שיר ליום
- Golden Slumbers

icy rain drop

New member
שיר ליום ../images/Emo79.gif ../images/Emo123.gif- Golden Slumbers

יצא ב1969, מופיע באלבום Abbey Road.
מבוסס על פואמה מהמאה ה17 מאת תומס דקר.
פול מקרטני כתב אותו על הפסנתר של אחותו החורגת. הוא ראה את השיר "Golden Slumbers" בספר השירים שלה, והלחין מנגינה משלו כיון שלא ידע לקרא תוים... (?!
). הוא השתמש במרבית המילים המקוריות.
ג'ון לנון וג'ורג' האריסון (
)
לא ניגנו בו. לפני שהתפרקו, הביטלס הקליטו הרבה מהשירים שלהם בנפרד.
"a part of a suite of songs in the end of Abbey Road". לא ידעתי לתרגם. :) נו, אני רק בנאדם
הוקלט כשיר אחד עם "Carry that Weight". (אבל לא עם In the End?)
לא ממש קשור, אבל המנגינה הופיעה בפרק של הסימפסונס :) נו? נו? איך הייתי?
וכמעט שכחתי...
מילות השיר :)

קשה לתת ציון רק לשיר אחד מהשלושה

מבחינתי הם עדיין מקשה אחת בלתי ניתנת להפרדה :) אני נותן לשיר הזה 5. אני ממש מחבב אותו. שיר ערש מתוק :)

icy rain drop

New member
שיר ליום ../images/Emo79.gif Carry that Weight

יצא ב1969, בAbbey Road
פול כתב אותו על המאבק להשאיר את הביטלס ביחד אחרי מותו של בריאן אפשטיין. אפשטיין היה המנ'גר של הביטלס (כפי שאתם בטח יודעים כבר) אבל כנראה שההצלחה שלהם קצת סובבה לו את הראש והוא מת ממנת יתר של גלולות שינה. פול זכה לכבוד כשלקח לידיו את רוב ענייני הניהול, ועבר את מה שעבר אפשטיין.
גם הוא חלק מה"suite of songs"... או וואטאבר :) בסוף Abbey Road, כלומר רצף של שירים בלתי גמורים. הוקלט כשיר אחד עם Golden Slumbers. (מה עם In the End??)
יש בו תזכורת לשיר "You Never Give me Your Money"
כל הארבעה שרו בפזמון
המילים.

icy rain drop

New member
זה באמת בעייתי

אבל לכל שיר יש את הInfo שלו, אז עשיתי אתמול את הראשון, היום את השני ומחר את השלישי.... D:

זה נכון שאי אפשר להפריד

אבל בכל זאת אני מתלבט איזה ציון לתת לקטע הזה. מצד אחד הפזמון שלו "בוי יו גונה קרי דאט ווייט.." די מעיק לדעתי ומעצבן אותי לפעמים. מצד שני, יש באמצע ריפרייז כזה ליו נבר גיב מי יור מאני, שהוא אחד השירים שאני הכי אוהב. דילמה :( טוב אני בפעם הראשונה בתולדות הדירוגים שלי אשתמש בשיטה שנבחנה פה על ידי כמה מצביעים ואתן מספר לא עגול - 4.9

icy rain drop

New member
שיר ליום ../images/Emo79.gif The End

Abbey Road, 1969 (איזו הפתעה
)
"And in the end, the love you take is equal to the love you make" היא במהותה ההצהרה המסכמת של הביטלס. זו השורה האחרונה בשיר האחרון באלבום האחרון שהוקלט (Let it Be יצא מאוחר יותר אך הוקלט מוקדם יותר).
מכיל את סולו התופים היחיד שרינגו אי-פעם ביצע. הוא שונא סולואים והופעלו עליו שכנועים רבים לצורך זה...
ג'ון, ג'ורג' (
) ופול ניגנו בתורות סולו גיטרה. לכל אחד מהם היה סגנון מיוחד משלו ופול חש שזה משקף את האישיות שלהם (....)
"love you" מושר 24 פעמים.
מתחיל בסוף "Carry that weight". מסיים את ה"suite of songs..." בלה בלה. :)
מסתיים בנגינת תזמורת המונה 30 נגנים. מקווה שנהניתם :) אני נותנת למחרוזת- 5

5

ועוד 5 ועוד 5. אחד השירים, או הקטעי שירים, היותר חזקים שיצא לי לשמוע. סיום הולם לאלבום הזה, דפנטלי. בכלל המשפט הזה מלווה אותי בכל מיני חוויות שעברתי. לא תמיד הוא נכון לדעתי, אבל הממ יש בו משו שמדבר אליי. שיר ענק כל המחרוזת הזאת מקבלת אצלי 4.9999 (רק בגלל קארי דאט ווייט שיכול להעיק עליי קלות)

גרמה

New member
5 עצום!

לכל המחרוזת הזו... סיום הולם ביותר לאלבום המצוין של הלהקה הגדולה..:)

אני לא יכול לשמוע את המחרוזת הזאת.

זה פשוט עושה לי לא טוב בלב...לא יודע למה. אולי רגע לפני שאני ימות אני אשמע אותה... (איזה אופטימי אני...)

icy rain drop

New member
הפורום הזה פשוט לא אוהב אותי

אני כותבת הודעות והן פשוט נעלמות אל הלא נודע......... :(

למעלה