שיר ללילה.

שיר ללילה.../images/Emo29.gif../images/Emo72.gif../images/Emo113.gif

helter skelter. כותב עיקרי - פול. משום מה אני שמעתי שהשיר נכתב על היטלר.
יותר מזה אני לא יודעת, סורי.

Another Girl

New member
אתם מחסלים את האלבום הלבן ../images/Emo7.gif

תקשיבו,אתם צריכים יותר לפזר את הבחירות שלכם בשיר ליום,או שנגמור עם האלבום הלבן תוך כמה ימים.

RealBlackShadow

New member
יש עוד המון מה לבחור בלבן אבל באמת

נראה לי שעדיף להקדיש קצת יותר תשומת לב לאלבומים אחרים וסינגלים... :)

The Mad Hatter

New member
5

בהתחלה לא הבנתי מה השיר הזה רוצה ממני, אבל אחרי כמה השמעות מתחילים להבין. :)

Another Girl

New member
הפרטים...

כותב עיקרי: פול.
ראה אור באלבום The Beatles(האלבום הלבן) ב-22 (UK) וב-25 (US) בנובמבר, 1968. Helter Skelter/Got To Get You Into My Life|סדגש(סינגל) ב-31 במאי,1976. (US) Anthology 3 ב-29 באוקטובר,1996.
הוקלט ב-18 ביולי,9 ו-10 בספטמבר 1968. הטייק הנבחר: 21. אורך השיר: 4:30 דקות.
הדימויים בשיר לקוחים ממגרש המשחקים-when i get to the bottom i go back to the top of the slide וכו'.
ההשראה לשיר באה משירם של The Who-I Can See for Miles.
פול עצמו אמר שהשם הוא בעצם על חוויה מבלבלת במועדון לילה (?)
כשהוא בא לכתוב את השיר,הרעיון שהיה בראשו הוא לכתוב את השיר הכי מלוכלך,נבזי ורועש שאי פעם כתבו.
מי שצועק בסוף השיר I've got blisters on my fingers הוא רינגו,וזאת בשל התיפוף הקשה והמאסיבי שיש בשיר.
בעת הקלטת השיר שרר באולפן כאוס שלם,בין היתר בשל העובדה שג'ורג' מרטין היה בחופשה. בשלב מסויים התהלך ג'ורג' באולפן כשמאפרה בוערת על ראשו.
השיר היה אחד העיקריים בהם היה צ'ארלס מנסון,הרוצח הסדרתי,משוכנע כי הביטלס פונים בו אליו,כשהביטוי coming down fast נוגע למהפכה הבין גזעית שתבוא על העולם כארמגדון.עוד פרטים במאמר כאן.
המילים. למרות שהמילים והלחן כאסחיסטיים לחלוטין,אני עדיין אוהבת את השיר-הוא עוצמתי מאוד. 4.6.

גרמה

New member
4.9

שיר מגניב! פול נותן בראש! (בלי להעליב את רינגו...השיר לא כזה לתיפוף..יבלות? בכיין..) יש משהו בצרחות של פול...שנורא אותנטי..ובשיר הזה בכלל.

למעלה