שיר חדש, דעתכם -

גוזלה

New member
תמהה:

האם ניתן לשאול על רגש, האם הוא אמיתי?? אחרי הכל, הרגש לא מופשט. אם כך, הוא לא אמיתי??? אבל הוא קיים. כולנו יודעים שהוא קיים. האם ניתן לחשוב על רגשות כמו אהבה וכמיהה כקווים מקבילים?? אני הייתי מציירת אותם כשני קווים שמפותלים זה בזה. אז כן, כמיהה קשורה לאהבה, אבל לא כשני קווים מקבילים, אלא האהבה היא הבסיס לכל מה שצומח עליה. לגבי השורה האחרונה של דבריך, לא ממש הבנתי למה התכוונת: האם הוא גורם להרגיש?? או שהתכוונת ל: אלו תחשוות השיר מעלה?? בכל מקרה, מסכימה איתך לגבי העובדה שהשיר לא רגיל- וזה נפלא שיש לפראן את הסיגנון המיוחד הזה שלה...!!!!!

nur5

New member
כמיהה

הכמיהה מביאה לרצות להבין להגיע לשאוף לגעת באהבה. הכמיהה היא כ "כוח הנבט" אשר ימצא את דרכו אל האור ויהי מה.

f r a n

New member
שיר חדש, דעתכם - ../images/Emo92.gif

בוקר--- השכוי מעירני, בשם הגעגוע קורא בשמך... צהרים--- גועש בי אותו החלק שבך, שלי. ליבי לוחש אל אוזנך... ערב--- נחשול של געגוע סוחף בכמיהה לראותך. לילה--- [משתוקקת אליך] אלטף צוארך הענוג כפורטת על מקלדת הפסנתר. תשמיעי נגינות נפלאות של עונג עילאי ואושר ואדע - זו האהבה. אשמח לקרוא דעתכם והצעותיכם לשם מתאים

גוזלה

New member
רוצה להגיד רק ../images/Emo51.gif ולחבקך...

הצלחת, שוב, לגעת עמוק עמוק בלבי.

מורן א

New member
"אהבתי לך"

אהבה סוחפת, מרגשת, נמצאת ולא נמצאת, משתוקקת, לוחשת, מחפשת, מנגנת ולא מרפה, בוקר. צהרים וליל. מקווה שתאהבי כך, תמיד. מורן

nur5

New member
שם ../images/Emo13.gif

אפשר להוציא את שלושת המילים ולהשתמש בהם כשם לשיר "נחשול של געגוע " געגוע:כמיהה,כסופים,תשוקה עזה לראות מישהו או להיות בקרבתו. (אבן שושן) ההמתנה ,המחשבות,הדמיון,החיוכים הבילתי נישלטים הופכים את זמן ההגעה לאפשרי, עטוף ברכות .

f r a n

New member
נור ,

אהבתי את השם, מאוד! אהבתי שצטטת את אבן שושן מילה חזקה געגוע מקפלת בה המון עוצמה ורגישות השיר בינתיים לבש צורה נוספת אולי... אפרסם

f r a n

New member
נחשול של געגוע

נחשול של געגוע ************** הבוקר--- העירני השכוי, בשם הגעגוע קרא בשמך ...... בצהרים--- געש בי אותו החלק שבך, שלי. ליבי לחש אל אוזנך אהובתי אינך שלי. לעת ערב--- נחשול של געגוע סחף בכמיהה לראותך.. ענני כיסופים מילאו שמיים יוקדים שוקקים אליך. ובלילה--- חפצה ללטף צווארך הענוג כפורטת על מקלדת הפסנתר. מתאווה לשמוע נגינותייך הנפלאות נעימות עונג עילאי ואושר ולדעת - אהבתך האחרת. מה דעתך, כעת, נור? מה דעתם?? אשמח לקרוא תגובותיכם

גוזלה

New member
השם מקסים!!!!

