שיר חדש של רונה קינן!!!

• פותח הנושא hrgo
  • פורסם בתאריך

hrgo

New member
שיר חדש של רונה קינן!!!

הייתי אתמול בהופעה שלה בבית אביחי. היה מקסים. מי עוד היה? היא שרה שם גם שיר חדש שלה. הנה המילים בכתיבת בכורה (נראה לי שהיא כתבה וגם הלחינה. המילים נכתבות מתוך שמיעה בלבד, ושבירת השורות על דעתי בלבד): אתה מתעורר הכרית לידך עדיין חמה כולנו יודעים שזה שקר היא הלכה לפני שנים אבל כמו כאב פאנטום הכרית לפעמים עוד חמה אתה מתרגל ישיבה במטבח ודברים אחרים שעושים אנשים בגילך אין לזה סיבה זה מעביר את הזמן ועובדה שעברו כבר שנים אתה מצלצל אליה כל יום באותה השעה זה כמו להאכיל דגים באקווריום אין לזה תמורה מה גם שהיא מזמן לא גרה כאן אז אני עונה כל יום באותה השעה לא הייתי רוצה לקלקל את השגרה שלך נכון זה משונה אבל קרו דברים משונים מאלה ויש בזה נחמה אתה ואני כמו שתי צלחות לווין בחלל השומם מחכות שיגיע סימן אל תהפוך לאיש העצוב מהשיר תן לי סיבה להאמין שהעצב יש לו סוף אתה גוזר ושומר ידיעות מצחיקות מהעיתון דברים שאפשר בלעדיהם אבל נעים יותר אִתם הם ממלאים את הבית בשולי, בטפל אתה מתבונן בכתם קפה בשולחן במטבח פתאום הוא גדל וממלא את החדר זוחל על הקירות שולח זרועות ארוכות וחונק אותך לאט אז אתה מצלצל באיחור לא אופיני אנחנו שותקים ואז אתה מצלצל לי שיר של אבידר אם כך ואם כך הכתם נשאר על הקיר אתה ואני כמו שתי צלחות לווין בחלל השומם מחכות שיגיע סימן אל תהפוך לאיש העצוב מהשיר תן לי סיבה להאמין שהעצב יש לו סוף

שיר מקסים ../images/Emo140.gif

הפעם הראשונה שהיא שרה אותו הייתה בספטמבר בהופעה בבאר שבע, קראנו לו "שתי צלחות לווין" כי רונה עדיין לא נתנה לו שם. ["ואתה מצטט לי שיר של אבידן"- לדוד אבידן יש שיר שנקרא "הכתם נשאר על הקיר", רונה משחקת עם המילים..] יש צילום וידאו- http://youtube.com/watch?v=mtK--SJdYTc ואם אהבת אותו אז את גם יכולה למצוא אותו להורדה בסולסיק (או במסנג'ר אם תרצי :) תספרי עוד קצת על ההופעה? מה עוד היא שרה?

hrgo

New member
פרטים על ההופעה אמש

היא שרה די הרבה שירים של - עיניים זרות, מבול, חמסין, נס, בתוך אגם קפוא ועוד. היא ראיינה את המשוררת רבקה מרים, והן ניסו לקשר את שיריה של מרים ושל רונה למחזוריות בטבע ולתקופות השנה. אצל רונה יש חמסין = קיץ; מבול, אגם קפוא = חורף; טיול בהיר = אביב; ואיני זוכר כרגע איזה שיר קישרו לסתיו. גם אצל מרים היו קשרים כאלה. ראו שרונה קצת התרגשה בדיבורים עמה. היא אמרה שהיא קצת צרודה, והיא התנצלה. היה גם הדרן. בקיצור, היה מקסים ומרגש. האולם היה מלא, וכל הכרטיסים נמכרו. היו גם הרבה דתיים. מי מהפורום היה?

אני הייתי

צילמת וידיאו בפלאפון ולא אמרו לך כלום? שאלתי אם מותר לצלם ואמרו לי שאפילו סטילס אי אפשר :( אני חושבת שהיא אמרה את השם של שתי צלחות לווין, אבל לא קלטתי.. סתיו בשבילה היה מיהו המילל ברוח (אאלט). בתוכנייה שחילקו היה כתוב שיהיה גם את לחיות נכון אבל היא לא עשתה אותו.. נהינתי מאוד מאוד :) היא שרה גם את' שלכת' שכתב יעקב אורלנד, והיא עשתה את מי מפחד מהזריחה בהדרן
ושוב פעם צעקו לה קסיוס
היה מעולה :)

rigoletto111

New member
הייתי והיה נפלא!

בהופעה , כפי שציפיתי, רונה התגלתה כאישה חכמה ומקסימה במיוחד! היא שרה נפלא. חבל שהיו קצת בעיות בסאונד בהתחלה, אבל הן נפתרו מהר

misheani

New member
זה לא ממש משחק מלים

היא פשוט אומרת שהוא מצטט לה שיר, ואז מצטטת את מה שהוא ציטט, שזה חלק מהשיר. בודאי שיש בזה משמעות עבור חייהם המשותפים, רק שזה קצת ברור מאליו מדי, לטעמי האיסטניסטי (הפלצנות!) זוכרים שרונה הופיעה עם שלומי בערב לזכר אבידן? איך קוראים לו מפונץ' (אבוי לבורות) שר שם את השיר הזה (שהולחן ע"י דני ליטני). סתם מחשבה על מקור המשפט.

