבנה? או ירח עצוב?), למה לדעתך אבד הכלח על שירה מחורזת? האם לא שמעת שיש היום שיבה מסויימת לשירה זו? האם לא קראת על המשורר העברי דורי מנור, למשל? הוא מצפצף על השירה ה"מודרנית" הקשקשנית (מילה אחרונה זו היא תוספת שלי...) ויוצר בחרוזים. הוא תרגם ליברית (אופרה) שלמה בחרוזים וזכה להצלחה רבה. ידידנו יובל כותב שירה נפלאה בחרוזים, בסגנון הישן והטוב. הוא לא היחיד בעולם האספרנטו שכותב כך. אני, למשל, ממש לא נהנה מהשירה הקרויה "מודרנית", ואני מתמוגג משירה עם חרוזים. לדעתי אנשים רבים חושבים כמוני, כמו שאנשים רבים נהנים יותר מתמונות לא-מודרניות בתערוכה. הם פשוט לא מודים בכך... בברכת חרוזים לשבת, יוסף.

interDist

New member
ה-CD החדש יעזור לך

זיו (או אסף, איך אתה מעדיף?
) - אתה מוזמן לפנות ל-sagxulo לקבלת דיסק עם קורס אספרנטו ב-ח-י-נ-ם (כולל עזרה אישית ותמיכה) מומלץ בחום. בנוסף, אם אתה לא אוהב ללמוד לבד - יש לנו (נפתח לפני שבועיים) קורס ערב לשפה הבינלאומית בתל-אביב, כל יום שלישי. עדיין לא מאוחר להירשם!

והתנ"ך../images/Emo35.gifלא יומרני מדי../images/Emo35.gif

אני אישית מאוד מעריך את שירו של יובל ואת כישרונו. אני חושב שאין מקום לדיון אם הוא יומרני מדי לפורום או לא. קחו לדוגמא את התנ"ך באספרנטו - שמופיע במומלצים. על התנ"ך אף אחד לא אמר שהוא יומרני מידי (למרות שגם הוא כתוב בסיגנון שאולי "אבד עליו הקלח של התירס":). יכול להיות שהגישה כלפי השיר נובעת מכך שהוא כתוב בהודעה - אם זה היה מצוי בקובץ מומלץ שמצוי בגלריה - האם גם אז זה היה יומרני מידי? או לחלופין - אם התנ"ך באספרנטו היה מוקלד בהודעה של יובל ומוצג כיצירה שלו - האם התנ"ך כן היה נחשב ליומרני מדי עבור הפורום? אני מעוניין בתשובות כנות - כי: 1) לפי התשובות ניתן למצב את הפורום. 2) מה לעשות - יש אנשים שדעתם שונה משלי
שלכם - עולה ירוק.

שיר הרס, סליחה- שיר ערש

,Lulan kanton kantu ni `Dormos ni en harmoni La tempesto fajfas jam En As^dod kaj en Bat-Jam Eble morgau` la forumo .revekig^os en kvorumo Post ripozo de vendredo (!g^i vivig^os (jen la kredo

למעלה