ולגבי שאר השינויים: התוספות שהכנסת לשיר, התמונות הנוספות מדהימות לפי דעתי!!!! פשוט מדהימות!!! שוב אני מוצאת את עצמי מפליגה בדמיוני אל תמונות של שמיים... עננים-- של ריחוף בהם.... השינויים שהכנסת לשיר בעצם השאירו את השיר עם אותו השלד של הגירסה הקודמת, אולם השיר הזה הוא שונה לחלוטין מהשיר הקודם, בעיקר בזכות הסיום שלו: "... ולדעת- אהבתך האחרת." הסיום הזה מביא תחושה של דיבור ממקום אחר, מצד אחד כל העוצמות של השיר.... כל תמונות האהבה שאת מעבירה ומציירת, כל הזמן הארוך.... ומצד שני, "לבי לחש אל אוזנך אהובתי אינך שלי" אולי השלמה עם משהו שלא יכול לקרות?? אולי חלק מהנסיון שלנו, כבני אדם, לשכנע את עצמנו בדברים שקשה לנו להחליט לגביהם..... והסוף, מדגיש את החלק הזה-- הרצון לדעת את "אהבתך האחרת". הרצון האמיתי להפוך את מערכת היחסים למשהו אחר-- של יחסים אחרים-- עם אהבה אחרת, שלמה, ממשית. למרות שהרצון הזה, הוא לא תמיד מה שבאמת מרגיש..........! אני חושבת שהשיר סוחף, כתוב נפלא!! יפהפה, מקסים ונוגע...!!!!!! עוד.....!!!!!!!

nur5

New member
נחשול של געגוע

גירסה זו (השניה ) של השיר חזקה בעוצמתה התאור הכנה והאמיתי של הרצון להיות באהבה מבלי להסתיר דבר בגוף ,בנפש ובנשמה . (עוצמת המילים שחלחלו לתוכי לאחר קריאת השיר השאירו בי תחושה כל כך חזקה , "פגז".)

גוזלה

New member
דעתי:

ראשית מאוד מצא חן בעיניי רעיון התקדמות עם הזמן-- המעבר מהבוקר, לצהריים, לערב וללילה, יוצר תחושה של מעבר, של המשכיות... של מחזוריות-- והעניין מעצים את את עוצמות האהבה שמשודרת דרך המילים הענוגות כל כך! "השיכוי מעירני, בשם הגעגוע קורא בשמך..." "נחשול של געגוע סוחף בכמיהה לראותך" "גועש בי אותו החלק שבך, שלי." הפריטה, הלחישות, הנגיעה ובסופו של דבר הידיעה-- יש לך יכולת מדהימה לצייר במילים..!! התמונות רצות במראשי ואני מוקסמת מהן שוב ושוב...!!! את מצליחה להעביר דרך מסך המחשב-- שהוא מכשיר כל כך חסר מונוטוני, אוטומטי, שהוא מכונה-- כל כך הרבה רגש... וזה מדהים אותי שאת מצליחה להעביר את הרגש הנפלא הזה שמיף אותך במילים!!!! ללא ספק, הכתיבה מעולה!!! התמונות הכתובות, סוחפות...!!! מה דעתך אולי על השם "יום מצוייר" או "לכתוב תמונה יומית" למרות שבשניהם המצלול מעט מוזר.... כעת-- לילה--- וגם אני יודעת

גוזלה

New member
תיקונים:

*התמונות רצות בראשי... *מכשיר כל כך מונוטוני *הרגש הנפלא הזה שמציף

f r a n

New member
גוזלה,

תודה על הפירגון,בהחלט ---דברים שרואים מכאן, לא רואים משם. חשבתי על היממה, כשכתבתי...חשבתי גם על השעון... לא ראיתי את המחזוריות וההדרגתיות וכששציינת זאת הבחנתי בכך . תודה על הצעותייך אך לא התחברתי אליהן כל-כך.

גוזלה

New member
בבקשה

שמחה שהצלחתי להראות לך עוד פאן שראיתי בשירך...!!! לא נורא אם לא התחברת....!!!!!! משתוקקת לעוד.

למעלה