שיר לכבוד שבת

אסופית02

New member
שיר לכבוד שבת

שיר שנתקלתי בו בשיטוטיי, נראה לי שימצא חן בעיניכם
שבת שלום לכולם.

אִיתַי

New member
../images/Emo141.gif מקסים ../images/Emo45.gif

שלום אסופית, תודה על השיר המקסים והלשוני. ברשותך, אוסיף אותו לקישורי הפורום, תחת הכותרת: "שירים מומלצים". את מוזמנת להעשיר אותנו כך כל שבוע. ולסיום, שאלה: מהו שמך האמיתי? אשמח לפנות אלייך בשמך. שבת שלום.

Yuvalenko

New member
חמוד ביותר!

מה שמזכיר לי, אבא שלי לא מזמן הביא תאנים היישר מהעץ ופלט לעברי משפט מעניין: "דבש מצאת, אכול דייךּ, פן תשׂבּענו והקא אותו". הוא אומר שזה מספר משלי. כמה דברים: - המילה "דייך" עם דגש ב"ך", האם בעברית המודרנית בכלל קיים דגש ב"ך" סופית? - "הקא" זו מילה תנ"כית" מסתבר, אני תמיד חשבתי שהמילה אינה מופיעה בתנ"ך. מתי עוד מופיעה המילה במגוון צורותיה בתנ"ך והיכן היא מופיעה בפעם הראשונה? אור, אני מפנה את השאלות לכל הפורום, אך אני יודע שאתה תוכל לעזור לי!
(ותמצא לי באמת את הציטוט המקורי בבקשה..)

friend9

New member
דבש מצאת

לראשונה בשמות יח 28, בבניין קל, נקבה. וְלֹא-תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם, בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ, כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת-הַגּוֹי, אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם. וגם בירמיה כה 27, בקל שְׁתוּ וְשִׁכְרוּ וּקְיוּ. 7 פעמים נוספות, בהפעיל: תקיאנה, ויקא, ויקיאנו, תקיא, ותקא, כולל משלי כה 16: דְּבַשׁ מָצָאתָ, אֱכֹל דַּיֶּךָּ: פֶּן-תִּשְׂבָּעֶנּוּ, וַהֲקֵאתוֹ. שם העצם קיא מובא 3 פעמים בנביאים בצורתו הרגילה ופעם אחת בכתובים בצורה קֵא, משלי כו 11: כְּכֶלֶב, שָׁב עַל-קֵאוֹ.

or99

New member
בקשר לכ"ף הסופית...

לא יודע מה החליטה האקדמיה. אני רק יודע שבאמת לא משתמשים בד"כ היום.

אסופית02

New member
אחלה.. אשתדל למצוא עוד כאלו

יש לי כמה בודדים מימים בהם הצטרכתי לאטרקציות לשוניות. ובכלל אם מישו מכיר עוד גימיקים לשוניים, אשמח להתוודע אליהם. נ"ב אסופית- שם נפלא, לא?! מה רע?!

למעלה