שיר ליום-Strawberry Fields Forever

Another Girl

New member
שיר ליום-Strawberry Fields Forever

וזה כמובן על פי דרישת הקהל (סינתיה....) אתמול בצ'אט. יש לכם הזמנה לשיר? חבל, בואו לצ'אט...) למעשה קיוויתי שמישהו ייקח יוזמה במהלך היום, אבל כהרגלי התבדיתי
ראה אור באלבום Magical Mystery Tour ב-27 בנובמבר (UK) וזאת למרות שהוא הוקלט במקור במהלך ההקלטות של Sgt. Pepper. הוצאות נוספות: Strawberry Fields Forever/Penny Lane(סינגל כפול)-ה-13 בפברואר שנת 1967(US). Strawberry Fields Forever/Penny Lane(סינגל כפול)-ה-17 בפברואר שנת 1967(UK). 1967-1970(אוסף)- ה-2 באפריל 1973 (US). 1967-1970(אוסף)- ה-19 באפריל 1973 (UK).
הוקלט בתאריכים: 8,9,15,21,24,28 ו-29 בנובמבר, 1966. הגירסה שנבחרה היא שילוב של טייק 7 ו-26, כשהאחרון מואץ ונוספים להם אפקטים של תזמורת. אורכו: 4:05 דקות.
הסיבה שהשיר לא הופיע ב-Sgt. Pepper וצורף עם Penny Lane לסינגל כפול, היא שבריאן אפשטיין רצה לקדם את הלהקה בתקופה שלפני יציאת הסמל פלפל, והתייעץ עם ג'ורג' מרטין. מרטין המליץ על שני השירים האלה והם חוברו כסינגל כפול, שהושאר מחוץ לאלבום עצמו, ורק אח"כ חובר למסע הקסם המסתורי. מרטין קורא למהלך הזה(אי צירוף השיר לאלבום) "אחת הטעויות הגדולות ביותר שעשיתי בימי חיי". עוד פרטים והערות מאירות על הסינגל הכפול והשיר בביקורת הנפלאה שכתבה סינתיה...
הרעיון לשיר עלה לג'ון בעת צילומי הסרט בו השתתף, How I won the war בספרד.
שם השיר הוא כשם בית יתומים של צבא הישע ששכן קרוב לבית מגוריו בילדותו, שנקרא, כצפוי, Strawberry Field.
ג'ון אמר בשלב כלשהו כי המבנה הארכיטקטוני המיוחד של המקום והגן הגדול והפראי שלו בו נהג לשוטט גרמו לו להרגיש כאילו הוא במקום אחר, בעולם משלו, ולכן גם לא מובן ע"י שאר העולם. השורה Too high or Too low מרמזת על כך שאף אחד לא מבין מה זה בדיוק להיות הוא; כולם "גבוהים" מדי או "נמוכים" מדי.
השראה נוספת קיבל מציורו של רנה מאגריט -"מוסיקת לילה זעירה".
במהלך השיר ממלמל ג'ון "Cranberry Sauce,My mother made it for me." מעריציה המושבעים של התיאוריה "פול מת" יכולים להישבע שבמקום Cranberry Sauce הוא אומר I burried Paul אך זה לא ממש מתחבר להמשך המשפט...עם זאת לא תוכלו לשמוע את זה באף הוצאה רשמית של האלבום- אולי באחד הבוטלגים...
מילות השיר הזה... פעם ממש אהבתי את השיר הזה, אבל בתקופה האחרונה התחלתי להרגיש כאילו הוא ממש נמאס, ואולי כבר צריך הפסקה ממנו.זה אומר שפעם הייתי מדרגת אותו כ-5,היום אולי 4,4.5. אבל אם זה השיר שגרם לאח של החבר שלי לאהוב את הביטלס..מה טוב
מה אתם חושבים?

5

לא נמאס ולא כלום. מיי פייבוריט :) גם הגירסה של רוקפור מהופעת המחווה לפני שנתיים בפארק הירקון לא מביישת את המקור (טוף נו שומדבר ממה שרוקפור עושים לא מבייש)

ביטלמן

New member
הקאבר של רוקפור גרוע!

הדיסטורשיין יותר מדי דומיננטי מה שלא מתחבר עם השיר עצמו ועם המילים שלו לדעתי הם פשוט הרסו אותו! אני גם כמו בתיה מאוד אהבתי את השיר הזה אבל עכשיו הוא קצת נמאס אז הציון שלי הוא 4.5

מאור 87

New member
נצל"ש: i'm a loser

מה אתם אומרים על הקאבר של מריאן פיית'פול ל-i'm a loser
זה פשוט ביצוע מדהים.. אני נאלץ לומר שהיא גוברת על הביטלס בשיר הזה..

tin ker bell

New member
שיר מדהים בעיני! 5!../images/Emo187.gif

השיר פשוט יפה. אולי זה שילוב האקורדים המיוחד, ואולי בעצם הביצוע וההרמוניה, בכל אופן, השיר הזה הוא אחד האהובים עלי של הביטלס.

