שיר ליום-Do you want to know a ...

Another Girl

New member
שיר ליום-Do you want to know a ...

Secret...
ראה אור באלבומים הבאים: Please please me- ב-23 במרץ 1963 (UK). Twist and shout(סינגל)- 12 ביוני 1963 (UK EP). Introducing the Beatles- 22 ביולי 1963 (US). Introducing the Beatles(Rereleased)- 27 בינואר 1964 (US). Do you want to know a secret(סינגל)- 23 במרץ 1964 (US 45). The early Beatles-22 במרץ 1965 (US).
הוקלט בתאריכים: 11/2/63, 6/3/63 )BBC), 21/3/63 (BBC), 1/4/63 (BBC), 21/5/63 (BBC), 24/5/63 (BBC), 10/7/63 (BBC).טייק- מספר 8. אורך השיר: 1:55.
למרות שג'ורג' שר את השיר, הוא נתב ע"י הצמד לנון-מקרטני, או לנון, ליתר דיוק.היה זה חלק מרצונם של השניים לקדם את ג'ורג' כזמר ולגרום לכך שיבחינו גם בו. בהמשך, כידוע, יוכיח ג'ורג' שחופשי זה לגמרי לבד...
המנגינה, ואת זה לא כולם יודעים, מבווסת על הנעימה "Wishing well" מתוך שלגיה, סרטו של דיסני.... אמו של ג'ון נהגה לשיר לו אותה בילדותו לפני השינה.וההוכחה:
"Wanna know a secret? Promise not to tell? We are standing by a wishing well...​
ג'ורג', לעומת זאת, טען שהמנגינה מבוססת על השיר I really love you של הסטריאוס.
ממש באותה תקופה, גילה ג'ון שסינתיה הרה לו ונישא לה בחשאי.
המילים, כמובן... תורכם...

מאור 87

New member
../images/Emo127.gif4.5

אחד מהאהובים עליי.. פשש, ובאמת חידשת לי בקשר למנגינה..

4.5 אני חושבת

מאוד אוהבת את השיר..הוא תמיד מצליח לתת לי הרגשה קסומה, מיוחדת שכזאת

מאור 87

New member
אגב.. ../images/Emo91.gif

אני ממליץ על הקאבר שעשו fairground attraction לשיר.. (אלה ששרים את "it's got to be perfect..")

דקלה9

New member
5 ../images/Emo127.gif

אני ממשיכה לחלק 5 בנדיבות, על כל שירי אהבתי. זה שיר נפלא ואני כ"כ אוהבת את הקול של ג'ורג'... תיקון קטן- סינתיה גילתה לג'ון שהיא הרה לו לפני שהביטלס התפרסמו. הם אפילו לא היו צריכים להינשא בחשאי. זה קרה ב- 23 לאוגוסט 62' במאונט פלזנט (משרד רישום), ליברפול. ג'וליאן (או בשמו המלא ג'ון צ'ארלס ג'וליאן לנון) נולד כבר בתחילת הבלאגן הידוע בכינוי "ביטלמניה" ב- 8 לאפריל, 1963. יכולתי לדבר עליו כל היום, אבל בג'ורג' עסקינן. בעיני השיר מתאים לג'ורג' יותר מלג'ון או פול וטוב עשו שנתנו אותו לו... אין מה לומר, פשוט שיר מקסים וביצוע מקסים עוד יותר.

The Mad Hatter

New member
4

שיר חמוד ביותר והפייבוריט שלי בפעם הראשונה שהקשבתי לppm. למרות שהחריזה בין המילה ear לthe words you long to hear די משומש וחוזר על עצמו טיפה גם בשירי הביטלס, זה שיר חביב. ראיתי פעם בביביסי תכנית-על ג'ון לנון, אני חושבת, ואמרו בה שאת השיר הוא כתב לאשתו כשהיו צריכים להסתיר את נישואיהם מפני חמת המעריצות, או משהו בסגנון, אם זכרוני אינו מטעה אותי. :)

מאור 87

New member
זאת החריזה הגרועה?? חחחח..

מה עם זה: "I've known this secret for a week or two.. nobody knows, just we two.."

The Mad Hatter

New member
אין לי בעיה עם חריזה כזו...

רוב הזמן, לפחות. פחות שמים לב. אבל כששמועים את אותם המשפטים חוזרים כל הזמן באותם השירים זה כבר מעצבן נורא. אבל, מצד שני, התקופה הזו של הביטלס לא התאפיינה במלים העמוקות שלהם...P:

למעלה