צודקת ../images/Emo45.gif

אני דווקא אוהבת את זה שהיא ציטטה מהשיר, זה מתקשר יפה בשיר[מודה שאין לי טעם איסטניסטי במיוחד
]

TEENAGER1

New member
אם אני לא טועה,

היא אמרה שלשום לפני שהיא שרה אותו שקוראים לו "אתה מתעורר". אבל אני לא לגמרי סגורה על זה..

bזוהר

New member
השמיעו לי יחסית הרבה מההופעה אתמול

חברה שלי הייתה שם והיא התקשרה אליי בכמה שירים והיה ממש כיף לשמוע למרות שבגלל זה לא הצלחתי ללמוד למבחן בהיסטוריה שהיה לי היום ונראה לי שנכשלתי! אבל היה מגניב ותודה על המילים והכל..

hrgo

New member
יש לי את עיניים זרות ואת השיר החדש בצילום

וידאו בנייד. איך (ולאן) אפשר להעלות זאת?

TEENAGER1

New member
למי אכפת מהיסטוריה

שתינו יודעות מה חשוב באמת ומה רק עושה כאילו

מיץ פזי

New member
כן בהחלט שיר מקסים :)

וגם הוידאו שלו מעולה :) ובמיוחד השורה "תן לי סיבה להאמין שהעצב יש לו סוף..."

TEENAGER1

New member
היה ממש ממש מקסים

היי, אני חברה של זוהר ואתם יכולים לקרוא לי מיכל
אתמול הייתה הפעם הראשונה שראיתי את רונה בלייב.. ואני חייבת לציין שאם בכלל זה היה אפשרי - הופתעתי לטובה. אין מילים לתאר את הכישרון, העדינות והיופי שבמוזיקה שלה. השיר החדש היה יפהפה, העלה את הציפיות בנוגע לאלבום שלישי. אם אני לא טועה היא גם התחילה לשרוק באמצע השיר.. רונה הייתה חמודה ביותר... אחרי הפעם הראשונה שרבקה מרים הקריאה שירים שלה, רונה כזה סימנה לקהל למחוא כפיים.. זה היה ממש יפה מצידה את החורף אצלה היא הגדירה כ"שפעת בלתי נגמרת", רבקה מרים אמרה שהיא מאד אוהבת את הקיץ, אז רונה אמרה שהלוואי והיא הייתה יכולה גם לאהוב את הקיץ, פשוט בתל אביב נורא חם, ושבקיץ היא מחכה לחורף ובחורף היא מחכה לקיץ. רבקה מרים אמרה משהו על זה שבחורף היא רק רוצה להיות מתחת לפוך, אז רונה אמרה שגם בקיץ היא מתחת לפוך, פשוט עם מזגן.. אז רבקה ענתה שהיא לא אוהבת מזגן, היא מעדיפה לנשום אוויר טבעי, כמו שלא לוקחים אפידורל בלידה.. ורונה מיד כזה "מי לא לוקח אפידורל בלידה?! אימאלה!" זה היה משעשע. רונה אמרה שכהכנה לערב הזה היא הראתה לאמא שלה שירים של רבקה מרים, ואמא שלה מצאה באיזה שיר איזכור למשהו מהתנ"ך, ורונה דיברה על זה שחבל לה שבדור שלה לא כ"כ מכירים את התנ"ך, אבא שלה למשל יודע לצטט פרקים שלמים למרות שהוא לא דתי, והיא מצטערת שעכשיו זה לא ככה. כשהן עלו להדרן רונה צחקה ואמרה "עכשיו צריך להמציא עונה חמישית" (הערב היה מחולק לפי עונות השנה) מה עוד? ערן ויץ פשוט גיטריסט מעולה. ובנוגע לחיבור עם רבקה מרים - הוא היה מעט מאולץ לטעמי. הן גם לא תיקשרו ביניהן יותר מדי, למרות שראו שכל אחת מהן מעריכה מאד את השניה. זהו, כן ירבו אירועים כאלה בבית אבי חי - לזה אני קוראת תרבות איכותית. אם אני אזכר בעוד משהו אני אכתוב אחר כך..

hrgo

New member
דווקא בעיניי השיר החדש לא משהו. ושמעתי אותו

כמה פעמים. נתתי לו סיכוי. אולי לא ממש הבנתי את העלילה עד בוריה.

hrgo

New member
אני בן. וישבתי די מאחור. אבל פגשתי אח"כ את

רונה בחדר אמנים

bזוהר

New member
חחחח הצחיק אותי השיחה בינהן שכתבת :)

קצת מראה את הניגוד בינהם גם... מעניין

למעלה