5!!

אז ככה: 1. בתיה- אני אוהבת שאת יוזמת...
2. מאור- אף אחד לא עושה את השירים של הביטלס, טוב יותר מהביטלס עצמם. 3. השיר הזה גאוני. גאוני. גאוני. *ג'ון לנון - תעשה לי ילדים!!!*

מאור 87

New member
הייתי מסכים איתך בנסיבות רגילות..

אבל את פשוט צריכה לשמוע את הביצוע הזה..
משהו מדהים

Another Girl

New member
והנה הציור של מאגריט

ממנו הוא קיבל השראה...האמת אני לא רואה מהיכן, אבל כל אחד והשראותיו הוא

ביטלמן

New member
אני חושב שהוא קיבל השראה מהאגרטל

שהוא בעצם דמוי עץ (אני חושב) ורואים אתזה בשור הראשונה בבית השני בשורה הראשונה "mo-one i think is in my tree"

5

אחד השירים האהובים עלי של הביטלס היה לי אפילו צילצול פלאפון שלו....(לא היה משהו) שיר שאשמח לשמוע בכל מצב וזמן!

The Mad Hatter

New member
10!

זה אחד השירים שבשבילם חיכיתי לתת ציון 5 (אי אפשר יותר?). האמת היא, שבפעם הראשונה ששמעתי אותו לא הבנתי מה ההתלהבות ומשהו בו די הציק לי, עד שאחרי המון זמן שלא התקרבתי אליו שמעתי שוב והתחלתי להתלהב ולזמזם אותו בכל הזדמנות. ועכשיו הוא בין השירים האהובים עלי, כמובן. *_*

גרמה

New member
5.+++ !!!!

אחד מהשירים האהובים עליי בכל הזמנים.. ונכון שלפעמים כשמקשיבים למשו הרבה, הוא מאבד מהקסם שלו אבל הכל כל כך נכון בשיר הזה.. מה שמיוחד בו לדעתי, הוא השילוב בין הרמוניה היפה והפשוטה יחסית לעומת מין פסיכודליה קודרת כזאת שנותנת המון עוצמה. השיר הזה, כמו שציינתי, הוא בשבילי ההוכחה שג'ורג' מרטין הוא גאון. העיבוד וההפקה פה..הם כל כך נכונים. בקיצור, השיר הזה הוא יצירת מופת שהרבה ניסו וינסו להתקרב אליה ולחקות אותה. אני רוצה לציין שכמדומני זה השיר הראשון בעולם שהופיע בו Hi-Hat ברוורס.. (Hi-Hat אלו שתי המצילות שמחוברות לפדל שבד"כ המתופף קובע איתם את הקצב של השיר..(איזה הסבר מסורבל משהו) ) את האפקט הזה של הhi-hat ברוורס חיקו אח"כ בכל העולם. למעשה, הביטלס תרמו למוזיקה האלקטרונית של היום את האפקט הזה שמופיע כמעט בכל שיר שני (האפקט גם עבר שידרגו למצילת קראש ברוורס). כפי שכבר הבנתם...אני מת על השיר הזה...:)

דקלה9

New member
../images/Emo127.gif5- ברור (וסיפור המוקדש למאור)

שיר מקסים... אם הוא אי פעם נמאס, תמיד אפשר לגוון עם הגרסאות שלו מתוך אנתולוגיה 2 (עלי אהובה במיוחד הגרסא עם הגיטרות ה"הוואיות"- סלייד גיטר). כשביקרתי בסטרוברי פילדס, סיפר לנו מדריך הסיור בליברפול סיפור נחמד. הנה הסיפור והוא, כמובן, מוקדש למאור- כששון לנון ביקר לראשונה בליברפול, אחרי שאביו נרצח, הוא ביקש לבקר קודם כל בסטרוברי פילדס, המקום האהוב על ג'ון, כדי להכיר את ליברפול דרך העיניים של אבא שלו. ליד האתר המקורי של אותו גן, הוקם בית היתומים החדש של ליברפול באותו השם. יוקו אונו ממשיכה לשמור על קשר עם היתומים והנה השוס- כל שנה היא שולחת להם מתנות לכריטמס ומדברת איתם דרך
, כדי לאחל לילדים חג שמח ולספר להם על ג'ון. אחרי הסיפור, התחלתי לשנות את דעתי על הגב' אונו...(למה אין אייקון של יוקו?- לטיפולך, בתיה...)

למעלה