שיר ליום, YELLOW SUBMARINE

אלרוס

New member
שיר ליום, YELLOW SUBMARINE

השיר ליום מוקדש היום לאח שלי, גל, בן ה6 שזה השיר האהוב עליו (הוא יודע חלק ממנו בע"פ). אני לא יודע עליו הרבה אבל הוא ראה אור בריבולבר (?) וב"ילו סבמרין", נכתב ע"י ג'ון אאל"ט ושר אותו רינגו. ציון שלי: בגלל שזה משקיט את אח שלי 5, אם לא אז 4

The Mad Hatter

New member
4

(ובציון הזה שנתתי לשיר אני מנסה להתעלם מהעובדה שהוא נחרש לגמרי). כי, בסך-הכל, מגיע לו, לדעתי. הקול של רינגו נחמד ביותר, המילים והלחן, גם הם נחמדים, מה שיוצר שיר...מאד מאד נחמד. :) (אני זוכרת את היום בו הבנתי שכל השנים האלה שרתי בקייטנות שונות ומשונות "הם היו מאה אחוז" במנגינה של השיר הזה. מיד התחלתי להעביר בראש שלי עוד כל מיני שירי-מוראל ששרים בקיטנות כדי לבדוק אם מסתתרים שם עוד שירים שאני מכירה P:).

6655

New member
4

רק בגלל האפקטים שהרסו את נשיר (לדעתי...) בכל אופן עד היום אני לא מבין למה לא נתנו לרינגו לשיר עוד שירים בסגנון. יש לו קול טוב מאוד. (ואל תגידו לי שיש לו קול בס כי אפילו רפי גינת הוציא דיסק...
)

Another Girl

New member
3...

לא פלא שזה משקיט ילד בן 6, זה באמת שיר לילדים מבחינת איכות ולא יותר. מאוס, ולא בגלל סיבה טובה. לא נראה לי שלזה התכוון המשורר...

אלרוס

New member
לי הוא נותן שקט לשאר השעתיים של מוז

יקה, כך שאני חייב לו טובה...

Another Girl

New member
בבקשה

ראה אור באלבום Revolver ב-5 באוגוסט 1966 (UK&US) ,בYellow Submarine ב-13 בינואר (UK) וב-17 בינואר (US) וב-17 בספטמבר 1999 ב-Yellow Submarine Songtrack. 1969.
הוקלט ב-26 במאי וב-1 ביוני(אפקטים) 1969.הטייק הנבחר:5. אורך השיר: 2:46 דקות.
נכתב במתכוון כשיר לרינגו.
בתחילת השיר הייתה אמורה להיות פתיחה,כדקלמן:
"And we will march to free the day to see them gathered there. from Land O'Groats to John O'Green, from Stepney to Utrecht, to se a yellow submarine..."​
זאת בליווי צלילי מצעד ברקע.
הזמר דונובן עזר לפול עם המילים-ותרם את הקטע sky of blue and sea of green.
ה-Yellow Submarines הם בעצם גלולות הנמבוטל הצהובות,שהיה סם מרגיע...
בהקשר לזה,מספרים שבחווית ההזייה הראשונה של ג'ורג' כתוצאה משימוש בסמים הוא ראה את ביתו כצוללת צהובה,עם ג'ון על ההגאים...
ולמרות זאת,השיר שחיבר פול במיטה במהירות כפזמון פשוט הפך לשיר ילדים אהוב ומצליח.
המילים...

למעלה