שיר ללילה

5 ! (בתיה הולכת להרוג אותך...)

פשוט כי השיר הוא מהאלבום הלבן... שיר מעולה. הטוב ביותר של ג'ורג'.

Another Girl

New member
נכון,בתיה באמת הולכת להרוג אותה.

אני מרגישה כאילו אני מדברת לקירות.

*מתה*../images/Emo72.gif../images/Emo113.gif../images/Emo16.gif

באמת חשבתי שזה מאבי רואד.. הבעיה היא שיש לי את האוסף הכחול ואת one, ששניהם לא אלבומים מקוריים, אז אני לא יודעת מאיזה אלבום לקוח כל אחד.

אין מספר מספיק גדול בשביל השיר הזה

:) 5, רק כי זה הכי גבוה. אחד השירים האהובים עליי ביותר, אחד הטובים ביותר של ג'ורג' ופשוט שיר מדהים. אני גם מאוד אוהב את הגירסה שהופיעה באנתולוגיה, השקטה יותר.

Another Girl

New member
והפרטים הביוגרפיים

כותב עיקרי: ג'ורג'.
ראה אור באלבום The Beatles(האלבום הלבן) ב-22 (UK) וב-25 (US)בנובמבר 1968. 1967-1970 ב-2 (UK) וב-19 (US) באפריל,1973. Anthology 3 ב-29 באוקטובר,1996.
הוקלט בתאריכים 25 ביולי,16 באוגוסט,3,5 ו-6 בספטמבר, 1968. הטייק הנבחר: 25. אורך השיר: 4:50 דקות.
השיר נכתב בביתה של אימו של ג'ורג' בצפון אנגליה.
ג'ורג' קרא באותה תקופה את הספר הסיני "I ching" שעסק בשינויים,ובחר ממנו באופן אקראי מילים לשיר. משם מגיע הביטוי gently weeps, שהיה הדבר הראשון שקרא שם במקרה.
ג'ורג' חש באותה תקופה חוסר ביטחון כללי בנוגע לעצמו וביצועי הנגינה שלו,בין השאר בגלל חוסר תשומת הלב מיתר חבריו ללהקה (אליו ולשיר בפרט) ואי נתינת במה ליצירתו באלבומים.(מובן שגם הנסיונות הרבים שלו להקליט את השיר לא עזרו לחבב עליהם את השיר) לכן,לסולו המורכב של הגיטרה ביקש מידידו הטוב,אריק קלפטון, לנגן אותו והוא זה שמנגן באלבום.
במקור כולל השיר עוד שורה והיא "I look from the wings at the play you are staging/while I'm sitting here doing nothing but aging".
ג'ורג' רצה לתת לשיר אפקט של בכי בגיטרה,אך סירב להשתמש בטכניקת ה-wah wah pedal. לכן הצליח לעצבן גם את הטכנאי כשנשארו לעבוד על זה כל הלילה בנסיון לפתור את הבעיה. שיר מדהים. אין על זה ויכוח בכלל...4.8.

גרמה

New member
5 !!!!!!!!!!!!!!!

גאוני. שיר עם מילים מעולות ולחן ענק. ג'ורג' בשיר לדורות.

למעלה